Hop on hop off

Idag började vi, efter en helt ok frukost, med att hoppa på Big bus för lite sightseeing. Det är en turistbuss som går runt stora delar av London som man kan hoppa av och på efter vägen. Vi valde att hoppa av utanför Hamleys för att besöka de fem våningarna med leksaker. Fascinerande. Sen blev det lite shopping kring Carnaby street och lunch i China town. Hoppade på bussen igen och åkte vidare till Westminster bridge och hoppade på en turbåt som tog oss på Themsen till Tower bridge. Sevärd tur. Sen var det bara att hoppa på en ny buss och ta oss genom stan och hoppa av vid Hyde park och promenera hem. Tog oss en hel dag att hoppa av och på men det var värt pengarna och tiden. Man får en mycket bättre överblick av staden än när man åker tunnelbana. Och perfekt för att blanda med lite lagomt med shopping. sen så ser man så bra när man kommer upp en bit. Rekommenderas!


Framme!

Efter knappt tre timmar i luften var vi framme.





Nu ligger vi på hotellrummet och smälter våra första intryck av London. Efter en kort promenad från Paddington var vi framme vid hotellet. Det visade sej vara ett mysigt hotell med fräscha rum. Väldigt serviceminded personal också.



Vi har hunnit med en promenad efter Praed street, Edgware road och Oxford street. Tre helt olika gator med olika folkslag och typer av affärer.


Edgware road



På Oxford street var det otroligt mycket folk i farten i stängningstider. Så vi flydde via Marble arch, till Hyde park där det också var mycket folk som picnickade. En mer lugn atmosfär var det där. Avnjöt varsin glass i gräset innan vi vandrade hemåt för att ladda inför morgondagen.
















London here we come!

Så är det äntligen dags för avfärd. Efter lite dålig sömn under natten med diverse drömmar så äter vi frukost och sen stänga väskorna och iväg! Jippiee! So long!


News

Här kommer bild på ormringen från Rock by Sweden och nagellacket jag fick igår. Passar bra för London ;)





Resfeber

Så där nu är väskorna packade, naglarna målade, och pengarna växlade. Resväskan för mej och Elias väger bara 15 kilo(10kg mindre än vad den brukar) Vi har firat avresan med ostspiraler och popcorn allt enligt Elias önskan. Börjar kännas lite pirrigt och resfebern smyger sej på. Tänk att i morgon vid den här tiden ligger vi i sängarna på hotellet i London och har hunnit strosa runt i omgivningarna. Natt natt!




Stranden


Jag fick nyligen en fråga, mest på skämt, om jag bor på stranden. Började fundera på saken och kom fram till att, ja, helst gör jag det. Jag tillbringar så många dagar som möjligt av sommaren på stranden. Helst av allt skulle jag vilja bo eller ha stuga vid vattnet. tänk, då skulle man kunna ta ett morgon och kvällsdopp och några däremmellan utan att behöva åka iväg hemmifrån. Perfekt! En dröm som jag hoppas går i uppfyllelse.




Avsked men inte farväl

Idag har en av mina fina vänner lämnat stan för att flytta med sin familj hem till Göteborg. Det kommer att bli ett stort tomrum efter henne men jag är glad för hennes skull att de tar steget och flyttar hem igen. Till hennes rätta element. Naturligtsvis är det ledsamt att hon inte finns nära längre men vi fick en fin sista vecka som jag sparar i mitt hjärta. Jag är så tacksam att hon har korsat min väg och att vi fann varandra. Hon känns verkligen som en själssyster. Igår sa vi Hejdå men på återseende. Vi har nämligen redan planerat in ett besök hos dom nästa sommar. Längtar. Och under tiden så kan vi följa varandras liv på facebook. Så vi är fortfarande närvarande i varandras liv. En vänskap som räcker livet ut, vår historia har bara börjat. Önskar dem all lycka!




Vilken dag! Återigen...

Började dagen på Sinksundsstranden, där vi var mycket under tiden vi bodde i Rutvik. Vattnet var något varmare än vid Niporna. Vi lyxade till det och hämtade en familjepizza från Affes pizzeria i Rutvik. Mums! Fast vi var fyra personer orkade vi inte äta upp den. På hemvägen plockade vi upp Elias bästis och jag fortsatte njuta av solen en stund på gården. På kvällen blev vi bjudna på ett förskottskalas hos Josefin, P-J och Timo. Där serverades chokladfondant med jordgubbar och grädde och en helt perfekt latte. En lisa för magen. Dessutom fick jag två jättefina presenter av mina kära vänner. Ett exklusivt nagellack + Rosebud salva och en ormring från Rock by Sweden. Tack för all omtanke och kärlek! Kvällen avslutades med ett uppfriskande dopp på Lulviken tillsammans med alla fina och kära vänner. Sammanfattningsvis: Vilken dag! och vilken fin sommar det har varit så här långt och än är den inte slut.


Sinksundet.


Lägenhet med utsikt på Prästgatan


Ett hantverk, resultatet blir alltid lyckat!


Chokladfondant + Latte = Lycka


Lycka at Lulviken


Premiär!

Idag blev det premiär på badet vid Niporna(vid Arcus). Det var en fin strand, hit kommer vi fler gånger. Det enda man fick tänka på var att vattnet fort blev djupt. Några dopp blev det plus en promenad efter stranden.








Sol

Idag ska jag försöka få lite sol på kroppen. Det är ett tag sedan på grund av halsont och andra aktiviteter. I eftermiddag har jag en klipptid som jag ser fram emot. Nu ska vi åka och hämta en fin kusin från Överkalix och sen ta en strandpicnic. Önskar alla en fin dag!

Klart och betalt!

Så där, nu har jag bokat, betalat och skrivit ut biljetter till de attraktioner vi ska besöka. Plus transfer från flyget. Känns otroligt bekvämt. Resten av det vi ska göra är gratis. Om man bortser från shoppingen förstås. Fast vi kom fram till att reorna är i full gång även i London. Perfekt! Resten av den här veckan kan vi ägna åt sol, bad och packning.

Planer

Idag har stora delar av dagen gått åt till att planera vår Londonresa. Angenäma och lyxiga problem. Just nu snurrar alla evenemang och sevärdheter  i huvudet men snart faller allt på plats. Gäller att blanda kultur med shopping och andra sevärdheter och att tillgodose allas behov. Vi är trots allt ganska eniga om vad vi vill se. Eftersom vi har sju dagar på oss så kan vi ta det ganska lugnt och promenera till många ställen. Till skillnad från de gånger jag varit till London tidigare då vi sprungit benen av oss under en weekend för att hinna med allt som vi nu gör under en hel vecka. En annan sak att tänka på är att inte fastna i alla turistfällor utan att även hitta lite mysigare ställen och miljöerna. Jag måste hylla internet och utvecklingen av möjligheten att boka alla entrébiljetter i förväg på nätet. Perfekt! Då slipper man köerna och har redan betalat. Oj oj nu börjar jag känna riktigt mycket längtan efter att få komma iväg.



Tower bridge

Snart är vi här! Då kan vi vinka till kameran ;) :)


Live broadcasting by Ustream


Diggilo

Hade nån sagt att jag skulle fara på Diggilo i Storforsen förra veckan hade jag nog varit lite skeptisk. Men så blir jag uppringd av min vän Annelie med frågan om jag ville följa med som VIPgäst tillsammans med henne. Absolut, var mitt svar eftersom jag gärna umgås en eftermiddag/kväll med henne varsomhelst. Lite grå himmel var det när vi åkte mot Storforsen på lördageftermiddag men det blev ljusare eftersom. Det var en härlig känsla när parkeringsvakterna stannade oss första gången och vi bara visade upp våra VIP-pass. Då viftade de oss vidare ända fram till den närmaste parkeringen. Lyxigt bara det att slippa parkera borta vid hotellet och sedan åka buss fram till forsen. Nu kunde vi ta vår picnickorg och gå ner och ta plats framme vid scenen. Sen fick vi hämta en VIP-påse med picnicmat och dryck. Vilken känsla!






Soulsisters


Det var ett fullsatt Storforsen med publik över hela området.



Vi hann med att ta en sightseeing vid forsen innan det var dags för föreställningen. Forsen levererade upplevelse som vanligt. Lustigt att jag hittar nåt nytt att fotografera varje gång jag är dit.















Föreställningen var över förväntan bra. Charlotte Perelli var i en klass för sej och Thomas Di leva var underbar. Även de överiga artisterna var bra. En skön stämning över hela kvällen.













Bastuflotte

Blev kurerad, av alla friska tankar och omtanke av vänner plus lite överdos av c-vitamin och Zyx, och gick ombord på bastuflotten tillsammans med 11 andra glada människor. Vädergudarna kunde inte ha varit snällare. Lufttemperaturen var hög och solen sken på oss när vi i sakta mak gled ut från hamnen. Kaptenen hann knappt lägga till förrän det var dags för dopp. Sen var grillen lagom varm för maten. Och mer bad blev det på det. En helt underbar, magisk och sjukt rolig kväll hade vi.




Viktoria och jag




Olivia och jag


Laponia gled förbi och det vinkades glatt


Tillsammans såg vi solen gå ner innan vi for vidare till Veronica för piffning.


Friska tankar

Jag har bestämt mej för att bli frisk till i morgon. Tänker frisk, frisk, hela tiden och att det känns bättre i halsen. Inte längre som att jag har svinont eller svinto i halsen som en kompis skrev idag. Tror att man kan påverka sin hälsa med hjälp av tankarna till viss del. Så det här inlägget blir ett friskhetsinlägg. Frisk!


Water for elephants



"Life is the most spectacular show on earth". En film med romatik, dramatik och tragik. Sevärd och lättsmält.
I en av huvudrollerna finns Robert "Edward" Pattinson vilket inte gör filmen sämre.


Tvärnit

Mitt upp i den fina sommaren full med upptåg och roligheter drabbas jag plötsligt av fruktansvärd halsont och feber. Det är som att handbromsen drogs åt och det blev en tvärnit i min framfart. Idag klev jag upp först halv fem, om jag räknar bort de fem minuterna jag var upp när fina vännen Melina kom förbi med allehanda drycker med hög c-vitaminhalt. Läser på Facebook om alla som far och badar och steker i solen. Men det bekommer mej inte så mycket för jag svettas bara jag rör mej lite. Jag har istället dejtat Carlos Ruiz Zafón, Vindens skugga, en underbar bok. Nu på eftermiddagen har jag börjat se klart filmen Water for elephants, riktigt bra så här långt. Planerar även att se 127 timmar lite senare i kväll. Så om man bortser från det fina vädret så missar jag inte så mycket utan får istället tid att göra sånt som jag sparat till regninga dagar. Dock hoppas jag på att tillfriskna snabbt för i morgon är en bastuflotte bokad för mej och mina vänner. Skulle vara synd att missa det. Funderar på om det hade gjort någon skillnad om jag hållit mej inne igår och inte farit till stranden och inte tvättat bilen osv men kom fram till att nej, jag hade inte blivit mindre sjuk och i så fall hade jag missat de tillfällena. Så jag kör på tills nödbromsen dras in. Jag har för mej att glass ska vara bra för halsont, av en händelse har jag ett paket GB´s lakritsglass i frysen.


Båttur i midsommarnatten

Några veckor senare men bättre sent än aldrig:























Luleå är en fin sjöstad.


Semesterdag

Efter en hel natts sömn stannade jag kvar i sängen och läste ett tag innan jag åkte iväg till pappa på besök idag. Det var tänkt att jag skulle hjälpa till med målning men blev bara penseltvätt och kaffepaus. Trevligt att vara själv med pappa och prata om sånt vi tycker och tänker om livet och annat. När eftermiddagen led mot sitt slut var det dags att åka hem och vila lite. Det är ju semester trots allt. Vilad och äten åkte jag förbi hos fina Veronika på lite surr och glass. Vi avslutade kvällen med att spå i kaffesumpen. Intressanta saker visade sej under kvällen. Funderar nu på sängen men tror jag läser lite till i Ljusfolket(Benny Rosenqvist) innan jag släcker...




Marknadshelgen, i ljust minne bevarad

Nu är det ett år till nästa gång och jag längtar redan. Jag kommer att spara den här helgen i mitt hjärta och plocka fram den när jag har tråkigt och känner mej ensam. Tänk, att jag innan helgen var lite vilsen och nästan inte hade tänkt fara upp till marknaden. Hemska tanke! Tur att jag lyssnade till mitt inre. Grundplanen var att stanna från torsdag till lördag men den reviderades. Även andra planer ändrades vartefter helgen led. "Det som kännetecknar en bra kvinna är att hon kan ändra sej"(enligt en klok person) Tur att jag inte var så principfast och i så fall hade riskerat att missa allt roligt. Så mycket positiv energi som jag har fått från mina vänner och släkt är ovärderligt. Kärlek till er alla inblandade! Tack!

Det har blivit en salig blandning av trubadurkväll på Brännvalls, marknad med kända ansikten från förr och nu(dock inga inköp), häng på Blåkrogen, hamburgare mitt i natten, och sist men inte minst 3 timmars dansning på Hotellet med Simon, Lina och Granbergska familjen(som är hur härliga som  helst). Garnroligt med andra ord. Roliga återseenden och mycket skratt har helgen bjudit på. Kärlek och glädje! Tänk att jag har turen att ha så fina människor runt omkring mej och att skaran bara ökar.

Hemma igen, trött men nöjd. Överkalix i mitt hjärta!

(Lärdomar av helgen: Lyssna på ditt inre och var inte rädd för att ändra planer. Njut!)


Fatboy


Den här låten får symbolisera helgen som gått. Marknadshelgen. Gruppen var fram tills nu okänd för mej. Jag föll pladask. Den 22 juli spelar de i Överkalix om jag inte minns fel...missa inte det!


Elias kalas

Det blev ett blött kalas när Elias fyllde år. I present hade han fått vattengevär och pistoler. Vattenkriget var i full gång mest hela tiden med uppehåll för fika och presentöppning.










MysEric och jag

Ett trevligt kalas med stora delar av släkten på båda sidorna.


Prästkragar på Vännäs


Ett hav av prästkragar fångade vår uppmärksamhet. Kastade oss ut ur bilen och fram med kameran. Förbipasserande kan ha undrat vad vi gjorde...








Kurk

Även bastumiddagen i Kurk förevigades.

Kurk


Stuga med utsikt över Kalixälv


Mer rallarrosor


Båt och badviken


Maten, varmrökt lax!


Blåklockor


Timotej




Bastu med utsikt


Livsnjutare!






Beger oss hemåt i sommarnatten, mätta, rena och nöjda med ett leende på läpparna.


Storsanden, Vännäsbergets egen playa

Förra veckan när vi var "hemma" i Överkalix var vi varje dag på min barndomsstrand, Storsanden. Sanden är fin och mjuk och vattnet klart och uppfriskande. Bonus att det är glest mellan filtarna.




Älskar denna plats på jorden!








Alla lämnar vi spår efter oss...




Gott om insekter finns det där


80-talsminnen väcks till liv av doften av Hawaiian tropic




En äng av Rallarrosor var förevigades trots envisa getingar.






Hurra hurra!

Idag för tio år sedan föddes min älskade, fina son efter en långdragen förlossning. 5290 g vägde han då. Tio år senare är han fortfarande lång för sin ålder men jag får ännu sitta nära i soffan, spela CoD och följa med på bio. Han är den bästa son jag kan önska mej. Att få vara med och se hur han utvecklas till en egen person med sina fina egenskaper är en stor lycka och tillfredsställelse som mor. Jag älskar dej Elias! Ett fyrfaldigt leve, han leve: Hurra hurra hurra hurra!


Lånar två bilder av storasyster



<3



Nätfria dagar

Hej och hå, nu har jag haft semester från bloggandet i några dagar. Har befunnit oss i en nätfri zon och inte kommit mej för att mobilblogga. Tillika är det skönt att inte alltid vara uppkopplad.

Det blev en minisemester till Överkalix precis rätt dagar den här sommaren. Temperaturen har legat runt 30 grader varje dag. Vi har badat flera gånger om dagen. Både i Ängesån och Kalixälv. Varmt är vattnet också. Förutom bad har vi besökt Kurk där det bjöds på supergod, rökt lax med tillbehör, bastu med dopp i älven(underbart) och jordgubbar med glass. Vi har även varit på Vännäsdagen där Elias tävlade i luftgevärsskytte och kom tvåa. Till morbror och I-L blev vi också bjudna på sommarjordgubbstårta. Mums! Det har verkligen varit helt underbara, varma, avkopplande dagar med mycket vila, glädje, kärlek och god mat. Både barndomsstranden och blodpalten lever upp till minnet av hur det brukade vara. Jag sparar dessa dagar i minnet och plockar fram dom när vinterkylan dyker upp.


Inga-Lills fantastiskt goda sommartåtra





London!

Hyde Park Radnor Hotel

Hit ska vi åka om mindre än en månad. Det ska bli så roligt att åka till London med barnen. En vecka ska vi vara där. Jag fick tag på billigt direktflyg för oss tre. Det tog ett tag innan jag hittade rätt hotell. Engelska hotellstandarden är inte den bästa men det här hotellet har fått bra omdömen på oberoende recensionssajter så jag håller tummarna. Att göra och shoppinglistan är redan påbörjad.


Morgonpromenad

Jag blev väckt av en felringning kl åtta och kunde inte somna om. Steg upp och tog en promenad. Det var redan varmt ute och halvsol. Det blir nog en varm dag idag. Känns som en bra start på dagen att få den här stunden på morgonen innan vi packar oss iväg. Idag ska vi åka till min kära hembygd, Vännäsberget. Jag har känt en längtan hem den sista tiden. Det är så lugnt och skönt att var där, speciellt på sommaren. Behöver lugn och harmoni nu, för att komma ner i varv. Och umgås med släkten också förstås. Längtar...


Lovely

Måste bara uttrycka hur mycket jag älskar dessa härliga dagar. Vi sover tills vi vaknar, äter frukost på balkongen, drar iväg på sol och badresor med släkt och kompisar. Det är härligt med semester!


Stilbrott

När jag och Elias var och handlade på Kvantum såg jag en tjej i vuxen ålder som hade på sej en onepiece-overall, inne i affären. Jag måste bara få säga att jag tycker det är opassande och ett stilbrott. Dom må vara bekväma att ha på sej i hemmet och mysa i men hör inte hemma utanför dörren. Onepice är till för myskvällarna inte för handelsturen. Min åsikt...


Transformers 3, Dark of the moon




Bad och filmdag

Packade badväskan och åkte till Arcusstranden(nya favoriten) med syster Fia och barnen. Lite sydlig vind men varmt ändå. Det som är bäst ändå är att vattnet är supervarmt. Man kan vara i rätt så länge utan att frysa. Vi värmde ravioli på gasolplattan som jag vann för tio år sedan på en skotertävlling. Gott med mat i solen. Promenad bort till Veronica och Mirjam, bad och fika hann vi också med. Både jag och min syster hade med sej höstens Elloskatalog så vi kunde återuppleva barndomsvanan att "tycka" i katalogen. Efter ett långt sista bad åkte vi hem för en snabbmiddag, igen, för att Elias, jag och Jesper sen kunde skynda oss in till stan för att se Transformers 3 i 3D. Det var en actionfylld film med lagom spänning. Overklig, javisst, men med en del starka scener och ändå djupare än bara en vanlig actionfilm. Jag gillar alla Transformersfilmerna och den här var lika bra som de två första. Det känns som att man känner Autobot-maskinerna och vill inte att de ska skadas eller dö. Jag har lätt för att leva mej in i filmer... Nåja nu fick ju filmen ett lyckligt slut och vi var alla tre nöjda med filmen. Nu blir det till att ladda våra batterier för en ny dag på badet.



Nyshortsen


Från Stadium för 149 :-




Balkongläsning

Efter middagsdisken har jag nu slagit mej ner på balkongen för att läsa min nya bok, Vindens skugga, av Carlos Ruiz Zafon. Lite kyligt i luften är det men jag har ju fleecefiltarna. Boken verkar så här långt vara bra. Beskrivningar med inlevelse gör den levande. Berättelsen utspelar sej i Barcelona på 1940-talet och framåt. Ser fram emot 478 sidors läsning.

Gott och blandat

För att vi alla skulle få göra det vi ville under dagen blev det blandad kompott. Började med att hämta upp Elias kompis och åka till Arcus badet(vågmaskinen). Linnea cyklade till kusin Klara. Det var ganka varmt på badet men inte nog för att jag skulle bada. Fick en stund i solen i stället. Efter tre timmar var vi tillbaka på Knöppelåsen igen. Lämnade av Noel och hämtade Linnea och Klara för en sväng på reorna på stan. Där fyndade vi allihopa nåt vi gillade. Jag hittade ett par korta, rosa Nike shorts, Elias ett xbox-spel, Linnea två tröjor och en bikini. Allt till reapriser. Kul! När vi kom hem hungriga som vargar blev det snabbmiddag(köttbullar och makaroner) ute på balkongen och nu väntar vi bara på Mallis-resenärerna som ska kika förbi lite senare.


Vilodag

Idag är jag tacksam för att det inte var allt för varmt väder. Behövde en rejäl vilodag. Jag är även tacksam för att Henrik tog på sej att åka till Pite Summer Games idag. Fast jag var verkligen sugen att följa med eftersom det är en så rolig tillställning. Elias och hans lag har varit framgångsrika i matcherna den här helgen. Bara vinster. Bland annat har de spelat mot två finska lag. På fredag när jag och Linnea åkte dit med Elias och Noel hade dom två matcher. En på förmiddagen och en på kvällen. Morfar kom också dit och kollade. Eftersom det var sex timmar mellan matcherna och soligt och varmt tog vi tillfället att åka ut till Pitehavsbad för att bada, sola och äta lunch. En bra bonus. Efter två timmar blev det mulet så då fick pojkarna leka i den enorma klätterställningen de har på havsbadet. I god tid innan matchen for vi in till Munksund och favoritpizzerian "Hawaii". Sen var det dags för spelförberedelser. Tillbaka i Luleå hann jag vara på Midnight Swim med Veronica och se på alla duktiga simmare. Imponerande att se. Fick en natts välbehövlig vila och sovmorgon.

Lördag blev det en road trip ut till Storheden med Veronica och Mirjam. Vi startade på Kolarens café på Arcus. Supergott hembakt fika och smörgåsar mm. Plus en mysig miljö. Med mat i magen och skratt på läpparna tog vi oss an Storhedens butiker. Blev en del nödvändiga saker som toapapper, tvål och framförallt Hawaiian tropical, coccosolja för solbrännan. Sen hem och vila och byta om till partykläderna och iväg på tjejfest på Gültzaudden hos Veronica. "Såna som vi passar med såna som dom" och "Vi såg det komma" belv kvällens ledord. BBB fick besök av oss lite senare. Jag hade en otroligt rolig kväll/natt med mycket skratt. Fick till och med ett pass på dansgolvet innan hemgång. Obligatoriska besöket på Max var lika välkommet som alltid.

Så idag var jag i stort behov av sömn och vila i hemmet. Enda nackdelen med att inte tillbringa så mycket tid hemma är att hemmet blir i stort behov av omtanke efteråt. Full diskbänk och dammigt golv har jag fått ta hand om idag när jag vaknat till liv.

Nu har barnen kommit och jag njuter av ljudet av deras skratt och röster. Har en känsla av att jag kommer att sova gott i natt...




Fyrklöver



Vid Sixtens gravsten hittade jag den här fyrklövern. Den första(vad jag kan minnas) jag ser i mitt liv. Vi tog det som ett tecken att han är lycklig och ser att vi är lyckliga och bringar oss ännu mer framgångar, tur och lycka.




RSS 2.0