2010

Ska göra ett fösök att sammanfatta mitt 2010...
Framförallt har det varit ett händelserikt år både vad det gäller resor fysiskt och själsligt. Började året med en fantastisk händelserik resa till USA. Sen fortsatte vintern och våren i slalomåkningens tecken. Jag och barnen åkte runt i norrbotten och provade olika backar. Otroligt kul att hitta nåt vi alla tre gillar att göra tillsammans. När våren övergick till sommar åkte vi med stora delar av släkten (mamma och mina systrar och två systerdöttrar) på semester till Turkiet. Delvis för att fira min och min systers jämna födelsedagar. Naturligtvis hade det aldrig varit så varmt i Side, i juni, som den veckan vi var där. Trots det hade vi en rolig vecka med mycket skratt och bad och äventyr. Ett fint minne att spara. Hade en skön sommar tillsammans med barnen, familjen och vännerna. Att fylla jämt var en upplevelse. Jag blev firad av nära och kära mest hela sommaren. Det betydde mycket för mej...
Så kom den vackra hösten med alla färger och i år även värme. Lillebror till barnen blev ett välkommet tillskott till världen. Älskad av så många. Vintern gjorde dramatisk entré först med kyla och sen med snö. Jag är tacksam för att vi slapp den mörka hösten och istället kunde bländas av vitheten i naturen.

Nu har jag utelämnat många fina stunder under året men bär dom med mej i minnet och hjärtat i stället.

Det jag är oerhört tacksam över är alla möten med andra människor, både nya och "gamla" bekanta. Människor som "dyker upp" när man behöver dem eller är redo för dem. Människor med budskap och tankar som för en vidare. Det bästa med att lära känna/möta andra människor (gamla och nya) är att jag lär mej så mycket om mej själv. Jag har kommit fram till att det är i samspel och relation med andra människor jag utvecklas gynnsammast. Jag tar mej till nästa nivå i min själsliga/personliga utveckling. Livet är spännande!

Årets nyårsafton ska jag fira med närmast glädjande vänner med god mat och skratt. En kväll med glitter över sej. Ser fram emot en uppfriskande afton...

Gemenskap, värme, glädje och harmoni sammanfattar jag det gångna året med.
Vill än en gång uttrycka min tacksamhet för allt det goda som kommer till mej. Tack!

Önskar alla en spännande nyårsafton och till sist när det blir dags för det...Ett Gott Nytt År!

Stänger sedan dörren till 2010 försiktigt och öppnar dörren till 2011 med nyfikenhet och förväntningar på ännu ett underbart år.



Julen i bilder

Oj, nu har det gått flera dagar sedan julen tagit slut. Jag har hunnit jobba några dagar och landat efter all samvaro med släkt och vänner. Komma igång med träningen efter förkylning kändes riktigt bra. Julen blev väldigt lyckad på alla sätt. Jag hann med att träffa nästan all släkt och dessutom en uppesittarkväll med närmaste vännerna med mycket godsaker. Lite mellandagsrea har också hunnits med. Grymt nöjd med mina fynd, när jag nu ska få användning för dem...

Här är i alla fall ett axplock av bilder från helgen:


Morfar på besök.





Jägarstigens gran









Ungdomarna eller 70-talisterna, exsvåger o exsvägerska.



Jag, Elias och Klara väntar på tomten.



Även Sixten har varit snäll i år.


Juldagen i Vännäsberget:



Syskonbarnaskaran som var närvarande.

Tomten.





Julfika hos moster och Bengt.





Barndomshemmet i juldagsnattens mörker.





Tankar på Julafton

Gör västerbottenspaj och kokar ägg till kvällens julbord och tänker på hur bra jag har det. Hur allt har ordnat sej till det bästa här i livet och hur många fina vänner jag har runt mej. Är så tacksam för all värme och glädje som finns omkring mej. För mina fina barn och min familj som omger mej med värme. Familjen som idag har ändrat utseende och fått tillökning. Jag är tacksam över att ha mina båda föräldrar i närheten som stöd och kärlek. Tacksam för de som finns med mej för alltid i mina tankar och i mitt hjärta. Det är idag 17 år sedan min kära farmor lämnade oss här på jorden men hon finns för alltid här hos mej. Min ängel.
Känns skönt att ägna dagen åt tacksamhet, kärlek, lycka och glädje. Jag är rik!
Kärlek till er alla och en God Jul!







Julefrid

Nu har vi inlett julen med en jullunch med pappa/morfar. Känns lyxigt att vara ledig så här innan jul och bara ta det lugnt och mysa med barnen. Vi började dagen med en rejäl sovmorgon och sen mysbyxor på halva dagen. Pappa kom lagom till lunchen som bestod av tomtegröt, skinka och prinskorv. Till kaffet hade jag och Linnea bakat en pepparkakskladdkaka som vi åt med grädde och kardemummakaffe till. Mums. Kändes skönt att få sitta ner o samtala med pappa om gamla tider och nya. Om hur livet faller på plats och allt ordnar sej. Kärlek och lycka!

På eftermiddagen blev det julstädning och fix av julnaglar. Linnea har målat naglar med jultema åt mej som hon monterade.

Resten av dagen blir det mera mys och även film med syster yster och hennes fina familj. "Legenden om ugglornas rike" visas i kväll på Smultronstigen...

Önskar alla en fridfull start på julen!


















Karl Eric Signar

I lördags var det dags för Eric att bli döpt. Dopet ägde rum i Mjölkuddskyrkan. Dopbarnet visade sej från sin bästa sida under hela eftermiddagen. Han protesterade inte ens när prästen Anna blötte ner honom i pannan. Nu bär han stolt sina tre namn, Karl, Eric och Signar.

Efteråt bjöds vi på tre olika sorters pajer och fika med tårta på det. Det var en mycket behaglig tillställning från början till slut. Ett fint minne.



Storebror och storasyster.

Doppresent.



Dopet








Familjen Berlin/Johansson

Dopvattnet









Tack kära dotter för den nya headern!

Idag var det dags att byta till en vintrigare header så jag anlitade Linnea för att göra mej en ny. Jag är så nöjd med resultatet.

Jul i vårt hus

Senaste veckan har vi hunnit med att klä granen, baka pepparkakor och skapa julharmoni i vårt hem. Det är premiär för plastgran för oss. Jag har sagt förut att jag ska alltid ha en äkta gran till jul annars får det vara...men i år har jag insett att det är nog bäst att ha en i plast. Blommorna dör och jag har huvudvärk i två veckor samt barren gjorde att jag insåg fördelen med plast. Så här i efterhand när den är klädd kan jag tycka att den blev riktigt fin ändå men kommer alltid att älska levande granar inomhus...

















Så nu är det bara julklappsstöket kvar ;)



 

 


Utlovade bilder

Här kommer äntligen bilderna från helgen för ett tag sedan i Överkalix. Det här är Vännäs i mitt hjärta:












Älskade mamma




Kära moster




Oj..

...nu måste jag skärpa mej o uppdatera lite hära.
Utlovar lite bilder från Överkalix, i helgen som var, inom kort. Hann med två skogspromenader i vacker natur och strålande sol, så länge den var uppe. Fick mycket energi på den korta stunden. Skönt att ladda lite batterier i hembygden. Avslutade helgen med att tända första ljuset i för året en ny adventsstake som Elias tillverkat i slöjden. Och pepparkakor förstås!

Den här veckan har jag deltagit i två seanser hos http://www.leahypnos.se/ Det var en otrolig känsla. Första sessionen fick jag kontakt med min morfar. Han gav viss vägledning och råd genom Marjetta. Trygghetskänslan var enorm. Rekommenderas verkligen!

Har också hunnit med att prova ut nya glasögonbågar på Specsavers. Det blev ett par vardagsglasögon, brun/svartspräckliga, och ett par svarta med bling. Blir spännande o se resultatet.

Sen har jag äntligen fått dra ut den eländes tanden som spökat i munnen hela hösten. Skönt är det men gör lite ont pga att det hunnit bli rejält inflammerat i och under den. Väntar bara på att läka ihop nu...

Nä nu är det dags att lägga sej. Natt natt alla vänner!


RSS 2.0