Halloweenlördagen i bilder

Under lördagen firade vi barnens bomusmamma och blev bjudna på ett bragafika. Tårta i rosabandetanda och en massa fikasorter. Barnen passade samtidigt på att bli målade av Anita inför "Trick or treat". Elias laddade för Halloweenparty med bästisarna. Mitt i allt ståhej o firande sov barnens lillebror, Eric, sött. En trevlig eftermiddag.

Och en kul kväll blev det för Elias o kompisarna. Dom var mycket nöjda med sin promenad runt hela området...en hel kasse med godis och pengar plus lite bus o spänning. Godiset lär räcka flera lördagar framåt...


























 










Höst fortfarande

Trodde att nu börjar det bli vinterväder här hos oss men ack så jag bedrog mej. I natt när jag lyssnade till vinden som ven utanför fönstret tänkte jag att det var snö som landade ochn förväntade mej att se en vit värld på morgonen. Blev förvånad när jag möttes av slask och regn.

Ja ja, tids nog är snön och kylan här. Får vara tacksam ju längre den varma hösten dröjer kvar... 
 
Tycker att veckorna rusar fram. Nyss var det måndag och nu är det snart fredag, igen. Ser fram emot helgen och hoppas på sol och att hinna ut med kameran och fånga ögonblick.


Morgonpromenad

Tog en promenad med kameran på morgonen när jag kom till jobbet. En underbar sol var på väg upp. Hösten
övergår sakta i vinter...

 








Idag var ankorna ute på hal is.



När jag studerade marken hittade jag dessa fina små svampar.

Mina favoriter, rönnbären.







SSAB



En bra början på dagen!



Dag 2 med ny kamera

Eftermiddagsfikat spenderade jag ute med min nya kamera. Hade hunnit bli lite mörkt men fick fast en del motiv i alla fall:





 


Följ intuitionen...

Den här helgen kännetecknas av nyttan av att följa intuitionen...

Fick på lunchen på fredag en stark känsla av att jag skulle hitta "min" kamera i helgen. Snabbt kollade jag av ortens elektronikfirmor och hamnade till slut på Blocket. Där hittade jag en begad Canon EOS450D med extra objektiv och blixt, dock till ett rätt högt pris. Fattade intresse för den och ringde upp ägaren. Bokade in en koll av kameran på lördagen. Under kvällen, natten och morgonen på lördag vred jag och vände på alternativen jag hade. Begat eller nytt? Läste recensioner och prisjagade på nätet. Kastade ut frågan i universum och till olika vänner. Innan klockan tre på lördag, strax före jag skulle iväg o kolla på den, fick jag övervägande positiv magkänlsa för att köpa NYTT. Ringde säljaren och tackade för tillmötesgåendet. Så idag, söndag, så fort Expert öppnade var jag där och slog till på en sprillans ny Canon EOS500D! Glädjen och nöjdheten växer sej allt starkare och nu när jag laddat in de första bilderna känns det som att en ny tid för mej har börjat. Livet med systemkamera! Synd att det blev mörkt så fort idag. Men vi ska ju tillbringa många år tillsammans kameran och jag.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag utifrån min känsla om en kamera hittade annonsen på Blocket som gjorde att jag började forska om olika modeller, olika nätbutiker, recensioner mm. Det ledde sen till att jag äntligen kunde fatta ett beslut. Känns helt rätt!

Extra roligt är att de första bilderna jag tog med kameran togs på min farmors gravplats. Har inte besökt den på flera år men idag när pappa sa att de skulle åka dit och sätta dit ljung, fick jag en ingivelse att jag skulle följa med. Sagt och gjort. Åkte med dem till Fällfors kyrkogård. Stämningsfullt och vackert var det där. Är glad att jag följde med.





Morgonglädje!



På morgonen när jag kom till jobbet möttes jag av detta! Vilken överraskning! Vem kunde ha gjort nåt sånt fint för mej? En elev? En beundrare? Tankarna flög genom huvudet. Med pirr i magen öppnade jag kuveret. Ett snyggt kort med en biljett till Raised Fist fanns inuti. Det var mina fina vän, Stina, som på detta överraskande sätt uppvaktade mej på min födelsedag i efterskott. Kan man få bättre start på dagen? Tveksamt. Tackkramar Stina! Godisarna är numera uppätna kan jag infromera om. Gott gott. Ser fram emot en kul kväll på konserten i november.

Skön helg

När jag så här på söndagskvällen ser tillbaka på helgen som gått känner jag mej glad och nöjd. En skön känsla av avkoppling infinner sej.

Redan på torsdag kom barnens kusin , Diana, från Överkalix. Det var roligt att få en ungdom till i huset.
Vi inledde helgen med tacos på fredagkväll. Jag och Elias såg filmen "The Last Airbender" innnan det var dags att sova. Det var en bra filmatisering av den tecknade serien med samma namn.

På lördagmorgonen följde Elias med sin bästis till Bodens äventyrsbad och tjejerna gick till badhuset. Så jag var ensam med kaffekoppen, virkningen och min kära bok "Den nionde insikten". Tillbringade stor del av förmiddagen i liggande läge. Efter lunch blev det en tur till stan med tjejerna. Inhandlade en vinterjacka till Linnea och jag hann även med en fika på Roasters med fina vänner. En stund på gymmet hanns också med innan det var dags att hämta Elias. Mysig middag med ungdomarna och en stund senare kom ytterligare en kusin, Klara, förbi med "Did you hear about the Morgans" som vi såg.

Söndagen började bra med en lång sovmorgon och en god brunch och lite bokläsning. På eftermiddagen var det dags för kalas med kompisarna hos en 31-åring som bullat upp med 10 sorter. Gott!!
Avslutade söndagen med familjepizza och halva Robin Hood.

Nu sitter jag här mätt och belåten och känner att det har varit en fin helg med värme och vila. Förundras över alla goda vänner jag har och vilka fina barn jag har runt omkring mej. Känner stor tacksamhet och glädje.

Tack! 

Nu redo att möta en ny arbetsvecka.


Årstidsväxlingar

Idag kom jag på att det jag älskar mest med att bo här uppe i norr, förutom den vackra naturen, är att årstiderna är så tydliga här. Varje årstid är så intensiv och färgstark på sitt sätt. Ytterligheter. Försöker memorera och ta in alla intryck och spara till gråare dagar. Önskar verkligen att vi kunde få behålla lite av den här fina vita snön och klarblåa himlen. Sen när det riktiga höstregnet kommer och november är grå ska jag försöka komma ihåg det här. I övergången mellan årstiderna känns det ofta lite jobbigt. Men den snön som föll idag fick mej att le. Tog en lunchpromenad för att njuta av solen och snön innan den töade bort. Inser att det är ett tag tills vi får snö som stannar... Njuter av höstfärger under tiden.


Källa till meditation och kreativitet

Förra hösten och vintern slog jag mej på att sticka och virka mössor i minut och parti. Den här hösten har jag slagit mej in på att virka sjalar. Virktekniken kallas för kärleksknutar. Bara det gör det tilltalande för mej. Sen att garnet (Vivaldi och Kid´s silk) jag stickar i finns i så härliga färger gör inte saken sämre. En bonus är att sjalarna blir väldigt fina :) Är nu inne på den femte sjalen och fler blir det.

Att handarbeta har för mej blivit ett sätt att koppla bort tankarna på annat och få in lite harmoni på schemat.
Tilltalas av kreativiteten också. Känns kul att skapa fina saker som faktiskt går att använda. Rekommenderas starkt!

Inom kort kommer jag och mina vänner (tjejkompisar) börja med stick/virkjunta igen. Samlas, fika, prata, skratta och handarbeta.




Höstens "musthaves"



Boa i skinn frå n Bon´a  parte!




...och pumps från Ellos.


Hört i kyrkbänken

Hade förmånen att få vara statist i kyrkan i filmen Jägarna 2 i lördags. Med lite tur, eller var det en meningsfull slump, hamnade vi i kyrkbänken framför Peter Stormare. Mellan tagningarna pratade han med sin motspelerska om livet och kloka saker. Han var både öppen, rolig och djup. Stormare var även social och skojade med oss vanligt folk runt omkring. En sak som han sa fastnade speciellt, "Det finns två saker man måste göra i livet: Man måste göra val och man måste dö". En klok man verkar han vara Stormare... Livet består av val man gör hela tiden. Vi väljer själv hur våra liv ska vara , hur vi ska känna och tänka.

Jag är glad och tacksam för att jag valde att vara med som statist i kyrkan, fick träffa både Stormare och Lassgård och fick en inblick i hur filminspelning går till. Förstår nu vilket samarbete mellan många medarbetare som krävs för att det ska bli en film för publiken. Det är ett härligt team som arbetar med filmen Jägarna 2. Nu återstår bara en lång väntan på att filmen ska ha premiär om ca ett år!

Ett särskilt tack till min systerdotter Diana som fick oss att välja att följa med henne på inspelningen.
För att citera psalmen vi sjöng si så där 20 gånger: "Härlig  är jorden......Människa gläd dej..."









Våga vägra iPhone!

Har upptäckt ett nytt syndrom efter Facebook-febern. Vid flera tillfällen när jag träffat mina vänner senaste veckorna har jag upptäckt skillnaden mellan iPhone-ägare och oss normala telefonägare. Det började med att det titt som tätt plingade till i deras sk mobiler och de blev sittandes tysta med uppmärksamheten riktade mot sin iPhone. Först tänkte jag att "Vad många sms dom får" men sen gick det upp för mej att de satt och spelade Alfapet mot varandra! Vi andra fick då möjligheten att delta i deras spel och visst det var kul men vi hade ju ändå träffats för att umgås, live. När jag begav mej hemåt så fanns det en känsla av att "Jag måste nog också skaffa en iPhone..." När jag senare pratat med olika iPhoneanvändare har jag ändrat åsikt. Den verkar kul med olika användbara applikationer man kan ladda ner och roa sej med MEN att ringa och skicka sms är inte lika lätt. Så för min del håller jag mej till en vanlig mobil som jag kan kommunicera med i text och tal och ta fina bilder med. Våga vägra iPhone!

RSS 2.0