Halvvägs

Nu har halva semestern gått. Senaste veckan har varit blandade aktiviteter, allt från strand och sol till målning av timring hos pappa. Till och med ett dopp i älven blev det för mej och Jesper(systersonen) när vi var vid Niporna. Sconeskväll, drinkkväll och blueskväll har jag också hunnit med och en sväng ut till Avan. Det är hektiskt med semester. Måste säga att jag inte varit hemma många timmar utöver när jag sovit den gångna veckan.
I morgon kommer barnen och då hoppas jag på sol så att vi kan få lite fler badtimmar.


ojoj

Har verkligen kommit av mej när det gäller att redigera bilder jag fotat, det har varit för bra väder för att sitta vid datorn, men ikväll blev det äntligen av. Dock finns det många fler...
 
 
 
 
 
Hoppas ni gillar dom för det gör jag :)
 
 

Andra veckan

Andra semesterveckan började med att jag blev gammelmoster till en underbart söt pojke vid namn Theo. Glädjs med de stolta föräldrarna. Känns roligt att han äntligen kom. I morgon hoppas jag på ett första besök hemma hos dom.

Veckan bjöd även på sol och bad som sagt och på onsdagen var det dags att tillsammans med barnen styra kosan mot Överkalix och Vännäsberget för en minisemester och marknadshelg. Marknade började redan på torsdag och vädret höll upp med regn så vi gick igenom marknade ordentligt, träffade folk, fikade och småhandlade.

På fredag var det dags för Elias 11 årskalas. Han hade bestämt att det skulle bli vattenkrig så efter all tårta var det dags att ladda vattengevären. Regnet öste ner i samma takt som deltagarna bombarderade varandra med vatten. Tre genomblöta men glada och nöjda killar stred tappert.

Lördagens höjdpunkt var fest med Lina, Simon och Johnny med siktet inställt på hotellets dansgolv, en oslagbar klassiker. Jag var i gott sällskap. En otroligt kul kväll blev det.

Idag, söndag, vinkade jag iväg barnen på deras semester till Kalajoki. Mamma och jag passade sedan på att besöka min kusin och hennes familj. Kul att hinna med det också. Blir inte allt för ofta vi ses.

Nu är jag åter i Luleå och känner mej glad, nöjd och tacksam över alla fina människor jag har omkring mej och att skaran bara ökar. Samtidigt känns det vemodigt att lämna hembygden efter en så trevlig helg men väljer att spara dessa fina stunder i ljust minne.



Sol och bad

Idag blev det både sol och bad. Men först fyndade jag på min nya favoritbutik, Sharma, innan jag åkte till Lulviken för nån timmes sol, vila, bok och slutligen ett bad. Vattentemperaturen hade blivit badvänlig så det blev ett lite längre dopp. Dock började det blåsa mer så när en kompis hörde av sej från Arons for jag förbi där och surrade en stund innan det var dags för middag. Avslutade kvällen med stavgång i Ormbergsbacken, tio vändor upp och ner. Solen sken över stan och vinden höll myggen borta. Grymt nöjd!


Första veckan

Första semesterveckan är nu slut. Det visade sej bli en riktig semestervecka med sol och till och med bad om än kallt sådant. Barnen stannade längre än vad som var tänkt från början och det var mycket roligt. Det gjorde att vi bla hann med att besöka Trolltjärn, Sinksundet och en dag med systers storbåt ut till Kallaxön och Sandön. Härligt! Det var sol alla dagarna så nu har jag fått sommarskinn. Sen har jag haft bilen inne för att göra klart 12000 mils service och kamremsbyte. Känns skönt att det är fixat nu. I helgen har jag varit ut och roat mej varje dag och bl.a. Träffat en fd arbetskompis som är hem till Luleå från Oslo. Sist men inte minst har vi väntat på klanens nytillskott men det ser ut som att vi får vänta en natt till. Längtar!



Full kamera

Så fort det blir sämre väder ska jag tömma kameran som nu är full med bilder och köra igenom dom i photoshop. Det är mest diverse blommor fotade med macrot. Blir spännande att se hur de blivit. Anar redan några favoriter jag kommer att lägga ut här.


Premiär!

Ack så fel jag hade om mej själv idag. Trodde verkligen inte att jag skulle bada i det kalla vattnet än på ett tag. Men efter att ha blivit uppvärmd av solen var det dags att doppa tårna. Efter lite övertalning och lockande av barnen så var jag redo att ta sats och springa i. Huvva! Kallt var det men skönt. Stannade inte i allt för länge med risk för att förfrysa benen.
Nu sitter vi här på balkongen, jag och Linnea, och önskar att det skulle vara lite varmare nu på kvällen så att man hade kunnat ta ett kvällsdopp innan läggdags. Nåja det kanske kommer... Hoppas på sol i morgon också.

Dag 2

Vaknade precis upp och påbörjade andra dagen på semestern. Underbart! Man kan lätt säga att jag är inne i semesterläge, somnade inte förrän två i natt. Nu blir det mysig och god frukost på balkongen och sen packa picnickväskan och iväg till någon strand, kanske våran favorit, Lulviken. Dock blir det nog inget bad pga vattentempen...

RSS 2.0