Valborgsmässoafton

Firat in våren med barnen och Jesper, Linus och Klara och hennes kompis. Syrran och svågern var för ovanligheten borta. Men vi snodde ihop en god grillmiddag med juggoburgare och inte att förglömma, hemgjord tzatziki. Avslutade kvällen med film och godis. Sä nu kan våren ta fart och värmen komma.


Eller..


Apr. 30, 2013


26 dagar

Nu är det bara lite mer än tre veckor kvar tills jag och barnen åker till Ayia Napa, Cypern på semester. Känns overkligt men ska bli sååå skönt med sol, bad, värme och grekisk mat.


Däckbyte

En av de tråkigaste sysslorna jag vet är att byta däck. Man blir skitig och bryter ofta naglarna och så är det tungt. Idag var det läge att byta till sommardäck. Det tog en dryg timme så egetligen inte jobbigt på det sättet. Nåja nu är det gjort och nu ska bilen tvättas så är den vårfin.


Apr. 28, 2013

I onsdagseftermiddag flög jag ner till Stockholm för smartboardutbildning som hölls på Kanadensiska ambassaden. Jag hann med att träffa fina vännen Malin på kvällen och sen på torsdagseftermiddag även ett fika med Lina på Vetekatten. Kanadensiska ambassaden bjöd på bra utbildning och nya ideer. Ett snabbt besök på chokladfabriken och Moodgallerian för att titta på tasseln innan det var dags att flyga hemåt på kvällen.


Apr. 27, 2013


Startar dagen med glädje och tacksamhet

 

Apr. 19, 2013


Låter som min typ av helg...


Dessutom...

När Linnea kom hem från sin englandsresa hade hon köpt en mycket snygg och cool tröja helt i min smak till mej! Vilken glädje! Det är nu min favorittröja. Tack Linnea!


Full av beundran

Jag måste bara få säga hur mycket jag beundrar och är stolt över min dotter, Linnea, som för 2 1/2 år sedan fick hon reda på att hon har skolios. Sedan dess har hon stått ut med att ha på sej en korsett dygnet runt som har till uppgift att hjälpa ryggen att bli rak igen. Korsetten sitter åt väldigt hårt och är allt annat än bekväm. Under de här åren har jag hört henne klaga väldigt få gånger trots att jag vet att hon ogillar att ha den. Idag var vi på halvårskoll i Sunderbyn och det som är skönt att höra är att korsetten hjälper. Så hon får lön för mödan i alla fall. Alternativet till korsetten skulle ha varit ryggont och en svår operation vid vuxen ålder. Beskedet idag var att hon får dras med den i ett år till för att hon fortfarande växer. Inte ett kul besked att ta emot för en 14-åring men Linnea accepterade beskedet, naturligtvis var hon inte glad över det. Jag beundrar henne för hennes styrka att stå ut med korsetten och för att hon inte ger upp. Många jämnåriga hade kanske gjort det.
 
 
 

Livet!

Just nu känns livet helt fantastiskt, trots en del moln på himlen, och jag känner en livsglädje som är länge sen jag kände. Det mesta har en förmåga att lösa sej på bästa sätt. Jag har bara hunnit tänka tanken eller frågan så har svaren kommit ganska direkt. Visst är det saker jag ändå undrar över hur det ska gå eller lösas men försöker att inte lägga energi på det. Det ordnar sej ändå till slut. Älskar livet!


Hurra!

Hipp hurra för Klara som fyller 19 år idag! Herre je vad åren gått fort när Klara snart är ikapp mej. Ute i vuxenlivet är hon nu. Firade med tårta och godis igår.


På Linneas vägg

Fotade av kloka ord Linnea har satt upp på sin vägg. En bra påminnelse. Vet inte hur hon kunnat bli så klok?!?


Mer sanningar


Hehe


Inre rösten


Min favorit, Paolo


Pimpelfiske och trerätterslunch i solen

Dagens tur gick till Miekojärv och Niivaån. Ungdomarna pimplade en stund innan vi sökte oss mer i lä vid Niivaån och gjorde upp eld och startade grillen. Blev en trerätters lunch med pinnbröd, älgburgare och grillade bananer med aftereight. Livet är allt bra underbart!


Alternativ egobild ;)


Rönsjärv today

 
Idag letade vi oss fram till målet Rönsjärv efter Arctic trail. Tappade bort vår "guide" vid ett tillfälle men väl framme blev det lunch i solen och Elias fick en abborre på kroken vid ett pimpelstopp. 
 
 
 
 Min syster o jag
 
 Napp!
 
 
 

Nyklippt

Igår var jag o klippte mej för första gången i år. Det var välbehövligt. Blev nöjd med resultatet. Så nu är det bara att fortsätta göda håret med ricinolja ;)


Takida!!

Vilken kväll! Var iväg på Kulturens hus o lyssnade på Takida och deras Boxroom version konsert. Helt fantastiskt! Tänkte först att det skulle kännas konstigt att sitta ner men till den här stämningsfulla och intima konserten var det helt rätt. Mellan låtarna var det personligt prat och bilder om bandmedlemmarna och hur Takida började. Helt perfekt!

Mer livemusik i mitt liv ska jag ha hädanefter!


Vinnare!


Apr. 05, 2013


Apr. 04, 2013


Saxat ur Sex and the city


Dagens egobild :)

Redigerad i photoshop ;)


Apr. 02, 2013


Annandagpåsk

Pimpeltävling på Djupträsk, finfika på Jakobsgården med kära vänner och några mil i skoterspåren. Nöjd med en underbar påsk i Överkalix är jag nu laddad med energi för ny arbetsvecka. Och kommer snart tillbaka...

 

 

Alltid lika glada. Mona och jag


Apr. 01, 2013

Tack familjen Wennberg för att ni bidragit till att göra påskhelgen rolig! Framförallt guidning i skoterspåren :)


RSS 2.0