Årets första åska

...är här. Kanske därför jag har plågats av hemsk huvudvärk idag? Dags att logga ut och dra ut kontakterna. Får njuta av blixtarna och vaggas till söms av mullret. Hoppas att värmen kommer nu!



Bra slut

...på en bra men hektisk dag. Sitter här nöjd över att jag hann med allt som planerats in för dagen. Lektioner hela dagen och sen iväg till Elias skola för våravslutning. Vi, treans föräldrar, hade bullat upp rejält med fika för barn och föräldrar. Det var roligt att se vad barnen gjort under terminen. De har en väldigt bra fröken som har hunnit drilla dom inför fyran. Efter det var det dags att vara smakråd på stan inför ett bröllop. Började shoppingrundan med en middag på Roasters. Jag hann med några egna nödvändiga inköp också. Bla löparshorts och en reasommarklänning. Viktiga saker. När affärerna stängde åkte jag iväg till Skogsvallen för LFC-seriematch mot LSK. Elias Vs Jonatan, "kusinderby". Regnet öste ner medans spelarna gav järnet. Lika roligt som vanligt att se spelarglädjen. Dessutom vann LFC så dom fick lön för mödan. Även för oss föräldrar kändes det  bra. Kändes skönt att få åka hem och spola upp ett hett bad och värmas upp. Nu avlutar jag kvällen med räkor, ägg och skagenröra och té. Anar att det blir sängen inom kort...


Lite till

Djursfari i Pojmis

Marcus fasan


och får

och lamm


Blomsafari










 

 


Helgen i bilder


Promenad norrutvägen


Hittade ett träd täckt av skägglav


Årliga bilden av kallkällan




En annan typ av lav


Ingen björn i sikte...


Vackraste berget, Vännäsberget


En solglimt i molnen



 


Bästa

...morsdagspresenten har Linnea gjort själv på slöjden. Det kommer jag att bära ofta.
Sen var faktiskt en till sak som barnen gav mej allra bäst, att de höll sams hela dagen.








En vacker tid



Jag älskar den här tiden på året. Nog för att vintern men sin vithet och kyla och snö är en härlig årstid på sitt sätt men försommaren känns just nu helt rätt. Nu känner man att sommaren är nära och alla förväntningar på sol och bad och ledighet infinner sej. Vi är nu i början av den ljusa årstiden och allt känns så hoppfullt. Inte för att jag tappat hoppet under vintern men ändock. Den nygröna färgen som målas upp i naturen över det gråa är så fräsch och uppiggande. Det är som att de nyutspruckna löven ropar "Jaa!" till livet". Igår när jag promenerade runt sjön på lunchen kände jag doften av hägg. Underbart!

Egentligen är det nog de tydliga gränserna mellan årstiderna som är det bästa med att bo här uppe i norr. Jag hinner börja länga efter nästa årstid och blir lika förvånad när den så småningom dyker upp. Framförallt de stora skiftningarna i färger är fascinerande. Sommar med sin grönhet, hösten med sin orange/gul/rödhet, vintern med sin bländande vithet och våren med den blåa himlen. Vilken rikedom!

Nåja nu är det i alla fall nästan sommar alldeles strax :)


Maxinöjd!

Gjorde en rolig upptäckt på Skalman.se i måndags. Det hade kommit in baksidor till min mobil, Xperia x10. Till ett fördelaktigt pris förstås. Det tog bara två dagar efter att jag klickat på Confirm till det att varan var hemma i mitt brevinkast. Jag är såå nöjd! Passar mej perfekt.





Morsdagsblommor

Linnea kom in med en liten bukett rödbläror i går. Det glädjer mer än rosorna.





Målbild



Det här är en bild jag gillar. Den symboliserar mycket för mej.
Den största betydelen är att det är så viktigt hur jag väljer att se på mej själv. Som jag ser mej ser andra mej. Jag väljer vilket budskap jag vill sända ut. Vem är jag och vem vill jag vara, vilka mål vill jag nå, vilka drömmar har jag? Det är så viktigt att ha en målbild, en positiv sådan. Tycker också att det är viktigt att vi ser lejonet inom oss. Lejonet är inte bara mitt stjärntecken utan också min symbol för styrka och mod.


Reflektion

Idag reflekterade jag över hur jag känner att jag får mer energi av att träna utomhus, med diverse konditionsträning, än av att träna styrketräning inomhus. Just nu har jag svårt att motivera mej att gå in på gymmet och träna överhuvudtaget. Det är ju så mycket härligare att få luft, sol, vind och till och med regn till livs när man rör på sej ute. Naturen ger så mycket energi som jag vill ta vara på.

En bonus är att det går bättre och bättre. Jag får bättre tider i "Runkeeper" (min bästa följelagare i spåret) varje vecka. På fem dagar har jag kapat samma sträcka med 1 minut. Känns kul och sporrar mej till att vilja löpträna oftare. Men det är ju också så kul att träningscykla och åka inlines så jag har ibland svårt att välja. Det känns fantastiskt att jag inte heller får ont i fötterna, som förra sommaren. Även höfterna börjar kännas ok nu. Det finns hopp om liv hos 40-åringen!

 






Timo "The best"





Morsdagsrosor

Jag tjuvstartar med morsdagsrosorna. Tror dom får bli "Happy home"-blommor istället. Till både barnen och mej. Fast det är väl jag som är gladast över dom. Hittade en naturlig placering under farmor och farfars bröllopsfoto. Mammas/mormors rosor köper vi närmare helgen ;)







Soluppgång



Söndagens soluppgång.



Oj...

...vilken helg det har varit. Nåja det är kvar lite grand ännu.

Jag har haft ett späckat schema men ändå haft tid för reflektion. Efter en välförtjänt sovmoron på lördag körde jag mot Råneå och lunchdate med Laila, Kerstin och Maria. Det var ett varmt återseende efter en lång vårvinter utan att vi setts. Som vanligt åt vi god mat och hann med mycket prat innan det var dags att åka vidare för mej.

Hade inbokat en joggingtur på Ormberget kl tre. Precis innan kom det en regnskur men jag körde upp till parkeringen och inväntade solen. Det blev en skön tur i nyregnad luft. Känns så bra att komma ut regelbundet nu och märka att konditionen förbättras. Sen var det bara hem och hoppa i badet och svida om till kvällens middag ute i Rutvik tillsammans med tre trevliga mammor från "Buggen".

Vi firade Madeleine som fyllt jämt alldeles nyss. Trots det blåsiga och stundom regninga vädret grillade vi kyckling. Till det serverades varm rotsakssallad och en underbar pannacotta till efterrätt. Även här blev det mycket prat och mycket skratt tillsammans med klokheter.

Kvällen var ganska ung när jag efter fyra timmar begav mej in till stan för att delta i en till tillställning, på Östermalm, med siktet inställt på BBB-premiär. Väl ombord på Färjan träffade jag på många roliga personer jag inte träffat på länge. Vi hann också med att äga dansgolvet i trängseln. Avslutade dagen/kvällen/natten hos Josefin och P-J på Prästgatan med en dubbelburgare innan jag cyklade hem i soluppgången som var så vacker.

Det var en otroligt rolig dag med så många möten och så mycket glädje och kärlek. Jag är så tacksam för alla fina vänner jag har och allt roligt jag får vara med om.

Idag, söndag har jag haft en vilodag men ändå hunnit med att träffa Stina och Jonna på en fika på stan. Efter det hade Elias fotbollsmatch mot Piteå. Dom vann. Det är kul att se dom spela och se spelglädjen.

Sammanfattningsvis kan jag säga att med lite vilja och planering hinner jag med allt jag vill på en helg. Men när jag tänker efter så är det ändå några vänner jag inte hunnit med att träffa...Tur att det kommer fler helger :)

Avslutar helgen med några avsnitt av "Mad men" innan det är dags för ny jobbvecka.

Tack för en energigivande helg!



Fredag

Det är första fredagen på länge som jag spenderar med mej själv. När jag kom hem från pappas kalas i kväll bytte jag snabbt om till bekväma kläder och funderade en stund över hur jag ville att resten av kvällen skulle bli. Först kollade jag av vad de närmaste hade för sej men kände någonstans inom mej att jag behövde lite lugn och ro inför morgondagen som blir fylld med möten med goda vänner. Med mitt favoritté och rester från fredagsfikat bänkade jag mej i soffan och påbörjade serien "Mad men", som jag fått låna av en kollega. Jag var inte fast efter första avsnittet men fortsatte titta. Nu är jag inne på tredje avsnittet och börjar lära känna karaktärerna samt känner att jag måste nog se fler avsnitt...fast jag tycker, så här långt, att kvinnosynen inte var den bästa på 60-talet i Amerika.

Hursomhelst trivs jag bra med mej själv och njuter av tystnaden emellanåt :) Börjar bli dags att sova och hoppas att jag vaknar relativt tidigt så jag hinner med en löprunda innan jag ska iväg på lördagens aktiviteter.

Önskar er alla en trevlig helg!

Kram!


Blommor till mor och far



Kabbelekan är för mej en morsdagsblomma för den blommade förr alltid lagom till morsdag.
I år är den lite tidig men passar ändå för i dag fyller pappa 75 år. Så jag passar på att fira både mor och far med dessa blommor.



Fredagsfika!

Till dagens fredagsfika bakade jag "Leilas morotskaka" från Leila Lindholms A piece of cake. Det blev mycket gott och uppskattat. Bra start på helgen!

Morotskaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja (jag använde rapsolja)
4 1/2 dl rivna morötter

Frostingen:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
(skal av 1 lime/citronsaft)
100 gram philadelphiaost

Jaganvände upp hela philadelphiaosten, vilket är 200 gram. Det innebär att jag spädde på de andra ingredienserna.

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
4. Tillsätt olja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Vispa ihop frostingen så den blir krämig. Bred ut över kakan, har du gjort lite extra räcker det till att även fylla sidorna med den.





Dagens Paulo Coelho

Lev inte som att varje dag är din sista. Lev livet som att varje dag är den första.





På min topplista just nu:


"If...

"If you only walk on sunny days you´ll never reach your destination"

/Paulo Coelho


"En olycka kommer sällan ensam"

Jag brukar förkasta den teorin som en del brukar välja att tro på. Min mamma tex brukar säga att olyckorna kommer tre åt gången. Men efter den senaste veckan är jag redo att tro på det.

Det började med att pappa ringde och berättade att han var inlagd på Piteålassarett för lunginflammation. Visserligen var han under behandling och på rätt väg men jag får ändå alltid en klump i magen när det gäller mina föräldrars hälsa. På torsdagen bröt Linna två tå-ben (Se tidigare inlägg). Visserligen tog hon det bra men smärtan i foten hade jag önskat att jag kunde bära för henne. Igårkväll var det dags för den tredje "olyckan". Jag gillar att tugga sönder hårda, salta godisar och har alltid gjort det trots omgivningens protester. Nu har jag gjort det för sista gången. Mitt under stridens hetta i "Call of Duty" mot Elias bet jag isär en STOR godis. Kände direkt att nåt gick fel. Konstaterade snart att en bit av en fylld tand hade lossnat. Såg tusenlapparna flyga ut genom fönstret och vår semesterkassa förbrukas. På natten hade jag svårt att sova för alla tankar kring lagning av tänder. Bad om hjälp och att allt skulle ordna sej.

Efter att jag skjutsat Linnea till skolan svängde jag förbi hos Tandvården. Jag fick en akuttid och efter 15 min och 900 kr var tanden hel igen. Kändes rätt ok att det bara blev 900 kr, hade räknat med mer. När jag kom tillbaka till jobbet upptäckte jag att jag får ut övertidspengar jag inte räknat med den här månaden + löneökningen. Så i slutändan går jag plus vid månadsskiftet i alla fall.

Enligt mitt sätt att se på saker och ting så är jag övertygad om att jag har något att lära av alla händelser, speciellt dom otrevliga. Istället för att se dessa tre händelser som olyckor väljer jag att se dom som lärdomar.

Lärdom ett: Jag måste komma ihåg att ha tätare kontakt med mina föräldrar, de kommer inte alltid att finnas där. Det går inte att ringa till himlen...
Lärdom två: Barnen kan hantera besvärliga situationer bättre än jag tror. Behöver inte "klema" bort dom.
Lärdom tre: Tugga inte på hårda godisar, ät inte godisar överhuvudtaget eller Be om hjälp så kommer den när du behöver den som mest.

Om man å andra sidan är skrockfull kunde man välja att tro på Fredagen den 13:e. Alla dessa händelser utspelade sej runt den dagen...

"Livets hårda skola" eller "Det kommer nåt gott ur allt ont" kan man tycka. Jag väljer nog, så här när allt det jobbiga är över, "Att se livet från den ljusa sidan!". Vi väljer själva hur vi vill se på livet. Nu när jag är igenom den besvärliga veckan är det lätt för mej att säga. Jag vet att när jag befinner mej i mörkret så har jag svårt att komma ihåg ljuset men än en gång har jag fått bevis på att det alltid ordnar sej bara jag ber om det...

Känns som att jag gör en "high five" till livet och känner mej som en vinnare.






Sanning

It´s all about living your dream...

Vi skapar själva vår drömmar och ser till att leva efter dom. Det är något jag tycker är viktigt att komma ihåg även om det inte alltid är lätt.

Live your dreams!



Dagens ord

Be quick to smile, and quick to share your smile with others. A smile actually changes the vibe of your body. It alters, physiologically, the chemistry of your being.

/Neale Donald Walsch


Imponerad och stolt

Måste få skryta över min kära dotter. Idag tyckte jag att hon kunde stanna hemma från skolan för att de brutna tårna värker ganska mycket. Hon funderade bara en kort stund innan hon konstaterade att hon kunde ta med sej extra alvedon att ta under dagen om det skulle göra allt för ont. Jag beundrar henne för att hon fixar allt som kommer i hennes väg. Smått som stort. Hon är cool i alla lägen och hanterar allt på ett positivt sätt. Stolt mamma är jag <3



Torsdag

Sitter här nöjd efter en storvinst i tvättstugan. Månadens tvätt ren, torkad och klar på 4 1/2 timme! Kunde boka två torktumlare och ett torkskåp idag. Under tiden lite fix hemma och hälsa på bästa Timo med husse och matte i nya läggan. Tårta bjöds det på för att fira flytten. Mums!

Filosoferar över att torsdag är en bra veckodag. Lite "förhelg" så att säga. Bara en arbetsdag återstår och man kan räkna ner timmarna till ledighet. På så vis blir helgkänslan längre. Det gör inte så mycket om man är trött sista arbetsdagen i veckan. Fredag när man kommer hem från jobbet så infinner sej den riktiga känlsan av ledighet. Min absoluta favoritveckodag är lördag, morgonen speciellt. Då kan man njuta av en lång och god frukost och sen äga hela dagen för aktiviteter eller slappa.

Önskar er alla en god och fin helg! Hoppas på sol och värme gör jag också :)




Olyckshändelse!

Idag var olyckan framme. Linnea ringde mej vid lunchtid och sa att hon skadat foten på gympan. Hämtade upp henne och for till vårdcentralen för undersökning. Det visade sej att två tå-ben var brutna. Ajaj! Nu blir det att ta till kryckorna och inte stödja på foten på ett tag. Det som är bra är att det läker snabbare för unga människor. Doktorn trodde att hon skulle vara på benen efter ca tre veckor.

Linnea som tar det mesta med ro kom plötsligt på att hon nu skulle slippa gympan och gammeldansen de har nästa vecka. Det gäller att se allt från den ljusa sidan. :)



Klar!

Måste erkänna att jag är riktigt nöjd med resultatet på den nya designen. Hade lite problem med stilmallen men till slut, med lite hjälp av kollegan, funkade även den nya headern. Bilderna i headern symboliserar mina favoritställen: skärgården, Överkalix och fjällen (Björkliden). Nöjd!



Arbete pågår...

Håller på med en ny design på min blogg. Under tiden kan den se ut lite konstig. Hoppas ni har överseende med detta.


Matchpremiär

Ikväll hade Elias första matchen för säsongen. Laddad till max var han. Motståndarlaget var Rutvik där många av Elias gamla kompisar spelar. Dom har förstås också vuxit så jag inte kände igen hälften men huvudsaken är att Elias känner igen dom. Dessvärre blev det förlust för LFC´s pojkar, 5-2, men de kommer igen... Upprepning från förra säsongen verkar det bli. I slutet av sommaren var det LFC som vann. Hoppas det blir så även denna.





Sommar!

Årets första riktigt varma  dag kom idag. Vilken underbar känsla att känna den varma luften mot huden.
Det var lite onödigt med handskar på morgonens cykeltur till jobbet. Under dagen har man nästan sett hur
löven spruckit ut. På vår innergård är björken halvvägs framme.
Jag hoppas att det blir sommar lite tidigare i år.

På söndag åt jag frukost ute på balkongen och satt o läste där så länge solen var på den sidan.
Ska försöka sitta ute många gånger i sommar, om det är varmt vill säga. (Läser "Boktjuven" av Marcus Zusak)

Avslutar med en bild från fredagens bastu i Södra hamn. Verkar som att skatten finns där...







Anti-Jantelagen


De tio budorden lyder:

Du ska tro att du är enastående.

Du är värd långt mer än du tror.

Du kan lära dig allt.

Du är bättre än många andra.

Du vet mycket mer än många andra.

Du har mycket att vara stolt över.

Du duger till allt.

Du skall le och skratta.

Du har någon som bryr sig om dig.

Du har kunskaper att lära ut.



Passar in

Mina nya springskor passar in här på sidan kom jag precis på:



Dom är sköna också ;)


Så där!

Kunde inte hålla mej till på måndag så jag knåpade ihop en egen header. Lite mer somrig och varm.



Hipp hurra!

Idag fyller min blogg ett år!
Hade tänkt fira det med en ny header. Den ser lite vintrig ut... Men jag får vänta tills Linnea kommer och hjälper mej med det.
Bloggen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt från början. Tanken var att det skulle bli mer reflektioner över livet än hittills. Har mer blivit som en "fotoveckobok". Jag är ändå nöjd med inläggen och hoppas att jag bidrar till att inspirera, glädja  och beröra.








Rekord!

Det här året slår jag rekord på att ta bort julbelysningen från balkongen och göra sommarfint där.
Dammsög, tog bort skräp och ställde ut möblerna. Idag gjorde jag pricken över i:et och planterade penseér i balkonglådan. Fint blev det och nöjd är jag! Känns som att förlänga "sommaren" genom att starta tidigare. Jippie!

 

 

 


Valborgsmässoafton

Enligt tradition for vi och såg på majbrasan på Skurholmsberget. Där fanns många bekanta ansikten både från jobbet och kompisar. Kul! Premiärgrillade hemma innan. Gott!













RSS 2.0