The Secret to Riches

Hemligheten bakom rikedom

Överflöd i
alla områden, inklusive hälsa, lycka och rikedom, är ditt rättmätiga arv. Ta dig in i harmoni med överflöd med hjälp av det här kraftfulla visualiseringsverktyget, The Secret to Riches.


Morgonpromenad


Det är vackert även om inte sol lyser. En uppfriskande promenad med regndis gav mej energi för dagen.


Klokheter

Dessa kloka ord har jag lånat av en fin och klok vän, Malin, som driver ett coaching företag, Eight coaching

”Somliga ger upp sina strävanden när de just är på väg mot målet. Andra når en seger genom att i sista stund sätta in större ansträngningar än någonsin tidigare.”
– Herodotos

Dessa ord passar många gånger in på mej. Jag har lätt för att ge upp när jag nästan är där för att jag inte sett något resultat av mina strävanden. Därför valde jag att lägga in dem här för att påminna mej om att jag kan nå mina mål. Att jag är värd det.


Önskelista ;)

Lånar den här bilden av min dotter Linnea:


Yogi té

Jag har börjat dricka ett speciellt té, Yogi té. Köpte det på ICAaffären för ca 35 kr. Jag köpte sorten Choko och Sweet chai. Förutom att det är gott och väldoftande så har varje tépåse ett litet budskap på etiketten. Även förpackningen är underbar och när jag nu gick in på deras hemsida ser jag att den är lika behaglig. Jag rekommenderar téet för behagliga kvällar i höstmörkret.

Här delar jag med mej av några av citaten:

- There is no way to peace. Peace is the way!
- Only share your strengths, not your weaknesses.
- The power of love is infinite.
- Your heartbeat is the rhythm of your soul.
- Great people still have childrens hearts.
- Humor is a good protection.



Word feud

Jaha så har även jag hamnat i Word feud gisselt. Jag har länge sagt att det ska jag aldrig börja med(nu börjar det vara många saker jag sagt att jag aldrig ska göra som istället slagit in) på grund av att det inte riktigt följer de normala reglerna för Alfapet och Betapet. Det känns fel att använda böjda ord och så vidare. Nåväl i fredags föll jag för påtrycket av Linnea. Skapade en egen användare inom kort och hade på nolltid fastnat i en match mot Josefin. Kände direkt tävlingsinstinkten komma. Fler motståndare dök upp och snart var jag fast. Det är ändå ett kul tidsfördriv och utvecklar uppfinningsrikedomen i att komma på ord. Sen är det kul att vinna ;)



Hälsosam vecka

Veckan som gått har verkligen varit bra. Jag har lagt mej i tid på kvällarna, varit utvilad när jag vaknat. Jag har gjort två besök på badhuset och simmat 2x1000 m plus cyklat till jobbet. Har ätit bra och haft välplanerade middagar. Fick MVG på fiskgratängen av barnen i onsdags. En kvinna på jobbet tipsade om nyttan med kokosfett så jag köpte två askar och har nu börjat använda det. Jag föredrar den smaklösa sorten så den passar i allt. Man kan lösa upp den i en kopp kaffe eller té om man vill eller använda den i matlagning. Jag har även kommit fram till att jag ska prova ett tillskott med Omega 3 så jag köpte Möllers tran på Kvantum. Sedan tidigare äter jag kalcipos D och magnesium för mina höftproblem och inflammation i trampdynan. Det här plus bra mat, tränings och sovvanor ska leda till att jag blir piggare, friskare och tappar några kilon.





Happy monday

Pratade för nyligen med vänner om att fenomenet TGIF(Thank god it´s friday) är egentligen ett ganska sorgset uttryck. Visst är det så att helgen är underbar när den kommer men om man trivs med sitt jobb så är det lika roligt när måndagen kommer och man får åka till jobbet. Så man borde egentligen mynta uttrycket TGIM...
Just idag har min måndag varit fantastisk. Mycket på grund av en fin lunchträff ;)
Sen är det på måndagar mina barn kommer till mej och det gör måndagen till en mycket positiv dag för mej förutom att jag tycker om mitt jobb.

TGIM!


Ledigt

Jag har tagit mej lite ledigt från bloggandet i helgen. Har varit fantastisk väder och jag hoppas det håller i sej under veckan så jag hinner med att putsa fönster. Helgen har varit bra med middag hos en ny bekantskap, Jasmine, tillsammmans med en gammal bekantskap, Susanna. Det bjöds på het Kycklingsoppa och nudlar. Lördagen var det dags för inflyttningsfest på Lulsundsberget. Vilken fantastisk utsikt det var där uppe! Och fin lägenhet. Trevlig fest också. En del av oss avslutade kvällen på Bishops eftersom Olivers inte är ett alternativ för oss längre. Min grundplan var att jag skulle gå hem från festen och inte fara till stan så jag är ändå glad att jag hängde på till Bishops. En trevlig pratstund blev det innan jag tog en taxi hem. Somnade så fort jag la huvudet på kudden. Idag har jag och syster yster varit på en möbelaffärsrunda på Storheden. Jag som inte skulle handla  nåt kom hem med en fin romantisk tavla till sovrummet. Nu avsluta helgen med tända ljus och té.



Vackra morgon!




Snopet

Blev inget kvällssim för mej igår. Jag hade läst fel i programmet. Det är på tisdagkväll och torsdagmorgon som de har vuxensim. Nåja när jag ändå hade kläderna på mej och njöt av den friska luften så tog jag en promenad bort till syrran och hennes famlij. Fick lite té och smörgås till livs innan jag promenerade hem igen. Nöjd och glad.


Harmoni

Ikväll blir det andra gången den här veckan som jag går och simmar på kvällssim för vuxna, åldersgräns 16 år. Ljuskandelabrar är tända på bassängkanten och det är tyst där inne. I tisdags när jag var där var det bara tio stycken till. Det var gott om plats och jag kunde hålla min egen takt. Simtakterna satt kvar från förr men tiden för 1000 m ska jag kapa snart. Efteråt badade jag bastu i en stor och tom bastu. Kunde hälla på vatten som jag ville. Jag var totalt avslappnad när jag gick därifrån. Så nu ser jag fram emot kvällens sim.


Åren går

När jag för någon vecka sedan för första gången såg min 17 åriga systerdotter övningsköra slogs jag av hur fort åren går. Jag gjorde en tankevurpa. Det var inte utan att jag kände mej gammal. Att jag har hunnit så långt att snart mina egna barn sitter bakom ratten. Samtidigt kände jag en stolthet att ha så fina barn/syskonbarn runt omkring mej och att de snart är vuxna. Ja en del av dom är ju det redan... Stolt moster och mamma är jag.

 


Potatis från Boheden

På marknaden stötte jag ihop med Katarina Karlsson från Boheden och fick köpt mej en påse av hennes goda hemodlade potatis. Fin var den också!




Vännäsberget

Min älskade hemby:






Promenad norrutvägen










Timo var också med






Mammas tall



Bränna

Vi tog en promenad vid älven








Kusiner








Kyrkogården i Bränna

Under höstmarknaden gick jag in på kyrkogården i Bränna för att besöka mormor och morfars grav.




Morfar och mormors grav






Fotostopp i Västannäs

På väg till Överkalix förra helgen slogs vi av den vackra utsikten och var tvugna att stanna för att fota.














Bra dagar

Igår när vi åkte från Haparanda konstaterade vi att det hade varit en bra dag. Vi hann med både lunch på Seskarö plus besök på IKEA och Candy World innan vi hälsade på barnens gudföräldrar. Mätta och belåtna styrde vi kosan hemåt. Jag höll mej inte vaken länge innan jag slocknade och sov som en stock till kl tio på morgonen. Hur skönt som helst. Idag har vi tagit det lugnt, läst städat, druckit kaffe och hunnit med att fota borta vid Hertsöträsk. Avslutade dagen med att göra palt. Det var länge sedan sist så det var extra gott! Nu blir det soffan och lite té för att smälta maten.




Äntligen!

Igår var jag för första gången och tränade på gymmet Actic, i Pontushallen, efter ett långt upehåll med styrketräning. Det kändes otroligt skönt och roligt.  Så idag kommer träningsvärken smygandes. Skönt att känna att jag gjort något nyttigt för min kropp. Det tar nog ett tag innan jag lär mej hitta alla maskiner och vikter men sen så blir det nog bra. Såsmåningom kanske mina muskler träder fram under plufset som lagt sej...


Klok

Jag lånar dessa kloka ord från en vän på Facebook.
Ord som för mej är sanna och viktiga.




Vår familj

I går sa min kloka dotter en träffande grej. Vi pratade om våran stora familj som består av många personer. Hon beskrev den med orden: "Vi är en normal familj, normal fast annorlunda" Bättre kan man inte beskriva den. Bonusmammor och bonusbarn har kommit till. Och bonus är nåt positivt, ett tillskott. Jag känner mej rik. Vi har två trygga hem där barnen och vi vuxna trivs och samspelar bra ihop. Tack för min normala familj!





Tack vackra höst!




I väntan på The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1




100 år, potatis och annat kul

Helgen blev precis som jag väntade mej fast bättre. Vi började med att stanna till i Västannäs för att fota den vackra hösten. Nästa stopp blev Bränna och besök på marknaden.

Jag var in på kyrkogården och fotade lite innan vi tog ett varv på marknaden. Vid lunchstoppet på torget mötte jag Katarina K och gjorde upp om potatisköp. Fin rundpotatis har hon odlat i sommar. Ser fram emot att smaka den. Sedan följdes vi åt in på Folkets Hus där vi hittade varsitt par handledsvärmare i ull med fårskinnspäls på. Hur snygga som helst och varma och sköna. Så nöjd med köpet. På marknaden stötte jag ihop med flera bekanta och innan vi åkte hem till byn hann jag med att fota nere vid älven.

Väl på Vännäs blev det mer fotande i höstsolen innan det var dags för 70 årskalaset hos moster. Inte mindre än 18 st släktingar samlades för att fira henne. God mat och dryck plus fika och tårta försågs vi med. Mycket glädje och värme dessutom. En fin stund tillsammans för oss alla.

Idag söndag föll åter regnet och det blev en mysig innedag hos mamma innan vi styrde tillbaka mot Luleå.

Oj, vilken helg som avslutade denna vecka. Det har blivit att fira 100 år totalt. Bilder kommer under veckan.

I mina ögon

Hittade en fin låt jag vill dela med mej av innan jag sätter mej i bilen. <3






Underbart!

Vilket underbart väder att vakna upp till en lördagmorgon. Tänk att ge sej ut på en promenad i naturen med kamera, fint sällskap och picnic. Nåja nu ska jag faktiskt bege mej på en annan utflykt idag som är lika rolig. Kanske jag till och med hinner bege mej ut i naturen och fota också. Styr snart kosan mot mitt kära Överkalix och Vännäsberget  för att umgås med mina kära släktingar och gå på "Mikaeli mäschnin" i Bränna.

Tack för mitt fina liv!


RSS 2.0