Timbuktu

9 december ska jag bjuda Linnea på konsert med Timbuktu tillsammans med Stina och Miranda. Det blir skoj. Undras om ungdomarna kan tänka sej att gå på Börje Olssons lounge efteråt...


Fullt upp

Nu är veckan igång med en rivstart. Startade upp en ny grupp med elever idag. Det ska bli kul med ett lite nytt upplägg av kurs. Har precis kollat av med barnen vilka läxor och aktiviteter de har som vi ska passa in under veckan. Ett till statistjobb för Linnea men tiden räcker inte till. Avslutade kvällen med att provsmaka min egengravade lax till kvällsfika. Mums! Nu en stund på spikmattan innan lampan släcks.

Första advent

Första ljuset är tänt.

Harry Potter

Så har jag nu tagit farväl av Harry Potter. Jag följt honon i två år nu genom att först läsa böckerna och sen sett filmerna. Ikväll var det dags för den sista av alla filmer. Lite vemodigt är det. Han och hans vänner känns så bekanta vid det här laget. Tänk att jag väntade till 40 årsålder innan jag gjorde bekantskapet. På det stora hela gillar jag böckerna/filmerna. Spänning blandat med humor och mystik. Skulle kunna tänka mej själv som lärare på Hogwarths faktiskt. Hurra för Harry Potter!

Barnslighet

Idag pratade jag med ett par i 70års åldern och det vi kunde konstatera var att man har allt att vinna genom att vara barnslig fast man är vuxen. Tänk så mycket roligare allt blir. Och tänk vad de som inte har kvar den går miste om mycket glädje. Livet är alldeles för kort för att slösa bort på att vara allvarlig. Leve barnsligheten!

Moln

Optimisten ser inga moln, han går ovanpå dem.

Granen


Amaryllis


Rosa jul


Torsdag

Idag har jag tagit itu med månadens tvätt. Det tar ca fem timmar innan allt är tvättat o torkat och hemburet igen. Visst är det jobbigt just den dagen men jag tvättar hellre så än håller på flera dagar i månaden med tvätten. Sen har jag hunnit med att salta in två laxfileer på gravning, ska bli gott när det är klart. Hade tänkt ta fram resten av adventspyntet i kväll men sparar det till i morgon. Är så nöjd med blommorna jag köpte tisdags på Blomsterlandet. Det blev en rosa julstjärna, rosa azalea och en minigran plus en vit amaryllislök. Så i köket är det en rosa jul i år och i hallen går temat i vitt. Placerade minigranen där smyckad med dekorationer från Granit.
Nu är det dags att göra kväll och invänta fredagsfikat på jobbet. Gott kaffe är utlovat.


Oj jag glömde

Igår fyllde min mamma 75 år. Vi kommer att åka upp och fira henne på lördag. Då samlas vi alla barnen och några av barnbarnen. Det ska bli roligt att träffas allihopa. Blir som en försmak av julafton då vi samlas alla igen plus moster med man. Det är kul när stugan är full av liv och prat och skratt.

Ett fyrfaldigt leve för min kära mamma! Hurra hurra hurra hurra!




Statistjobb, igen

Igår var jag, Linnea, Elias och hans kompis Noel med som statister i en inspelning av Liza Marklunds deckarserie, Den röda vargen. Plats för ínspelningen var Blackis på Svartöstan. Jag skulle föreställa skolfröken och barnen skolbarn ute på skolgården. Min första uppgift var att lägga en blomma vid ett minnesfotografi av en avliden(säger inte vem). Barnen fick sedan som uppgift att leka tafatt och sparka boll på gården. Det var stundvis lång väntan men när det väl var inspelning så gick det fort. Som belöning fick vi lite ersättning var. Barnen var nöjda med insatsen trost snålblåsten. Så det här var då det andra statistuppdraget, få se om det blir fler. Blir kul att se den färdiga produkten som kommer att visas i Tv4 framöver.


Köp nr 2

 

Miniljuskrona, behöver jag säga att jag är supernöjd...


Köp nr 1


Den ros julstjärnan pryder sin plats och ger ett mysigt sken i köket. Har tjuvstartat med att tända den redan lite smått.


Olika intressen

När jag körde mot Storheden slogs jag av hur olika intresseområden i olika perioder vi kan ha. Bilkön ringlade sej sakta mot köpcentret och 99% var nog på väg till någon av de tre mediastormarknaderna där ute. Själv passade jag på att införskaffa årets Blossaglögg(2 flaskor) med smak av kaffe, i ett så gott som tomt systembolag. Så nöjd över att det fanns kvar for jag vidare mot ett tomt Rusta för en ny adventstjärna till köket(bild kommer senare). Ut därifrån kom jag även med shampo och balsam plus en fantastiskt fin fönsterprydnad till sovrummet(lovar bild på den också). Jag har svårt att tänka mej en större lycka när det gäller att shoppa fina saker. Inte ens en ny dator skulle slå det...eller jo kanske ändå.. Kan berätta att glöggen är supergod till mörk choklad. Drickes då kall. Mums! Blir ett bra december med godsaker då vi även planerat in att göra julgodis.

Media markt

I morse när jag vaknade tidigt hör jag plötsligt hur det börjar smälla som fyrverkerier över stan. Tänkte att nog börjar de tidigt på morgonen med sina skjutövningar på F21. Sen när jag kom på jobbet och det pratades hejvilt om Media markts öppnande kl sex på morgonen så gick det upp ett ljus. Det var alltså riktiga fyrverkerier som avfyrades ute på Storhedden där Media markt öppnade. Stora reklamblad i Kuriren talade om alla fantastiska priser. Då är det lätt att drabbas av köpfeber. Till och med jag som inte behöver någon teknikpryl just nu började fundera på att jag kanske skulle behöva nåt i alla fall. Tänk hur galet det kan bli. Hur lätt man påverkas av media och reklam. Nåja det är bra att det skapar konkurrens så att priserna sjunker till den dagen jag behöver något.

Skön helg

Hur bra jag än trivs på jobbet så är det skönt att vara ledig på helgen. Vi har haft en skön helg. Barnen har hunnit vara med sina kompisar. Plus att Jesper sovit över hos oss. Städat, hälsat på hos farmor o farfar, haft besök av Rönnebrand/Karlsson och sett två filmer har vi hunnit med. Avslutar nu dagen med ett hett bad innan Gustafsson 3trappor. Pepparkakor med mjölk unnar vi oss då.

Dagens ord från Yogi


Morgonstund med guld i mun

Igår letade jag fram min tékanna med muggar som jag inhandlat i London på Whittards för 15 år sedan. Nu är den fylld med Yogité.

Varför?

Efter att ha vaknat halvåtta funderar jag nu över hur det kommer sej att under veckorna när väckarklockan ringer är det så svårt att vakna och stiga upp klockan sju men på helgerna när man kan ha sovmorgon så vaknar jag av mej själv vid sju halvåtta, trots att jag inte somnat förrän vid tolv. Det är otroligt störande. Om jag väljer att se det från den ljusa sidan så har jag nu möjligheten att ligga kvar o dra mej länge och kanske somna om. Jag älskar helgerna!

Äntligen!

Nu har jag gjort full dag. Har hunnit med, förutom att jobba, besikta bilen med godkänt resultat, handla, uppvakta pappa på farsdag och Evy på födelsedag, spelat vårat nya CoD(MW3) och slutligen sett filmen Captain America med godkänt betyg. Linnea sover borta hos kompis och hos oss sover kusin Jesper. Nu är det tyst och jag släcker snart lampan, nöjd med en fullspäckad dag. Hoppas på en lugn lördag ...kom precis på att jag har lite tryfflar från chokladfabriken att njuta av...

Stockholm

Det har varit en intensiv men rolig och lyckad dag. Utbildningen helt ok fast inte allt för svårt. Sen blev det ultrarapid på de viktigaste affärerna innan planet gick hem. Trötta men glada återvände vi hem. Blir skönt med helg snart...

Frost


Tidig morgon

Sitter här och njuter av en tidig frukost. Redan klockan fem smög jag mej upp. Av någon anledning eller av en dubbel latte har jag haft svårt att sova i natt. Har i alla fall fått ihop drömsömn. Snart blir jag hämtad av flygtaxin för att åka till Stockholm över dagen. Jag och kollegan Gunilla ska på utbildning i Smart board. Det ska bli kul att lära mer om den. Hoppas på att hinna med någon affär innan planet går hem igen. Barnen stiger upp själva och tar bussen till skolan och far sedan till sin pappa efteråt. Sen är vi hemma igen vid nio i kväll. Önskar alla en bra dag!

Himmelsk himmel

Efter lektionen så slås jag av den underbart vackra himlen som visade sej strax innan solen gick ner. Ett bättre slut på dagen kan det inte bli. Synd att jag inte hann med att fånga den med kameran.


Mörk dag

På morgonen när jag vaknade kl sju kändes det som att det var mitt i natten. Nästa upptäckt var regnet. Det krävdes mängder av positiva tankar för att komma i glad stämning. Nu efter två lektioner och lunch så känns det bättre men mörkret är fortfarande kvar. Kom på att eftersom snön dröjer så kommer vi kanske att uppleva att vintern är kortare i år. Eller så blir det så att all snö kommer i april när det ska bli vår igen...
Nåväl nu är det en lektion kvar innan dagen är slut. I morgon bär det av till Stockholm för kurs i Smart boards. Kul att få ett avbrott.


Voilá


Längtar

Idag har jag ett besök hos Xtreme Beauty inbokat. Det är dags för klippning av mitt hår. Har ännu inte bestämt om jag ska låta det komma ner lite på axlarna eller om jag klipper kortare igen... Men luggen blir rak i alla fall. Kan hända att det kommer bild på resultatet senare.


Dagens ord

Vänlighet och ödmjukhet är det bästa vapnet mot ovänliga och elaka människor.


Strandpromenad vid Ängesån





















 


Frost i morgonsol










Skogspromenad på Vännäsberget











Besök på Jakobgården på Boheden

När jag var i Överkalix passade jag på att besöka Katarina Karlsson:


Paulina, kändis från filmen Jägarna 2




Djupträsk












Ögonblicksbild





Ojoj

Nä, nu har jag haft ledigt från bloggandet för länge. Det har i alla fall varit fem underbart avkopplande dagar. Vi har nattsuddat på kvällarna och haft sovmorgnar med frunch efteråt. Biltvätt och rensning av garderob har också hunnits med. Idag gjorde vi ett besök ute på Rutviksnäset hos familjen Hallqvist. Det var kul att se dom alla igen.
I morgon blir det till att återgå till jobbet och hugga i slutspurten innan jul. Det är inte många veckor kvar till första advent ;)


Livskvalite!

Den här veckan passade jag på att ta några dagars semester för att vara ledig när barnen har lov. Vi tog en minisemester i Överkalix. Det är så skönt att vakna upp och ha sovmorgon och sen ta en promenad i skogen i det varma höstvädret. Sen tog vi färjan över till Boheden för att hälsa på Katarina Karlsson och köpa potatis. Avslutar dagen med paltmiddag.

RSS 2.0