Rihannafredag




Ändrade planer

Ikväll var det meningen att jag skulle göra nåt annat än det jag gör nu. När planerna ändrades kände jag till en början beviskelse men nu känner jag att det var på sin plats med en lugn kväll i sällskap av endast mej själv för en gångs skull. Jag är bra på att aktivera mej men sämre på att ta det lugnt. Speciellt den är veckan har jag inte varit själv nån av kvällarna. När man som jag jobbar nära inpå människor kan det vara behövligt att få lite ensamhet. Inte för att jag känner mej ensam, snarare trivs jag bra med mej själv. Som dagens optimistkonsult sa, man måste trivas med sej själv. För övrigt gav väl inte konsulten så mycket mer än sånt som jag redan vet. Jag tänkte för mej själv att jag kunde lika gärna börja konsulta glädje.

Nu blir det till att passa på att träna mej i Call of Duty så jag inte förlorar så stort mot Elias nästa vecka. Sen avslutar jag med film och fredagsgodis.

Önskar alla en fin kväll! Kram!


Bra vecka

Nu har fredagen anlänt med sol och lite vind i luften. Bortglömt är regnet som fallit. Det har så här långt varit en bra vecka som alltid. Nästan så att jag kan säga att den har varit bättre än andra. Lunch med mamma och syster, 30-årskalas, trevligt besök, middag på Olearys och dagens arbetsdag avslutas med försläsning av en optimistkonsult. Blir kul att fylla på med ännu mer glädje. I morgon bär det av till Överkalix för besök på höstmarknaden och 70-årskalas. Ser fram emot att umgås med släkten och njuta av hösten.


Kalas

Igår blev min systerdotter 30 år ung. Min syster och min mamma kom med bussen till Luleå mitt på dagen och vi gick på stan och åt lunch med jubilaren. Det var mysigt och roligt att träffa både mamma och syster så där mitt i veckan. Senare på kvällen var det dags för tårtkalas på Prästgatan. Lägenheten fylldes med mostrar, kusiner och farbröder och kompis. En maffig chokladtårta hade Josefin bakat. God var den. Ett trevligt kalas blev det.


Kontraster



Gårdagens bild tagen utanför jobbet känns avlägsen idag när vindarna viner och regnet faller sidledes.
Hoppas det slutar snart...

Helgen

Så här på söndagkväll när jag sammanfattar helgen så är det med orden mys, adrenalinkick, vänner, fest, glädje, lycka och kärlek. En bra blandning av lugn och fart. Vi har haft kusin D på besök och tjejerna har roat sej bra. Elias har umgåtts med sina kompisar på dagarna. Nu är vi snart redo att möta den nya veckan med nya möjligheter. Det blir en vecka med mycket roligheter, bla två kalas. Men först ska vi se vad den nya svenska serien bjuder på.

Näste svensk




För evigt underbart

Tycker att det är dags för lite Di Leva i höst solen. Jag tänker tillbaka på sommarens konsert i Storforsen och på fina Anneli som bjöd med mej hastigt och lustigt. Nu bor hon många mil bort men ändå i mitt hjärta nära.




Kontraster

Från paint ballkrig till 30-års fest.







Mirakel

"Vi skapar våra egna mirakel och vi måste bestämma vad som är verklighet genom att välja våra egna historier och tro på dem med hela vårt väsen"

ur boken Señor Peregrino av Cecilia Samartin

En gripande berättlese om livet. Den handlar om att aldrig mista tron på kärleken och att våga leva på den sköra linjen mellan hopp och förtvivlan. Jag läste ut den igår och den lämnade en skön känsla kvar i mej.


Kärlek till alla!




Dagens ord

Jag lånar dessa ord av min kloka vän, Malin:

If you don't go after what you want, you'll never have it.
If you don't ask, the answer is always no.
If you don't step forward, you're always in the same place.

-Nora Roberts






Ett pånyttfött TV-liv

Igår fick vi en ny kontroll till våran boxer. Den gamla har varit trasig ett tag och jag har inte kommit mej för att ringa till Bredbandsbolaget för att be om en ny. Fick tummen ur och gjorde slag i saken i söndags. Inom två dagar anlände den nya kontrollen och ett nytt TV-liv uppennbarade sej för mej. Jag är inte direkt en tvtittande människa men ibland är det kul att sätta sej ner o kolla nåt program utöver barnkanalerna. Nu när man inte behöver resa sej och gå tre steg fram till boxen så har det blivit mycket lättare att zappa mellan kanalerna.


Stereo hearts

Dagens låt som gör mej glad:




Halvvägs

Så där, då var det lill-lördag och halvvägs till helg. Dagen till ära har jag bokat tvättstugan. En tröst är dock att i ugnen väntar en lasagne på att bli klar. Sen filurar jag på vad jag ska ta för mej att träna i kväll, känns lite kymigt att ta sej upp till Ormberget för en runda så jag tror det får bli en prommis när middagen är bortstökad. Har  nu övergått till att dricka choklad från Tassimon istället för kaffe på kvällen. Den gör mycket god choklad. Passande att fira en onsdagkväll med.


Herstöträsk


Solen sken över Hertsöträsk i lördags.


Timo ville helst bada men matte Josefin var snål




Look a like

Förra veckan bestämde jag och Linnea oss för att ha likadana kläder på oss. Ska man säga sådan dotter sådan mor i det här fallet?!? :)




Otur/tur

På morgonen drabbades jag för första gången av punktering under pågående cykeltur och det sa bara PANG! Förvånad förstod jag först inte vad som hänt tills jag såg att däcket var helt platt. Tur som var hade jag bara en dryg kilometer kvar till jobbet så det var bara att leda cykeln resten av biten. När jag kom ner mot sjön så upptäckte jag den vackra höstsolen som sken över fjärden och slogs av hur vackert det var. Himlen alldeles klarblå och lite nyans av gult börjar anas i träden. Så jag vände snabbt oturen att ha fått punktering till att jag hade tur som fick uppleva den vackra morgonen i ett lugnare tempo än när jag cyklar fram. En elev jag berättade det för på skolan tyckte att jag var en mycket positiv människa. Och ja, det är jag, annars skulle livet vara så mycket jobbigare.


Höst

Å vilket fint väder idag. Luften är klar och fin. Äntligen höstluft! Det här är det bästa med hösten. En grillning i skogen är inplanerad idag. Om vi vågar för alla älgjägare vill säga. Får välja ett säkert område. Jag önskar alla en trevlig dag!


Halvvägs

Nu har jag klarat av halva dagen på arbetet innan det är helg. Vi har en gemensam arbetsdag där vi först lyssnat på Polisen och fått information om spridningen av anabola steroider som är den fjärde vanligaste drogen. Detvar mycket intressant att höra det. För många var det en nyhet men jag har sett signalerna på gymmet och bland gymnasieungdomarna. Hur som helst är det skrämmande siffror. Tänk hur vi alla påverkas av media och omvärldens "förväntningar" på hur man ska se ut och vad det leder till för både killar och tjejer.

Efter fikat var det en tjej med ADHD som berättade om hur hennes liv sett ut från det hon började skolan. En stark berättelse som berörde och skapade bättre förståelse för hur livet ter sej för människor med diagnoser.

Nu på eftermiddagen har vi workshops på våra olika avdelningar, där vi ser hur vi arbetar i huset, för att skapa bättre förståelse för varandras jobb.

Sen avslutar vi med en after work i skolans restaurang. Det blir god mat och dryck med glatt umgänge. Beroende på hur trött jag är sen så kan det tänkas att jag far vidare med kompisarna på stan. Men eftersom de effektiva sömntimmarna i natt blev för få är risken överhängande att jag cyklar hemmåt. Men vis av erfarenhet så ska jag aldrig säga aldrig.

Tack!

Tycker så här när hösten har anlänt med regn och rusk att det är på sin plats med ett tack. Tack för en lång och fin sommar med mycket värme och glädje. När jag ser tillbaka på sommaren som gått är jag så tacksam för många alla fina stunder med gamla och nya vänner som den bjöd på. Ser redan fram emot nästa. Nu beger jag mej förväntansfull in i hösten och vad den bär med sej. Jag har redan inplanerat ett par roliga tillfällen med släkt och vänner.



Supernöjd!

Är tillbaka på jobbet efter att ha varit på sista besöket hos Tandlaget. Idag var det dags för att cementera fast porslinskronan. Snyggt blev det. Ser precis ut som en riktig tand. Kul att det blev bra när jag lagt ner pengar på att göra det ordentligt. Som tur är hann de göra klart arbetet medans jag betalar halva priset. Allt ordnar sej till det bästa.


1-årskalas

I går hade jag den stora äran att få gå på ettårskalas. Barnens lillebror (tillika min bonusson) Eric, fyllde nämligen ett år. Anita hade bullat upp ett digert fikabord och Eric tog emot med en röd ballong i handen. Sällan har jag skådat sådan glädje över en ballong. Motvilligt öppnade han paketen som placerades framför honom. När han väl såg innehållet i paketen sken han upp för att strax återgå till ballongen. På fikabordet valde han ballerinakladdkaka före ettårsbakelsen. Som förstaårsfirare måste jag säga att han klarade sin födelsedag galant. När jag åkte vinkade han glatt. Jag är tacksam att få vara delaktig i hans uppväxt.


Söndagsutflykt

Började dagen med en rejäl sovmorgon för att ta igen fölorad sömn under veckan. Vid lunchtid ringde systerdottern upp och undrade om vi skule hänga med ut o grilla lunch med dom. Fort packade vi matväskan och begav oss till Ormberget där vi eldade, surrade, åt och fikade. Sen lekte vi kurragömma med Timo som fick leta upp oss. Han hittade nästan alla med lite hjälp. Väl hemma igen tog jag en liten siesta med boken jag läser just nu, Señor Peregrino. Ska nu ta en snabbstädning av hemmet innan kvällen är slut och nya veckan börjar.


Lördagen

I går fick vi besök av min äldsta syster med man. Det var kul att ha dom på besök. Kul också att baka nåt att fika när man vet att någon kommer. Det blev en banankaka denna gång. Jag provade även att göra latte, av espresson från maskinen, besökarna. Det blev gott. Väntar nu på laddningen av olika smaker som jag beställt på nätet. På kvällen såg vi filmen "Hur många lingon finns det i världen". Det var en varm, rolig, härlig och svensk film. Rekommenderar den varmt!




"What are words.."

En låt som jag fastnat för är Chris Medinas "What are words". För mej betyder den äkta kärlek, inte bara till den man har kärast, utan till alla man älskar. Det man säger till nån saknar betydelse om man inte menar det och säger man att man finns där så gäller det både i bra och i svåra stunder. Man får inte vara rädd och backa undan när något hemsk händer utan finnas där villkorslöst. Idag tillägnar jag C och J denna låt.




TGIF

Tack och lov att det är fredag. Det har varit en tung vecka på många sätt. Vi ska bara ta det lugnt och njuta av ledigheten och nån kopp kaffe emellanåt. Jag ska faktiskt fara och köpa lite tryfflar och praliner att avnjuta till espresson. Ser fram emot att umgås med barnen och se en film eller bara vara. Önskar er alla en fin helg!


Orättvist

Den senaste tiden har några av mina närstående vänner drabbats av tråkiga händelser. Det känns orättvist att en del får hårda prövningar och andra klarar sej. Livet är hårt. Jag önskar jag kunde ta bort deras smärta och lindra deras sorg. Ikväll är det som att himlen gråter.

Så där!

Nu funkar det. Var nog bara webbläsaren som var seg på att lägga upp bilden. Jag är inne i en blommig och romantisk period just nu. Gillar det blommiga på den svarta botten. Jag hämtar mina bakgrunder från The inspiration gallery




Tapetserar om

Håller just nu på med att göra om bakgrunden på sidan så under tiden får ni stå ut med en enfärgad bakgrund.


New love

Igår var jag till stan och hämtade min nya kärlek som ska bringa oss lite mera lyx i vardagen och på helgerna. Den heter Tassimo och gör mej perfekt espresso på en minut och varm choklad till barnen. Underbart! Längtar redan hem för att dricka kaffe. Att priset var det rätta avgjorde saken. Jag har länge sneglat på kaffemaskiner men de som gör enbart kaffe ligger lite för högt i pris. Men nu har El-kedjan ett bra erbjudande där de satt ner den till 795:- och då ingår kaffe för 200:-. Så nu slipper jag böket med att först göra espresso i Biltemas epiga espressobryggare, vänta i flera minuter, plus att jag alltid får ett perfekt resultat på ett knapptryck.




Nya köket

Idag när jag jobbade hemmifrån på grund av snuva fick jag även tid för att fota lite i köket. Jag är så nöjd med färgerna och detaljerna.






Tésamlingen


Önska j ag kunde säga att jag virkat muggunderläggen själv, men det var en bra idé.


Stilleben i Bränvalls trädgård i marknadstider


Skjutbanan

Barndomsminnen väcktes till liv när jag följde med kompisen Veronica till skjutbanan. Många gånger följde jag som barn med pappa till skjutabanan innan älgjakten. Doften av krut och de tomma hylsorna fascinerade mej då. Nu faiscinerades jag av kraften i skotten och ett sug efter att lära mej att skjuta uppstod. Vi avslutade kvällen med att grilla korv och bullar med kaffe i trevligt sällskap.




Paint ballkalas

Idag var det äntligen dags för Elias och hans bästis gemensamma kalas för kompisarna. Paint ball stod som aktivitet. Först fick de göra olika stationer med gevären för att vänja sej vid dem. Även luftgevärsskytte fick de prova på. Pojkarna och flickorna tyckte det var spännande och kul. Jag blev förvånad över mitt eget resultat på pricktavlan(sparade den som bevis) och Linnea var en fena  på att skjuta som förstagångsskytt. Sen agerade två av papporna skotttavlor medans barnen fick försöka träffa dem. Hehe. En liten tårt/fikapaus med en specialbeställd tårta med Transformersmotiv serverades. Den var gjord av marsipan och innehöll ett dumlefluff och chokladmousse. Superdupergod! Efter fikat var det dags för "krig" två mot två. På lagomt skjutavstånd placerades pojkarna ut, precis lagomt för att inte skotten skulle göra ont om de träffade. Adrenalinet flödade och det var nöjda killar som kom efter avslutat slag och fred rådde igen. En ovanlig men kul eftermiddag med tur med vädret hade vi alla både barn och föräldrar. Är lur på att det inte är sista gången vi gjort detta.




Gevären


Laddade med skott




Nöjd!


Koncentrerad


Skyttarna redo


Måltavlorna


Bakhåll




Nöjda bästisar








Vilken fredag!

Oj, vilken maximal fredag. Började med fredagsfikat på jobbet, mandeltårta med vitchokladfluff och blåbär, supergott. På lunchen var jag en sväng till Tandlaget för att påbörja tillverkningn av min nya proslinskrona till min problemtand. Det var en ganska jobbig procedur men de är så professionella och förklarar vad de gör och är mån om att man har det bra. Efter lunchen hade vi friskvårdstid på jobbet, stavgång i Ormbergsbacken. Kul att få lära sej lite mer teknik och maximera träningen. Det kändes lyxigt att träna på arbetstid dessutom.

Sen bar det av hem och duscha och vila en kort stund innan det var dags för Linnea, Elias och Eric att hälsa på under tiden Henrik var på sin simträning.(Tack Anita för att du var på festligheter!)Vi åt först deras medhavda lasagne till middag. Gott! Efter det var jag och barnen själva med Eric i 1 1/2 timme utan problem. Vi lekte med Duplolegot, dinosaurierna, tittade på lamporna och åt persika. Jag är så glad att det gick så bra, han var så lugn med att vinka iväg Henrik och trygg med oss. Vilken lycka!

När barnen och Henrik hade åkt tog det inte lång stund innnan mina tjejkompisar dök upp för fredagsmys i höstmörkret. Vi hade en jättetrevlig kväll med både skratt och tårar och mycket surr. Jag kom mej i säng vid tretiden nöjd och med en behaglig känsla i kroppen efter en helt otrolig fredag.

Jag känner mej så lyckligt lottad om har så många fina människor omkring mej. Stora som små. Och jag förundras över hur allt faller på plats och ordnar sej till det bästa. Jag älskar livet!

 

 


Allt eller inget

När jag kommer igång och fixar och donar i hemmet så gör jag allt på en gång. Som ikväll, diskat, städat, bakat fredagfikat och nu slutligen stryker de nya gardinerna till köket och är samtidigt ajour på nätet. Dessförinnan var jag och sprang 5,5 km på Ormberget. Däremellan är jag duktig på att ta det lugnt och läsa eller kolla på film så det jämnar nog ut sej. Nu är dock krafterna slut för dagen och jag sparar stylingen av köket till i morgon.


RSS 2.0