Ytterligare en bonus

På fredagar har vi som tradition i mitt arbetslag att turas om att ha fredagsfika. Idag var det Mickes tur. Lyckan blev stor när det visade sej att det serverades hemgjorda semlor. Det var dock Mickes fru som bakat. Nu funderar vi på att skicka blommor hem till henne som tack. Det känns som att jag kan hoppa över lunchen idag...



Utsikt från min arbetsplats

Har en bonus på jobbet i form av fin utsikt och soliga dagar lyser min hörna upp extra mycket. I veckan har jag slagits än en gång av hur vackra träden är just nu. Det är som att någon penslat träden med vitt glitter. Kontrasten mot en klarblå himmel är oslagbar. Hann dock inte fånga den blå himlen med kameran. Fast med blåsten som börjat ikväll så försvinner det nog tyvärr.





Finbarnen

Kan inte låta bli att skryta över mina fina barn återigen. Men det hjälps inte, de är närmast mitt hjärta. Vi har så mycket roligt tillsammans. Helgens höjdpunkter har nog varit kärleksmumsbakning och spel av Elias Xbox-IndianaJonesspel. Linnea började helgen med klassdisco. En snabb promenad i kylan, goda älgkalvfärsbiffar  och besök hos morfar hanns också med.

Men nu längtar vi mest till sportlovet och besök hemma i Överkalix!









Snart...



...är det dags för en ny säsong. Här står målen o väntar på de tappra lagen om snart ska belamra spelplanerna.
Elias väntar och längtar också. Faktiskt ser även jag fram emot en ny säsong som fotbollsmorsa. det är inte många veckor kvar nu tills inneträningarna med LFC börjar. Kul!



Längtan

Just idag fick jag en stark längtan efter att befinna mej i Turkiet på ett hamam och tina upp min frusna själ och kropp. Tänk att få bli omhändertagen och uppvärmd i ångorna på marmorbänk. Efteråt få helkroppsmassage och relax med svalkande jos. Minnet från sommaren kommer tillbaka. Vi tillbringade en halv dag i ett hamam i Side. Huden blev mjuk som babyskinn och musklerna avslappnade av behandlingen. Med en skön känsla i både kropp och själ fortsatte vi sedan ut i solen. Det är verkligen något jag kan rekommendera om ni åker till Turkiet.


Höll på att glömma!

Naturligtvis önskar jag alla nära och kära en fin Valentinsdag. Tycker dock att man ska tala om att man älskar någon vilken dag som helst...inte glömma bort att tala om hur mycket vänner och släkt betyder alla dagar på året. Kärlek till alla!

Boktips!

Till er som ännu inte hunnit stifta bekantskapen med 100-åringen Allan, säger jag bara: Gör det snarast! "100-åringen som klev ut genom förstret och försvann" är en mycket underhållande bok av författaren Jonas Jonasson. Som läsare får man följa Allan Karlsson från barndomen till ålderdomen. Han är en man som ser möjligheter i allt och misströstar aldrig. Ser helt enkelt livet från den ljusa sidan. Det är ett spännande och händelserikt liv han lever och besöker många kontinenter. Men nu ska jag inte berätta mer. Jag har vissa kvällar och nätter legat och gapskrattat när jag läst boken och tänkt att jag väcker grannarna.





Fotosession i stadsparken

I lördags var jag, Elias och Jesper på jakt med kamerorna efter motiv i vår fina stadspark och domkyrka. Elias åkte några varv på Grisen i parken och godkände glidet. Det var lite snålblåst o rätt kallt om fingrarna så efter en tur runt kyrkan smög vi oss in i den, mest för att värma händerna men väl inne upptäckte vi många fina motiv. På grund av ett förestående dop fick vi avbryta sessionen men återvänder nog någon gång för fler vinklar o vrår. Måste säga att vi har en vacker domkyrka i Luleå med många fina detaljer.












 




































Livet

Snart har två veckor gått sen jag skrev sist. Det känns som att livet rusar fram och veckorna byter av varandra. Samtidigt är det roliga dagar som passerat och vi hinner med mycket, både nöjen och nytta.

Jobbet rullar på bra och det känns som ett lyft att jobba med Office 2010. Börjar lära känna eleverna och dom mej. Sen har vi väldigt bra samarbete och gemenskap i ämneslaget. Känns skönt.

Förra lördagen blev jag bjuden på musikalen Snövit av Melina. Det var en komplett musikal. Dans, musik, sång och agerande var otroligt bra. Om ni har möjlighet så se den! Vi hade äran att ha Orup i publiken eftersom han gjort musiken och musikalen hade premiär. En liten man med stora kunskaper.

På söndagkvällen blev det mys på Björkskatan med Timo o Co. Vi avverkade två avsnitt av Solsidan. Så nu ligger jag lite före...

Den här veckan har vi haft premiär i slalombacken. En härlig kväll på Ormberget blev det. All utrustning fungerade bra och kunskaperna fanns kvar. Nu är vi redo för en ny säsong i backarna.

Det som gör mej varm om hjärtat extra mycket är mina älskade barn så klart. Nu när de är större hjälper de till mycket här hemma. Som idag, Linnea stod för dagens middag. Det blev tacostapas, mycket gott! Elias hjälpte till med disken. I torsdags när jag hade fullt upp med månadens tvätt hade barnen diskat när jag kom in. Mammahjärtat smälter.

Nu är det så gott som tyst i huset och jag har tid för tankar. Är evigt tacksam för det överflöd som kommer till mej. Ett överflöd av kärlek, glädje och lycka. Tack! Livet är underbart.


RSS 2.0