Nöjd!

Oj, vilken bra utnyttjad helg! Vi har hunnit med mycket och olika saker. Barnen tog bussen till Anita efter skolan och åt tacos och jag började helgen i fredags med en After Work på jobbet. Det blev en trevlig och lyckad tillställning. När vi sedan hämtade upp barnen på Paddelvägen slumpade det sej så att det var efterrätt på gång. Fick en mysig stund med Eric samtidigt. När vi åter var hemma såg vi på en gammal klassiker, "Top gun", med Melina ochn Kvist. Tänk att den filmen fortfarande är bra...och Tom Cruise lika snygg.

Lördag blev det lite sovmorgon och sedan bar det iväg till Haparanda och IKEA. Började rundan med köttbullar. Vi hittade allt vi behövde och servetter och ljus också förstås. Jag hann även in på Iittala och fyndade på deras rea. Vi avslutade dagen/resan hos Eskil och Barbro, barnens gudföräldrar, med god middag och trevligt prat. De bor alldeles vid havet i Haparanda skärgård. En idyllisk och idealisk plats att bo på. Väl hemma senare på kvällen satt vi mest i soffan och pustade ut och kände oss nöjda med dagen.

Söndag blev en hemmafixardag. Diskade, städade men framförallt monterade inköpen från IKEA. Linnea fick en spegel och två tavellister uppsatta. Elias nya gardiner och krokar. Tog tillfället i akt och bytte gardiner i köket och satte fram nya ljuslyktor. Har svårt att avgöra om jag är mest nöjd med köket eller de nya skålarna och fatet till vardagsrummet. Vi var alla tre väldigt nöjda med våra uppfräschningar. Nöjda med helgen bänkade vi oss i soffan kl åtta för "Solsidan". Enda nackdelen är att avsnitten är för korta.

Nöjd med helgen helt enkelt!











Mitt i veckan

Idag firade vi mitt i veckan eller lilllördag som en del brukar säga. Dagen till ära hade vi gröna grodor, en klassiker, till fikat efter maten. Mums!

Så här långt har veckan varit bra. Tagit emot nya och gamla elever och startat upp grupperna för våren. Känns kul och motiverande. Sen att Stina, min vän, har kommit hem från Thailand och vi kan inleda slalomsäsongen gör livet ännu roligare. Att åter höra hennes skratt ljuda på jobbet känns skönt. Jag fick dessutom flera presenter av henne från resan...en snygg Guessklocka med leopardarmband och bling på och två coola Ed Hardy linnen. Tack Stina! <3







Första semlan

Nu har jag hållit mej länge nog från att äta semlor. Har ståndaktigt kört förbi Holms konditori där deras skylt ropat ut att de har semlor. Men idag bestämde jag mej för att det var dags. Åh, vad ljuvligt den smakade, helt perfekt! En helig stund... Stans godaste semlor finns alltså på Holms konditori. Dock går inget upp mot de godaste hemgjorda semlorna, moster Ingrids, men till dom är det ännu ett tag kvar.
Min nya filosofi: "En semla gör ingen fettisdag"






Famljeporträttet

För två och ett halvt år sedan lät jag fota mej och barnen för att göra en förstoring av. Köpte i samma veva en vacker snirklig ram på IKEA för att montera fotot i. Att det skulle ta ända till 2011 innan det blev av trodde jag aldrig. Av olika anledningar har det helt enkelt inte blivit av. Så när Linnea ville framkalla andra bilder hon fotat från Crimson bestämde jag mej för att även framkalla bilden jag bestämt mej för att ta till porträttet. Redan efter tre dagar hade vi bilderna levererade. Inom en halvtimme satt så familjeporträttet på sin plats som jag hade tänkt ut för över två år sedan. Är väldigt nöjd med resultatet och även om barnen ser väldigt unga ut och även jag, så är det så som våran familj såg ut då.

Vi har redan bokat in vår fina vän, Melina, som är duktig med kameran, till sommaren för att ta ett uppdaterat porträtt av hur vi ser ut då.








Volbeat "Heaven nor hell"




Tulpaner!

Årets första tulpaner har kommit hem till oss! I söndags unnade jag mej en bukett med nyinkomna tulpaner på Ica. Gick inte att motstå ett säkert tecken om vårvintern som snart är här...









"Julledigheten"

Nu har en veckas julledighet snart passerat. Det blev lite ändringar in planerna eftersom Elias blev förkyld med ordentlig snuva. Vi hade tänkt åka slalom och bada och vara ute men istället blev det sköna och lata dagar inomhus. Så här i efterhand kan jag se att det var vad vi behövde... Det är ofta något vi har inplanerat eller något som ska göras under de vanliga helgerna så vi glömmer bort att bara vara. En annan positiv sak är att vi nu hunnit inviga vårat nya xBox 360 Kinect och Elias interagerat med sin kompis via liveplattform i ett av spelen. Coolt att kunna prata via headset med en person som sitter någon annanstans i världen. Vi har även roat oss med vanliga spel och film.

På trettondagen kände jag att det var dags för julpyntet att förflyttas till förrådet. Det är trevligt att ta fram julsakerna och göra fint men det är även skönt när man får ta bort det. Känner att börjar bli dags för en bukett tulpaner snart...

Trots att vi mest har varit hemma har vi ändå träffat folk. Vi har haft besök av kusinerna, Jesper, Linus och även Klara var och varannan dag. Kul att de kommer och hälsar på själva och tar sej en promenad hit. En dag kom vännen Marika och hennes dotter förbi på "julfika" (fast julen var undanstökad) skönt att sitta ner o prata om livet o annat. Igår var Cissi och Jonny förbi på kaffe och på kvällen kom "gänget" förbi på "häng". Blev en blandning av surr, fika, Kinect och sällskapsspel innan det var dags för oss att komma i säng i någorlunda tid för att vända tillbaka dygnet innan måndagen är här. Dock under vissa protester från delar av besökarna som gärna suttit hela natten ;)

Ser fram emot att börja en ny termin inom kort. Blir mycket arbete med att starta upp grupperna plus att vi ska börja med Office 2010. Får en egen kurs på tisdag i 2010. Kul att själv sitta i skolbänken!

Så med lite vemod men mest med förväntningar på ett nytt arbetsår spenderar jag min sista lediga dag i hemmets lugna vrå och tittar ut på snöyran utanför fönstret och inväntar dagens promenad. Sparar denna lediga vecka i  minnet och går vidare...




En glittrig kväll

Nyårsafton blev en lyckad kväll på många sätt. Alla maträtterna blev otroligt goda, sällskapet var trevligt och uppklätt och natten blev lång. Mycket glädje och skratt. Glitter och glamour! Helt perfekt! Bättre start på det nya året får man leta efter.







Snittarna







Förrätten: Räkskagen i glas med smörstekt toast och löjrom

Varmrätten: Kyckling fylld med hemlagad pesto och västerbottensrisotto (dock ej i bild eftersom vi var för hungriga)

Efterrätten: Chokladfondant med hemlagad hallonglass




Sällskapet:



Timo med tungan

Värdparet


      

P-J och Kvist




Josefin



Jag



"Mad Men"-tema



Dags att gå hem!





RSS 2.0