Svanar

Trots oskärpa är jag rätt nöjd med motiven...















Fågelfotografering

I går stämde jag och Niklas träff i Antnäs för att sen åka mot Alvik där det skulle finnas fåglar att fota. Med bullarna och kaffet packade åkte vi med spänning mot grisfarmen. Där hittade vi en hel äng med svanar som villigt ställde upp och poserade på bilderna. Vilket liv de förde! Och vad vackra de var! Jag blev helt lyrisk över att få se detta skådespel. Fotograferingen blev som en bonus. Jag hade mitt gamla objektiv så skärpan i bilderna blev inte de bästa men jag är ändå nöjd över att ha fångat fåglarna på bild. Kom fram till att det blir inköp av ett större objektiv efter macroobjektivet... Vi avslutade förmiddagen med fika i Seletsbruk. Solen värmde som på sommaren och livet kändes stort. Vilken vårdag!


Piteå igår

Efter jobbet igår hade jag och min syster bokat oss på en gratisbuss för tjejer till Piteå för Tjejkväll på affärerna. Bussen var full av uppsluppna kvinnor som förväntansfullt promenerade mot shoppinggatan väl framme. Det kändes som på den gamla goda tiden när jag och syster yster brukade åka till Piteå för lite shopping och fika på Ekbergs. Vi upptäckte nu att det fanns fler mysiga inredningsbutiker än tidigare plus ett köpcenter till. Min favorit är dock fortfarande Keramix. Under kvällens lopp tog vi en paus på Ekbergs konditori som var sig likt, inklusive fikabrödet. Några enstaka inköp gjorde vi men tröttheten från en hel arbetsdag tog ut sin rätt och det blev svårt att fatta beslut. Så det bästa köpet blev en designad disktrasa med 60-talsmotiv. Nöjda och med trötta fötter satte vi oss på bussen hem igen. Kan lova att jag somnade fort när jag väl släckte lampan senare.



Kloka ord i repris

Ord som är sanna för mig av Oriah Mountain Dreamer:

Jag bryr mig inte om hur du tjänar ditt uppehälle. Jag vill veta vad
du längtar efter och om du vågar drömma om att nå din längtans mål.

Jag bryr mig inte om hur gammal du är. Jag vill veta om du vågar
göra dig löjlig för kärleks skull, för dina drömmar, för att känna att
du lever.

Jag bryr mig inte om vilka planeter som snurrar kring din måne.
Jag vill veta om du har nått djupet i din sorg, om du har låtit dig
öppnas av livets svek eller blivit knuten och sluten av rädsla för mer
smärta. Jag vill veta om du kan sitta hos smärtan, utan att försöka
dölja den eller förminska den eller bota den.

Jag vill veta om du kan vara glädjen, om du kan dansa ohämmat
och låta extasen fylla dig ut i tå- och fingerspetsarna utan att förmana
oss att ta det varligt, att vara realistiska, att minnas våra mänskliga
begränsningar.

Jag bryr mig inte om ifall den historia du berättar för mig är sann.
Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att vara sann
mot dig själv, om du kan bära att bli anklagad för svek och inte svika
dig själv, om du kan vara trolös och därför tillförlitlig.

Jag vill veta om du kan se skönhet även när den inte är vacker, varje dag,
och om du kan ösa ditt liv ur dess närvaro.

Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt eller mitt, och ändå
stå vid stranden av sjön och ropa ´Ja!´ till den silvriga fullmånen.

Jag bryr mig inte om var du bor eller hur mycket pengar du har. Jag vill
veta om du kan stiga upp efter en natt av sorg och förtvivlan, trött och
sliten in i märgen, och göra det som behöver göras för barnen.

Jag bryr mig inte om vem du känner och hur det kommer sig att du är här.
Jag vill veta om du tänker stå med mig i eldens mitt och inte vika undan.

Jag bryr mig inte om var eller vad eller med vem du har studerat. Jag vill
veta vad som håller dig uppe, inifrån, när allt annat brister.

Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv och om du verkligen trivs
med ditt sällskap i de tomma stunderna.




Tänkvärda och kloka ord...


Love!


Beredd på sommar

Jag är mycket nöjd över att ha bytt till sommardäck helt på egen hand. Visst är det bekvämt när någon annan gör det men det är värt lite skit under naglarna och trött rygg efteråt och veta att jag klarar det själv.




High five!

Efter en helg med roligheter, vila och frisk luft känner jag mej full av energi för att möta en ny vecka med nya roligheter. Började med att cykla till jobbet trots att det föll snö. Nu trotsar jag vintern och ser fram emot vår och annalkande sommar. Känns som att jag gör en high five till livet!

 

Bra start

Precis avnjutit brunch efter en lång sovmorgon med meditation och yoga. Doften av nygord espresso når mej. Gårdagen avslutades med after work med fina kollegor på Friends och Olivers. Skrattade så jag har ont i käk- och magmusklerna idag. Precis som det ska vara. Jag är otroligt tacksam över alla roliga medarbetare jag har. Strax blir det promenad in till stan för att hämta bilen och titta förbi på Prästgatan för ännu godare kaffe.
Önskar alla en fin helg! Kram!


Kåbdalis

Fredagen 13:e packade vi (barnen, Stina, Miranda och Niklas) bilen och styrde kosan mot Kåbdalis för en alpin helg. Resultatet blev en mycket lyckad helg. Full med skratt, god mat och bra åkning i backen.




Fikapaus i Storforsen




Bra med stolslift!


Suddig afterski





Redo för svart pist


Alkottar!








Klara 18 år


Det känns inte länge sedan Klara föddes och tog mitt mosterhjärta med storm men åren har gått och nu är hon på väg in i vuxenlivet med stora kliv. Körkortet hägrar och om ett år är det studenten. Hon är en stor glädjespridare och full av energi. Jag är tacksam över att få vara delaktig i hennes liv. Hurra för Klara! <3


Påskbilder, del två















Påskbilder, del ett



Linus in action









Jesper









Klara


Räktforsen

Det tar sin lilla tid att gå igenom alla bilder från helgen men här är de första:








Fotografen själv


Helgen

Är nu åter i stan efter en underbar helg i solsken och glädje. Det är dock alltid med en gnutta vemod i hjärtat jag lämnar hembyn och mamma. Jag önskar jag bodde närmare... Vi har i alla fall haft en fin helg och jag förundras över kanonföret som är just nu. Skare överallt så man kan gå precis var man vill. Mestadels har vi promenerat på isen men även uppe på Vännäsberget var det hållbart. Det har blivit en hel del fotograferande under påsken också. Jag stannade som  planerat i Räktforsen och fotade när jag åkte upp. Där var även fyra svanar en bit bort. Så nu har jag lite bilder att gå igenom och sen publicera de bästa här. Men det lär nog ta några dagar.. u ska jag först njuta av den sista helgdagen innan jobb igen. Belönade mej själv med ett hett bad när jag kom hem och nu avslutar jag kvällen med andra avsnittet av Game of thrones säsong 2.


En låt på vägen...


Påskhelg

Efter en lång, skön och välförtjänt sovmorgon med positiv meditation och sen frunch är jag nu packad och klar för att bege mej norrut. Känner mej full av hopp, glädje och lycka! Har funderingar på att stanna i Räktforsen för att fota med stativet... Och ser sen fram emot promenader på isen, god mat och umgås med familjen/släkten. Dock går tankarna ibland till barnen och önskan att vara med dom. Men vet att de har det bra och att vi ses snart i alla fall. Önskar alla en underbar helg med mycket glädje! Kärlek till alla <3



Glad påsk!


Önskar all en fin påsk med kycklingarna från Stockholm.


Överkalix i mitt hjärta

Ikväll sände SVT1 "Dialektmysterier" från Överkalix. Det är svårt att beskriva känslan när jag såg alla välbekanta, vackra vyer och välkända människor hemmifrån. Jag fick gåshud och till och med tårar i ögonen. Morbror Bengt florerade i klippet och vännen Katarina Karlsson. De gjorde sej bra på TV minsann. Fick en stark hemlängtan. Måste nog änd ta en tur hem över påsk...

Ni som missade avsnittet kan se det här:
http://svtplay.se/v/2763049/svenska_dialektmysterier/del_4_av_8?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2763049/sb,p113543,1,f,-1


Game of Thrones

Nu har min absoluta favoritserie börjat på sin andra säsong, dock i USA men det går bra att streama dagen efter sändningen så nu har jag en hel säsong framför mej. Känns som att det blir till att läsa böckerna bakom serien under semestern.




Skön helg

Söndagkväll och börjar runda av helgen. Vi har haft en bra och skön helg. Hunnit med promenader och lite slalom igår och fick dessutom besök av kusin Klara till middag. Ätit bara god mat,utskuren biff med ädelostsås på fredag, Chicken tikka masala på lördag och idag hemgjorda burgare med pommes och halloumiost. Mätt och belåten glider jag nu ner i badet innan det är dags för Ove, svenska Kontoret, och några avsnitt av Suburgatory med Linnea. Idag har vi dessutom städat och rensat även ut i Elias rum så att det är klart för tapetsering. En helg som lämnar en skön känsla efter sej.

RSS 2.0