Oct. 31, 2012

Idag påmindes jag än en gång om hur viktigt det är för mej att vara sann mot mej själv. Följa det som är rätt för mej. Omge mej med människor som vill mej väl och som är sanna mot mej, som stärker mej. Livet är alldeles för värdefullt för att spilla tid på de som inte är äkta. Jag känner mej priviligerad att vara omgiven av så mycket kärlek och glädje (trots att jag lever själv för tillfället) och det finns alltid någon där som reser mej. Jag har dessutom hittat min inre lycka och harmoni i livet så vad som än väntar runt hörnet vet jag att det ordnar sej till det bästa till slut även om det ibland ser mörkt ut...


Mer kloka quotes


Oct. 30, 2012

Hittat på Facebook


Tavla

Nu har jag låtit förstora ett av mina alster från i våras. Blev riktigt nöjd och sugen på att göra fler men frågan är var jag ska få plats med dom...


Bra början på veckan

Avslutar veckans första dag med tända ljus och rökelse efter yogan. Harmoni på hög nivå.


Höstpromenad


Hem till byn


Why so serious?

Elias klass hade Halloweenfest ikväll och jag hade förmånen att få vara med som förälder. Joker var ett självklart val för Elias att klä ut sej till Batmanfan som han är. Blev nöjd med sminkningen :)


Så sant


Stolt

Hur stolt kan man egentligen bli som mamma? Jag känner i alla fall inga gränser. Idag var jag på utvecklingssamtal med min dotter, Linnea. Visst är det roligt att höra att det går bra med de olika ämnena men det som värmde mest att höra var att hennes mentor berömde henne för hur hon är som person och att hon tycker att Linnea är en ödmjuk, snäll, trevlig, glad och trygg person som är bra på att uttrycka sej. Det var rörande att höra, en tår samlades i ögat. Lycka! Känner att hon kommer att klara sej i livet och att nånstans har vi inte gjort helt fel under hennes uppväxt...
 
 

Dagens blomma

I mitt fönster på jobbet har jag en miniorkidé. Idag blommar den andra året i rad. Tänk att en så liten blomma kan sprida så mycket glädje.


Renbäddat!

Det är nästan oslagbart skönt att lägga sej i renbäddad säng som jag gör nu. Har ägnat kvällen åt månadens tvätt och nu återstår bara att sortera in den i garderoberna...

Det har varit en lugn dag med två intressanta samtal med fina vänner. Vänner som reser mej.

Hade planerat fotografering med macrot men gav mej inte tid till det. Fick mycket annat nyttigt gjort istället. Ser nu fram emot en ny vecka med nya möjligheter.


Lördagsmys

Ikväll fick jag oväntat men fint besök av en av mina systrar. Det är inte ofta vi umgås utan familj och barn så det var riktigt mysigt att bara vara vi två på egen hand. Bakade blåbärspaj, surrade och såg på Snow white and the Huntsmen. Fin kväll.


Dagens höstbild


Höst vare sej jag vill eller ej


Helg!

Efter en vecka med aktiviteter varje kväll(dessutom flera per kväll) är det nu skönt att ta helg med allt vad det innebär. Först och främst sovmorgon, vill inte vakna före åtta åtminstone...allt annat därefter är ok. Lite puts och studs i hemmet och att rensa ytterligare i några hörn kanske kan passa. Nu natt efter trevlig AW och efterföljande fredagshäng. Önskar alla en fin helg! Kram kram


Klassiker som håller för evigt

 
Just nu är The Sound of Silence min stora favorit. En låt som berör...
 
 

Snälla sommar kom snart tillbaka!

Jag tycker att första snön kom för tidigt även om den töar bort snart. Jag är inte redo för kyla och snö...längtar till värme och sol och sommar igen...



Dagens promenad


Vinter


Winter is coming

Naturligtvis kom jag inte på att jag skulle sätta kupévärmaren i bilen igårkväll..så på morgonen möttes jag av en frostig och isig bil som knappt gick att öppna. Kan inte säga att jag just då var så förtjust i vintern som kom plötsligt. Nu nån timme senare när jag tittar ut genom fönstret från min arbetsplats tycker jag ändå att världen är lite vackrare när snön lagt sej över den höstgrå färgen. Ett plus är dagens blå himmel. Ser fram emot dagens lunchpromenad.


Harmoni

Hur mycket jag än älskar mina barn, över allt annat, så njuter jag nu av tystnaden som råder när de åkt. (Och längtan efter dom finns alltid där) Efter ett otroligt utvecklande yogapass, med ställningar jag aldrig trodde jag skulle kunna utföra, spolade jag upp ett hett bad och njöt länge av värmen. På det en mugg med yogité och en stund på spikmattan innan jag släcker ner. Fin måndag.


Helgen

Vi har hunnit med mycket i helgen. Började med att få besök av morfar/pappa och Evy på eftermiddagen. Senare på kvällen dök morbror Bengt upp och behövde sovplats över natten. Det var ett oväntat men trevligt besök. Inte så ofta vi ses tyvärr. Elias och Linnea var med sina kompisar en hel del under helgen så jag hann med besök i Piteå på tatueringsmässa tillsammans med Cissi o Jonny. Idag, söndag höll jag Linnea sällskap på hennes reklamrunda, det var trevligt. Nu väntar vi på Solsidan och kvällsfika. Sköna helg!


Dark knight rises

I fredags såg vi filmen Dark knight rises. Det är den sista filmen i trilogin om Bat man. Filmen var otroligt bra. Den knöt ihop storyn och gav många svar men lämnade även en öppning för ett nytt spår. Jag och Elias är lite av actionfilms fantaster så vi var såklart nöjda men även Linnea har gillar Batmanfilmerna och speciellt denna sista. Länge leve Batman!


Fredag!


Från mitt arbetsfönster

Äntligen fick vi sol ett tag. Pasade på att fota björken utanför mitt fönster på jobbet.


Usch!

Nu är jag less på detta gråa väder som har varit senaste tiden. Känns som att solen försvann och jag tvivlar på att den finns där bakom molnen. Jag längtar efter klarblå himmel och färgsprakande löv. Men innan solen är framme igen hinner väl löven blåsa av träden... Nä nu får jag skärpa mej och försöka bli lite positivare. Är inte likt mej att gräva ner mej så här.
 
 

Blodpalt med Theomys

Vi hade lyckan att bli bjudna på blodpalt av Josefin idag. Det är inte ofta vi äter det. Palten smakar exakt som mammas blodpalt. Såå gott! Samtidigt passade vi på att mysa med Theo. Man kan inte undgå att bli harmonisk i hans närhet. Han kan verkligen konsten att chilla. Mätta o belåtna var vi när vi åkte hemåt i den regniga kvällen.


Rönnbär

Hittade de här vackra rönnbären utanför Sunderbyns sjukhus när jag skjutsade Linnea till ortopedröntgen.

 


Köket

Nöjd med nya köksfönstret!


Tacksamhet!

Det var ett tag sen jag uttryckte min tacksamhet så... Jag slås ofta över hur fina vänner jag har och känner en oerhörd tacksamhet för det. Både nya och gamla vänner som står mej nära och bidrar med glädje och kärlek. Tack!


Iväg ut i lördagen!


Lördag

Efter en ganska lång startsträcka drog jag över hemmet med dammsugaren och gjorde helgfint. Sen iväg till Blomsterlandet med focus på en rosa blomma till köksfönstret. Slutade med en rosaröd orkidé, min favoritblomma. Samtidigt fick jag en fikainbjudan från fina Cissi och Jonny ute i Avan så tog färjan över älven och tillbringade eftermiddagen i varmt sällskap och med gott fika. Nu blir det lite vila innan häng med några vänner som jag inte sett på ett tag. Ser jag fram emot!


The magic of Belle isle

Kvällens film blev The magic of Belle isle. En magiskt underbar film om hur viktigt det är att behålla fantasin och se bortom det vi ser. Att när man stänger en dörr öppnas en annan. Morgan Freeman är en otroligt bra skådespelare och gör en bra roll i denna film. Se den! Den bästa jag sett det här året!


Hemma!

Efter en sen fredag på jobbet är jag äntligen hemma i soffan. Idag skrev socionomprogrammet sin första tenta och jag och Gunilla var skrivvakter. Fyra timmar kan gå vääääldigt långsamt... Men till slut var den sista klar och vi fick åka hem. Väl på Kvantum var det nära till tårarna när OLWs fredagsmix såg ut att vara slut. Tur som var såg jag fel och fick fara hemåt i frid. Nu i soffan och försöker bestämma mej för film att se.


En vanlig dag på jobbet

Det är inget ovanligt att jag och kollegan/vännen Gunilla kommer till jobbet klädda likadant eller med samma frisyr utan att ha kommunicerat med varandra. Idag var en sån dag:


Höst

Utanför lunchrummet på jobbet står det en rönn som är väldigt vacker på hösten.


Hipp hurra!!

...för moster Ingrid idag! Jag hoppas hon får en fin dag och önskar jag var där hemma och kunde fira henne live.
Istället är jag med henne i tankarna och ska komma ihåg att ringa upp i kväll.

The Intouchables

Jag såg filmen The Intouchables igår. Det är en fransk film om en förlamad man och hans vårdare. En varm, härlig och rolig film. Rekommenderas verkligen! Jag måste till och med se den igen för att hitta alla smultronögonblick.



RSS 2.0