Fredagslycka!

Mmmm god mat i gott sällskap i solen...kan det blir bättre?!? En perfekt fredag helt enkelt. Avslutades med premiär av beachvolleyboll. Formen finns kvar så nu ser jag fram emot en sommar fylld med beachvolley. Mestadels vinster då förstås :)


I häggens tid



Älskar doften av sommar! Så nu befinner vi oss alltså mellan hägg och syrén. Känns bra att sommarfeelingen infunnit sej lite tidigare än andra år trots att det inte är supervarmt.

Belive



I belive in Love!


Glädje och kärlek

Tittade igenom bilderna från vintern/våren och hittade den här, blev genast ännu gladare :)



För mej betyder den glädje och kärlek till min fina vän Erika. Kram


Dagen idag



Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.


Gårdagen föll ur dina händer.

Den kan inte få mer innehåll

än du redan givit den.


Morgondagen vet du ingenting om.

Men dagen i dag har du.

Använd dig av det.


I dag kan du glädja någon.

I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.



Grönt är skönt

Må så vara att värmen har farit sin kos en stund men jag är tacksam för att den hann göra världen så grön o fin. Normalt den här årstiden brukar det ju vara grått, kallt och trist. Nu är allt så mycket roligare och gladare med gröna nyanser överallt. Länge leve sommaren!


Lunchpromenader

Den här veckan har jag roat mej med att promenera runt sjön på lunchen. Härligt att få lite tid i solen.

Kanalen


Daldockor


Vitsippor

Mer nostalgi


Sandtrav i mammas slänt



Gamla kallkällan


Nya kallkällan


Bilder hemmifrån

Var hem till rötterna förra helgen och hade underbara dagar. Vackert väder, storspoven spelade för mej och framförallt skönt att umgås med släkten. Hann med en dag i bagarstugan, nostalgi...

















Njut!


Äntligen helg!

Efter tre arbetssamma dagar är det äntligen helg. Ska verkligen njuta av ledigheten som inte ska innehålla några måsten. Bara trevligheter :)  Hoppas fånga lite mer vår o sommar bilder att lägga upp här. Trevlig helg till alla!

Sommarlängtan

Just nu letar jag efter tecken på sommar. Dom börjar så smått dyka upp. Isen ger vika, mjukglass på stan, blommor på soliga platser och det senaste är nyckelpigorna. Det sägs att det kommer ryssvärme till helgen så det är bara att raka benen och leta fram sommarkläderna och solskyddskrämen. Det finns hopp om liv. Kanske dags att jag tar bort julbelysningen från balkongen...


Val

Beroende av vika val man gör kan en dag komma att se olika ut. Igår hade jag bestämt mej för att jag skulle vara hemma och ta det lugnt på fredagkväll men efter ett snabbt omval slutade det med att jag hann med både en After Work med en kompis jag inte träffat på länge plus en trevlig pratstund med min fina vän Stina och sen iväg med henne på en livekoncert i Järnvägsstationshuset...hur kul och energigivade som helst. Vilken kväll! Är så tacksam för alla vänner som lyfter mej! Och i morgon, lördag ska jag bege mej till Kalix för lunch med vänner sedan länge. Njuter av nuet och ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda :) Tack! <3

Beteende

Ibland kan folk helt enkelt inte skilja mellan rätt o fel och det resulterar i att dom beter sej dumt. Rädsla och otrygghet ligger också många gånger bakom dumma beteenden. Man avgör själv hur man ska reagera på deras beteende. För beteendet kan man ju inte påverka...Man bör alltså inte lägga ner energi på att försöka förändra andra.

Dagens bild!



Hittade dom här utanför jobbet idag. Fick hopp om sommar.

Ride the sky


När jag var i Grand Canyon kom den här vackra boken till mej. En bok full av kloka citat som inbjuder oss att se efter regnbågen varje dag. Den uppmuntrar oss att leva "mera" och lära oss att flyga utan vingar. Varje citat har en målad ponny som illustration. "Trail of painted ponies" är utgivare av boken.

"Every moment is a golden one for him who has the vision to recognize it as such" /Henry Miller

"To ride a horse is to ride the sky" /anonym

"Don´t let the fear of falling keep you from knowing the joy of flight" /Lane Wallace

 

 


Sol

Sol ute
Sol inne
Sol i hjärta
Sol i sinne


Mer...

...om glädje
Jag anser att glädjen kommer inifrån men ibland måste man få hjälp utifrån. Saker som gör mej glad är mina älskade barn, min familj, mina kära vänner och andra glada människor. Det händer att jag tar hjälp av musik, dans och träning för att hitta glädjen om jag tappat den för en stund. Många fler glädjekällor finns det i det lilla också. Brukar hävda att jag inte är materialist men måste till sist erkänna att shoppa gör mej också glad.


Happiness


Glädje

Jag slås ganska ofta hur viktigt det är att sprida glädje omkring sej. Livet blir mycket roligare och omvärlden trevligare om man delar med sej av sin positiva energi. Dom som väljer att sprida sin negativa energi förpestar mångas tillvaro men framförallt skadar dom och begränsar sej själva. En av mina "biblar" är "Att välja Glädje" av Kay Pollak. Där kan man få hjälp och inspiration om man har fastnat i en negativ sinnesstämning. 

"Det hoppfulla är att vi medvetet kan välja att tänka tankar som påverkar oss på ett gott sätt. Vi kan till och med medvetet välja tankar som motverkar gamla negativa inre bilder" /Kay Pollak.

Att vara glad är alltså ett val man kan göra. Ett val som gör att fler blir glada. Tänk på skillnaden att mötas av ett leende eller av ett negativt ansiktsuttryck. På vilket sätt det påverkar oss. Så leta reda på glädjen och sprid den vidare!


Så var det dags..

...för mej att starta mitt bloggande. Har funderat länge på vad den ska innehålla och kom till slut fram till att jag kommer att inrikta mej på tankar om sånt som ligger mej varmt om hjärtat. Live, Love, Laugh är min tro...nyckeln till ett lyckligt liv. Kommer att dela med mej bland annat av tankar, bilder och musik som ger mej energi på ett eller annat sätt. Kärlek och glädje till alla!

RSS 2.0