VVA

Efter jobbet idag hade vi en Våga Vägra Automat-fotograferingskurs med en snäll kollega, Niklas, som är duktig fotograf. Det var väldigt nyttigt att gå igenom knapparna/inställningarna på kameran. Jag har en gång i tiden, när jag var flitig användare med min analoga systemkamera, kunnat använda de manuella inställningarna. Hoppas kunskaperna kommer tillbaka fort. När jag kom hem ikväll fotade jag lite stilleben. Det här blev resultatet:







...Hoppas på godkänt i kursen :)


Plugg och sol

I helgen har jag ägnat mej åt att slutföra tre inlämningsuppgifter i webbutvecklingskursen jag går. Deadline kl 23.59 i kväll. Jag blev klar redan vid fyra så det känns otroligt skönt att vara klar i tid. Jag känner mej otroligt stolt över uppgifterna och att jag klarat av första etappen. Nu är det bara att invänta feedback och hoppas att de blir godkända.

På förmiddagen idag tog jag en promenad på isen i stan tillsammans med syrran, systerson och Stina. Vi unnade oss våffla och kaffe hos Qvinnokören nedanför Hälsans hus. Gott värre! Himlen var blå och solen sken och värmde faktiskt. Norrbotten när det är som bäst!









Stockholm i bilder


En skön säng men dimensionen på kuddarna var lite avvikande.


Cool design





Påsk i drömaffären, American classic




En ask med lycka!

Kvällsfika




Pool med utsikt




Hittat på Facebook

Du var född med potential
Du var född med godhet och förtroende.
Du var född med ideal och drömmar.
Du var född med storhet.
Du var född med vingar.
Du är inte menad att krypa, så gör inte det.
Du har vingar.
Lär dig att använda dem och flyga.

Jawi (Persisk poet 1207-1273)

...Snodd av Malin Granberg på FB

Hepp!

Nästan en hel vecka har gått sen jag bloggade sist. Skärpning. Jag har dock en bra ursäkt. Jag har varit i Stockholm på kurs i två dagar. Åkte i måndagskväll och kom hem igår onsdagkväll. Jag och kollegan, Gunilla, har varit på den tredje delen av Smartboardutbildningen. Så nu får vi utbilda våra kollegor och skolan är Smartboard-diplomerad. Nu saknas bara en sista cerifiering för att utbilda på andra skolor. Kursen var bra och givande. Ett kvitto på att det vi redan kan är bra.

Den här gången hade vi planerat boendet lite bättre för att slippa otrevliga överraskningar som mögel i duschen och snuskiga heltäckningsmattor. Vi bodde nu på Clarion Sign, ett modernt och centralt beläget hotell inne i city. Fräscha rum och supergod frukost med omelettstekning på plats. För att toppa det så finns det en uppvärmd utomhuspool på taket som vi provade en av kvällarna. Hur coolt som helst! Med utsikt över Stockholm. Kan lova att jag sov gott den natten. Efter kursdagarna var klar hann vi även en snabb sväng på stan och naturligtvis ett givande besök på Chokladfabriken och Tabobuli House. På fettisdagen unnade vi oss varsin semla från Vetekatten. Mums! Två nöjda tjejer begav sej hemåt på onsdagkväll.

#fredagsmys

Äntligen blev det fredag. Det har varit en vecka med fullt upp. Intensiv men rolig. Avslutade arbetsveckan med att lyssna på föredrag om entreprenöriellt lärande. Intressant och tankeväckande. Fredagen firades med regnbåge till middag och senare chokladbollar och popcorn till filmen De tre musketörerna. Kusin Linus kom och hälsade på. En rolig film och kul kväll.


Is och snöfestival

På tisdagkväll hade Elias skola anordnat en festival med temat is och snö. Innan vi åkte tänkte jag att jaja vi blir nog inte så länge. Men döm om min förvåning, när vi kom fram såg jag hur stor festivalen var. Hela skolgården var upplyst av ljuslyktor och det var fullt med besökare. Köerna ringlade sej fram bland is och snökonstverk. Det var fantastiskt vackert och stämningsfullt. Det tog säkert 45 min att gå runt och titta på alltihop. Vilka duktiga elever! Jag är glad att vi åkte och att vi tog oss tid att se allt.

Måndag=Lycka!

Nu har barnen anlänt och vi har precis planerat veckans matsedel och kvällsfikat. Skratten ljuder med jämna mellanrum. Emellanåt skrattar vi så tårarna rinner. Måste säga att vi har lika bra humor alla tre. Gillar speciellt att avsluta kvällen med 2 1/2 män. Ser fram emot en toppenvecka. Det blir bla att rens klart i Elias rum och göra läxorna ordentligt.



Från mitt fönster


Modell för en dag


I lördags var vi modeller för en dag. Blev sminkade och fotograferade. Det här är resultatet.
Jag har så vackra barn! <3


Tillbaka till brottsplatsen

På eftermiddagen idag höll jag Smartboardutbildning för mina gamla kollegor på Kungsfågeln. När jag kom in i huset och gick genom korridorerna slogs jag av hur välbekant men ändå främmande det var. Doften i skolan påminde mej om tiden där. Fick minnesbilder av elever och händelser jag upplevt. Allt sitter kvar i väggarna och doften. Men eleverna var inte kvar, utan nya okända ansikten mötte mej. Jag insåg att det känns skönt att ha gått vidare i yrkeslivet och trivs på mitt nuvarande jobb. Även om jag hade en rolig tid på gymnasiet och Kungsfågeln. Utbildningen var kul att hålla och roligt att träffa trevliga kollegor från "förr".

Paolo Coelho








Frostig promenad 2

Less på att kylan begränsar mina promenader begav jag mej tillsammans med vännen Melina ut på en tur runt sjön. Väl påklädd frös jag inget alls. Dock antog mina ögonfransar en cool look...




Perfekt pannkaka

Så här ska en perfekt ugnspannkaka se ut enligt mina barn, och mej. I tisdags när Linnea hade önskat den rätten så skulle jag trixa till det och göra den nyttig. Med resultatet att den inte smakade som vanligt. Jag lovade då att göra en den vanliga modellen idag söndag. Och se, den blev perfekt!


Frostig promenad

Termometern visade -27 när Linnea skulle dela ut reklamen, hennes extrajobb. För att det skulle gå fortare hjälpte jag henne. Efter en kort stund var håret som stack ut vitt av frost och glasögonen immiga. Dock var vi effektiva och rundan tog bara en dryg timme. Det var skönt att komma ut efter några dagars innesittande. I morgon ska jag ta en promenad på lunchen för att få det härliga solljuset till livs.


Lördagsmys


#lördagsfrukost


#TGIF

Fredag! Har haft en rolig arbetsvecka plus hunnit med att studera på torsdagsförmiddagen. Känner verkligen att jag trivs på jobbet med arbetskamraterna och eleverna. Igår när Elias var på träningen passade jag och Linnea på att göra ärenden på Storheden. Men nu är det skönt att ha helg. Vi gjorde en kycklingtacofredag. När vi smält maten vispade Elias och jag ihop en kladdkaka(efter ett recept från 80-talet som jag och min bästis SV brukade baka) och sen såg vi Mästerkatten i stövlarna. En rolig och underhållande animerad film. Snart är det dags för sängen så vi är pigga o fräscha för morgondagens äventyr...

Kylan

Dagens bild beskriver den kyla som råder nu. Ssabröken ligger lågt över Svartöstan. Extremt lågtryck..-32 visar termometern nu 22.47


Fredagsfikat klart!


Illjers

Vet inte om det finns någon översättning från överkalixbonskan av ordet men idag har jag kännt mej illjers i hela kroppen. Det som kryper i kroppen och jag känner en blandning av retfullhet och lurighet rusa i kroppen. Det har gått lite troll i dagen också. Middagens leverbiffar brände jag när jag samtidigt skulle försöka logga in på Skype. Och när jag skulle baka till fredagsfikat hade jag för lite socker och glömt köpa grädde. Så det gjorde inte saken bättre. Kan bero på att det kalla väfret satt stopp för träning och promenader så att överskottsenergin rusar omkring. Eller så är det bara en vanlig PMS. Nu lägger jag mej och hoppas det är borta till i morgon.



Nä...

..nu räcker det! Bara för att jag skrev att jag trivs i kylan så behöver man ju inte överdriva. Nu visar termometern på -22. Och jag är inte nöjd. Visst det är bara att klä på sej. Men är inte trevligt när det går under -20. Får se om det blir bågon promenad ikväll..


RSS 2.0