Fisk och skaldjursgryta
I kväll bjuder jag på Fisk och skaldjursgryta. En underbar rätt som är lätt och snabbgjord:
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
2 tsk salt
1 1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk basilika
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 paket saffran
Detta kokas tillsammans i ca 10 min.
2 1/2 dl cremé fraiche
5 dl grädde
Tillsätts och kokas upp. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Kan förberedas så här långt.
400 g torsk
500 g lax
Tillsätts och kokas färdigt.
150 g räkor
150 g kräftstjärtar
(1 burk musslor)
(1 pkt krabbpinnar)
Tillsätts och värms upp.
Klart!
Servera med bröd och aioli.
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
2 tsk salt
1 1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk basilika
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 paket saffran
Detta kokas tillsammans i ca 10 min.
2 1/2 dl cremé fraiche
5 dl grädde
Tillsätts och kokas upp. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Kan förberedas så här långt.
400 g torsk
500 g lax
Tillsätts och kokas färdigt.
150 g räkor
150 g kräftstjärtar
(1 burk musslor)
(1 pkt krabbpinnar)
Tillsätts och värms upp.
Klart!
Servera med bröd och aioli.
Kommentarer
Trackback