Sixtens jordfästning och minnesstund
På annandagpåsk hade vi begravning för Sixten. Barnen hade skrivt fina ord på en låda som de gjort i ordning åt honom. Henrik och Anita bjöd på god mat och Linna hade bakat en god kaka.
Efter att vi lagt på stenen över graven strödde vi vallmofrön runt omkring.
Det blev ett bra avslut för vår fina hamster.
Vila i frid Sixten!
Bilder från påskhelgen
På påskdagen åkte jag och barnen och min syster och hennes barn på utflykt till Storforsen.
Vädret var helt perfekt där i inlandet. Mellan 15 och 20 grader varmt, inga moln och vindstilla.
Jag kunde med lätthet sola i linne. Vi grillade, lekte med kamerorna och njöt av omgivningen och solen.
Döda fallet
Här ska vi hoppa när det blir sommar
Gruppbilder
Snögryta
Kusiner
Avslappning
Klara
Glad!
Närstudie av asp
Släkten är bäst!
Mums!
Kallkällan var framtinad
Älskade Björkliden
Förra helgen gjorde jag en resa till kära Björkliden med personalsiftelsen, tillsammans med Stina och Nina från mitt jobb. Björkliden är en plats där jag känner ett otroligt lugn och harmoni. Den här gången var inte vädret så bra men lite solglimtar fick vi ändå. Det blev två dagar utförsåkning i alla fall och mat o sällskap var gott.
Åt den medhavda matsäcken, sushi från Koji´s, i Lansjärv.
Kiruna
Snart framme!
Utsikt från balkongen.
Stugbyn
Promenad ner till byn.
Torne träsk
Stugsällskapet.
12 m/s, Kuling varning!
Då var det läge att njuta av bakverket "Nuolja" inne i panoramarestauragen.
Sen kom solen fram.
Glada åkte vi vidare.
Söndag snöfall..
Vila benen efter dagens åkning, sen bussen hem igen.
R.I.P Sixten
Vårtecken!
Aprilväder
Känner mej lyckligt lottad som har min inre sol som alltid skiner oavsett väder. Så för mej får snön vräka ner hur mycket den vill bara det blir sommar snart. Längtar efter att använda vår/sommar kläder och skor, äta mjukglass på stan, plocka fram grillen och så vidare...
Tom Kha Gai
Är så nöjd med dagens middag att jag måste dela med mej av receptet. Har länge varit sugen på thailändsk mat och då speciellt Tom Kha Gai, en het o syrlig soppa. Jag har gjort lite tillägg och ändringar efter egen smak:
600 g kycklingfilé
2 st kycklingbuljongtärning
800 ml kokosmjölk, 2 burkar
2 vitlöksklyftor
2 st citrongräs (den vita nedre delen endast), slå sönder den lätt
3 tsk grön currypasta
1 st färsk lime, saften
2 st chili, klyvda i 3 delar
4 msk fisksås
1 burk skivade champinjoner
4 salladslökar
Färska ärtskidor
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, citrongräs och chili i smöret i en gryta. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med en stund.
- Tillsätt buljongtärningar, fisksås och kokosmjölk. Koka i 5 minuter.
- Skär kycklingen på längden och dela till mindre bitar. Lägg i grytan tillsammans med champinjonerna. Låt soppan koka utan lock i 10 minuter. Lägg i slutet i strimlade salladslöken och sockerärter.
- Pressa i limesaften.
Den är inte bara god utan även snabblagad!
Hoppsan!
Laddar just nu för en helg i Björkliden med avfärd nu på fredag. Ska bli kul att återse den vackra platsen och backarna framförallt. Den här vintern har det inte blivit så mycket slalomåkning som jag hade planerat. Vädret och sjukdomar har satt käppar i hjulen. Sen blir det kul att umgås med Vera, Monica o Co. Ska bara komma ihåg att ta med kameran och hoppas på bra väder.