Trivs i kylan

Idag på lunchen byltade jag på mej kläder och trotsade kylan för  en promenad runt sjön. -16 visade termometern. Det var frisk och härligt. Måste säga att jag uppskattar att hinna ut medans det är ljust ute. Läser på facebook att färjan till Boheden(Överkalix) fortfarande går samtidigt som de har börjat ploga isvägen brevid. Jag tycker att det är otroligt att det kan ske. Men nu ska det väl ändå frysa på när tempen går ner under -20... Vilken annorlunda vinter vi har. Ser fram emot vårvintern och besöka länets slalombackar. Måste bara få monterat takräcket så vi får med alla skidor. Tills dess trivs jag med promenader, gymmet och badhuset.




Tänder ett tacksamhetens ljus idag...


#lördagslycka


Aldrig för sent

You are never too old to set another goal or to dream a new dream.
/CS Lewis


Mina tulpaner






Student

Nu är även jag student på Ltu. Registrerade mej förra veckan, på en kurs i webbutveckling på distans. I morgon tar jag sats och sätter igång. Det ska bli kul med lite nya kunskaper och nya inputs till min egen webbdesginkurs. Men gruvar mej lite för hur jag klarar studentlivet :D nä skämt åsido men jag känner mej lite ringrostig i skolbänken. Och bara en sån sak som att beställa boken i tid klarade jag inte av. Hmm förstår mina egna elever bättre nu...


Palt, igen

Idag åkte jag till pappa i Norrfjärden, efter jobbet. Jag skulle hjälpa honom med att fota en motorisborr som han ska sälja på Blocket. Han bjöd lyckligtvis på palt med fläsk, eller rättare sagt var det nog Evy som gjort dom. Men gott var det. Efter kaffe och lite datorfix åkte jag hemåt. Här har jag nu klarat av diskbänken som lyckats bli full trots att jag/vi ätit borta flera dagar... Avslutar kvällen på spikmattan med Wordfeud. Natt natt!



Award

Idag fick jag en fin utmärkelse, "Libster Blog" av en duktig bloggerska från Överkalix, Katarina Karlsson. Hon skriver Ordvinden på ett mycket underhållande sätt även för de som inte är från Överkalix.
Liebster är ett tyskt ord som betyder ”käraste” och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. Tack Katarina! Så nu måste jag leva upp till awarden och underhålla bloggen på ett bra sätt. Och dessutom ska jag nu fundera ut fem bloggar att ge awarden vidare till. Tufft jobb, får fundera ett tag och spana runt. Har en några givna men återkommer med hela listan om några dagar.




Stina <3 Göran


Romantiskt hastigt och lustigt

Helt plötsligt blev jag inbjuden på bröllopsfest. Det är min kompiskollega som gifte sej i gåreftermiddag. Jag ställde upp och hjälpte henne med sminket och diverse saker och då de fått ett återbud av en av gästerna fanns det en plats ledig. Snabbt överla jag med barnen och de kunde vara barnvakt åt varandra så jag bestämde mej för att gå. Det var väldigt personligt och fin mottagning. En trevlig bröllopsfest blev det. Jag känner mej hedrad att ha fått vara med på deras stora dag. <3

Keep going

Min träningslust håller i sej ännu en vecka. Är nu snart inne på vecka tre med regelbunden styrketräning plus konditionsträning och jag känner redan styrkan i ryggen återvända. Plus att konditionen har blivit bättre. Det jag tycker är allra skönast är promenaderna i friska luften, minst 45 minuter per dag. Jippie!!


Lycka!


Balansen återställd

Sådär, nu har jag en bukett rosa tulpaner på köksbordet som ersättning för julpyntet. Dessutom har barnen kommit och två muggar med varm choklad med vispad mjälk står på bänken. Lovely! Nu blir det kvällsmys innan vi hoppar i säng.

Skön söndag

Nu har jag hunnit med det jag planerat för dagen plus lite till. Tex har jag hunnit med flera inlägg under dagen :-) Granen och stjärnorna är bortplockade, diskbänken är tom och gymmet har precis haft besök av mej. Mage/rygg plus 30 min på crosstrainern blev det. Är så nöjd. Kapade tiden på crossen med en minut mot förra gången jag mätte. Fint! Nu är jag regelbundet på besök i gymmet. Bravo! Dagen har för övrigt varit lugn o skön. En "for ever alone" dag som Linnea kallar det. Behövs ibland. Men i morgon kommer mina hjärtab så då blir det mera liv o rörelse. <3

Julen i bilder

Lite sent men passar ändå in eftersom det har varit tjugondaknut nyss.. Här kommer några av mina favoritbilder från julhelgen.

Vi klär våran gran:





Stjärnan i topp

Dagen före julafton var det mammas grans tur:



Snöbrogen vi gjorde i den perfekta kramsnön dagen innan julafton


Kalle och granen = julafton



Julstämning








Julklappar!


Mina <3 <3


Kusinerna som var med på julafton


Julfika hos moster I

Friidrott

Gårdagen tillbringade jag i Arcushallen med Elias för friidrottstävling. Det var en ny situation och lite ovant för grabbarna. Elias var ändå nöjd med dagen när vi åkte hemmåt. 4:e placering i 600 m och till final i 60 m. Kul! Få se om det gav blodad tand...


Knut...

...nu dansas julen ut. Så har det blivit dags att plocka undan granen. Motvilligt. Jag trivs så bra med granen och julstjärnorna och vill hålla kvar vid minnet av de underbara lediga dagarna vi hade då. Nåja det är bara att vända blicken framåt och släppa in nya friska vindar i livet. I morgon sätter den riktiga vardagen in och det blir kul med ny termin och nya elever. Jag har bla två jobbresor till Stockholm inplanerade dessutom.


Näring för själen

Belönade mej med ett hett skumbad, tända ljus och total tystnad ikväll. Vilken lisa för själen.


Tråkig dag

Idag på förmiddagen blev vi lite chockade på jobbet. Helen, min kollega började känna sej yr och svimfärdig. Tur som är har vi omvårdnadslärarna på vår skola. En av dom kollade snabbt blodtrycket och konstaterade att det var väldigt lågt. Ambulans tillkallades och Helen fick komma under uppsikt och provtagning. Det känns inte roligt och jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Får höra i morgon hur det har gått...

Julledighet och jobb

Har nu återgått till arbetet efter en dryg veckas ledighet. Jag har sparat de fina, lata dagarna i hjärtat. Vi har verkligen gått ner i varv och bara gjort det som har fallit oss in. Spelat tvspel, sett på många filmer, byggt pussel och ätit gott och promenerat mycket. Helt perfekt! Vi har alla tre behövt varva ner och inte ha så mycket aktiviteter och inte träffa så mycket folk. Har nu gjort två arbetsdagar och det känns kul att börja om på ny kula plus att jag har en grupp som gått över jul och slutar i februari som är rolig att jobba med. De är lättlärda och fattar snabbt. Gårdagens samverkansdag i Kalix var ganska så givande. Vi fick information om vad nya skollagen kommer att innebära för oss på Vuxenutbildningen. Dock var lunchen ingen höjdare. På lunchen hann jag dessutom med att fynda på Chili. En hängselklänning i gråsvart och en ceriserosa tröja på rea. Alltid kul! I morgon sätter vi fart med planering för fulla muggar.

come back

Efter ett långt gymuppehåll dammade jag av träningskläderna och begav mej till Actic, mitt nya gym. När jag väl lokaliserat alla maskiner så var det bara att köra på. Körde mage/rygg och 20 min, 3 km, i crosstrainern. Tiden kan bara bli bättre. Skönt! Det känns som en bra start och jag har fått tillbaka träningssuget. Blir bra det här.

Jack




Tvätt, fika och Jack Sparrow

Andra semesterdagen börjades med tvättstugan. Jag hade turen att kunna boka tre stationer. Det innebar att jag kunde köra igång alla maskiner på en gång och sen bara vänta på att det skulle torka. "A walk in the park" skulle man kunna säga. Tog dock en promenad med Josefin och Timo under tiden. Sen tog vi ett eftermiddagsfika. Efter middagen kom kusin Jesper förbi för det inbokade Pirates of Caribbeanmarathonet. Vi hann med de två första filmerna. Jag gillar verkligen Jack Sparrow eller rättare sagt Jonny Depp. Men Will Turner(Orlando Bloom) är inte dålig heller. Det är underhållande filmer där man får hålla rätt på allt som händer. I morgonkväll är det dags för de två sista filmerna.

Vad underbart det är att vara ledig och vända på dygnet lite lagomt, se film och bygga pussel och promenera i det snötäckta landskapet. Jag njuter och gläds åt att det är fyra dagar kvar av det underbara innan vi sparkar igång terminen.


Las Vegas

Ikväll såg vi då på filmen Hang over som utspelar sej i Las Vegas. Det var kul att återse staden i neon. Känner igen de flesta platserna. Känns avlägset sedan jag var där. Två år har gått. Filmen är i alla fall rolig och så dråplig. Bra humor!




Latsidan

Oj, nu har jag legat på latsidan med bloggandet. Igår var jag på jobbet. Det kändes bra att få undan och hinna planera lite inför nästa vecka. Resten av veckan ska jag ha semester. Skönt! Vi har vänt på dygnet lite lagomt. Släcker ner vid tolv och sover till tio/elvatiden. Idag var vi en sväng ut till Storheden och bytte julklappar och fyndade tacogrejer på Dollarstore. Sen var det dags för årets första dammsugning. Nu är det läge för en promenad innan kvällens film, The Hangover. Ett önskemål om att se Pirates of the Carraibianfilmerna dök precis upp. På morgonen blev vi klara med ett pussel som vi började på för ett år sedan. Jag är nu sugen på ett nytt, eller rättare sagt gammalt från när jag var ung. Få se när jag orkar börja med att lägga ut bitarna...


Gott nytt år!


RSS 2.0