Morgonstund har guld i mun

Av någon anledning vaknade jag kl fem på morgonen och kunde inte somna om. Det händer då och då men oftast brukar jag somna om efter en timme eller så. När jag varit vaken utan resultat kom jag fram till, vid sextiden, att jag skulle stiga upp och äta frukost och fara till jobbet och parkera bilen och promenera runt sjön. Tänkt och gjort så var jag på plats strax efter sju. En ny upplevelse att vara bland de första på arbetsplatsen. Jag fick en härlig promenad i morgonsolen och en bra start på dagen. Dock lär jag nog däcka på eftermiddagen och behöva en lur innan kvällens middag för jubilarerna på jobbet.

Önskar alla en bra dag!


Bra start

Veckan är igång. På lunchen hann jag med ett besök på Tandlaget för en rotfyllningsom ska avslutas. Som vanligt blev jag perfekt bemött och omhändertagen. Jag var till och med nära att somna under tiden. Jag gillar verkligen det stället. Ångrar inte en sekund att jag lämnade vanliga tandvården.

Ikväll har jag cyklat bort till Rutvik tur och retur(3 mil) på en och en halv timme. Supernöjd är jag. Det var dessutom perfekt väder, vindstilla och alla vattendrag låg spegelblanka. Nästan så jag blir religiös. Härligt! Nu har jag belönat mej med ett varmt bad och ska bege mej till sängs strax.


Underbara helg

Jag har en härlig känsla när helgen närmar sej sitt slut. Det är andra helgen på raken som barnen varit med mej och det är så roligt. Vi har så bra tillsammans. Kan göra saker på varsina håll men trivs bra ihop och har roligt mest hela tiden. Vi började helgen att göra inköp till barnens skolstart, nya köksgardiner och en höstkappa till mej. Nu är vi rustade för hela hösten och kan mysa i ljusens sken när mörkret kommer. På lördagkväll tände vi upp hemmet med ljus, även ute på balkongen. Så mysigt. Men på dagarna har värmen varit härlig och till slut tog vi oss ett sista dopp för sommaren(tror jag) vid Sinksundet. Vattnet var nästan lika varmt som i slutet av juli. Uppfriskande och pånyttfödande var det. Nu har barnen åkt till sin pappa och jag avnjuter Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten. Jack Sparrow är bäst! En ny vecka väntar med nya möjligheter. Tack för en underbar helg!





Favorit i repris

Tycker att det är på sin plats att göra ett reprisinlägg från förra hösten. Eller jag rättare sagt en bild som just nu är ganska aktuell...


Linnea och Diana med sin kompis Torsten alias Peter Stormare. Ni som ser filmen, håll utkik efter dessa tjejer i kyrkscenerna.





Nytt

Beslutet är taget. Jag ska köpa årskort på Actic det här träningsåret. Det känns helt rätt. Jag ser fram emot att köra igång.

Som jag sagt tidigare ska jag försöka förnya mej och göra saker som  jag inte gjort tidigare. På listan står ett besök på Roller derby. Rullskridskotävling. Nåja jag börjar med ett studiebesök till veckan.

Det känns i att arbetsveckan börjar lida mot sitt slut. Nu är det bara en lektion kvar innan det är helg. Skönt, trots att det har varit ännu en bra arbetsvecka. Jag har lovat barnen att vi ska äta på Max i helgen och sen ska vi fixa lite mer skolkläder bla till Elias. Blir en bra helg.


Björn

Efter björnvarning på Ormberget fick det bli en joggintur runt Hertsön istället. Asfalt dock men det gick hyfsat. Jag kom på att jag inte sprungit på två månader. Hållt mej till cykling och power walks. Går nu i funderingar på att byta gym i höst. Har under herrans många år tränat aktivt i gymmet på Inpuls. Mestadels med fria vikter och i styrkemaskiner, några enstaka pass har det också blivit. Känner väl att jag har kommit till en punkt när jag behöver förnya mej, känner inget sug efter att fara dit och tillfällena har krymt från fem till tre gånger i veckan. Samma maskiner och samma människor. Sen är förstås kostnaden ett minus. Nu lutar det åt att jag tar ett årskort på Actic(Badhuset/Nautilus) för en tredjedel av priset och då får jag även bada och kan gå crawlträning. Plus att jag kan fara och bada med barnen. Många fördelar ser det ut som. Inte att förglömma nya människor. Ska fatta ett beslut inom en vecka.


Älvens dag i Nybyn

På lördagkvällen när vi åkte från min syster, som bor i Allsån, stannade vi till i Nybyn där det firades Älvens dag. Kalixälv flyter förbi byn. Eldar lyste upp platsen och kl tio tändes fyrverkerier. Stämningsfullt och vackert var det att se på.














Suströmming i lekstugan











Snopen skolstart

Igår kväll la vi fram alla skolstartskläder och planerade för dagen. Väl förberedda. Döm om  min förvåning när jag vaknade bara ett kort tag efter att vi lagt oss av att Elias mådde dåligt och hade ont i magen. Resten av natten blev orolig och jag insåg snabbt att det inte skulle bli någon skolstart för Elias. På morgonen hade han dessutom feber. Det var bara att anpassa sej och lösa min dag med hjälp av Linnea som började senare och kom hem tidigt. Nu på kvällen är han bättre och är uppe och leker. Håller tummarna att det går över fort. För Linnea var skolstarten positiv. Verkar ha varit kul att träffa ny klassen och sånt. Känns som att det blir en bra höst.




Härlig helg

Det blev precis som jag ville med helgen. Filmen kanonbra, surströmmingen(Kallax) i "lekstugan" god. Hann med att träffa både moster och kompisen Lina samt försenat kalas hos syster. Endast min äldsta syster saknas mej i helgen. En bonus blev fyrverkerierna i Nybyn där man firade älvens dag. Lördagen gick i matens och fikats tecknen. Åt oavbrutet kändes det som. Enda nackdelen är att idag var vi tvugna att åka direkt efter frukost för att Linnea skulle porvdansa på Dansmagasinet. Känns alltid trist att åka från Överkalix och Vännäsberget. Jag känner mej ofta så dyster när jag är tillbaka i Luleå igen. Det går ju över men jag tänker att jag snart ska fara "hem" igen, att det inte får gå så länge mellan gångerna.

I morgon drar vardagskarusellen igång på allvar. Barnen börjar skolan och jag får mina elevgrupper för terminen. På ett sätt känns det vemodigt men samtidigt skönt att få vardagsrutiner igen och inte bara ta dagen som den kommer. Men först har vi söndagskvällen att njuta av, än är inte helgen slut.




I lekstugan





Slut

Arbetsveckan tar ut sin rätt. Klockan är halvelva och jag sitter och storgäspar. (Kan också vara anspänningen inför filmen). Nåja hursomhelst har det varit en effektiv vecka och nu ser jag fram emot att ta emot eleverna på måndag.

Wow!

Vilken höjdarfilm! Har precis kommit hem från Jägarna 2. Spännande och gripande men även en vacker skildring av Överkalix med omnejd. Imponerande rollprestationer inte bara från Stormare och Lassgård utan även av de mindre kända skådisarna. Att sen Linnea och hennes kusin var i närbild under flera sekunder var såklart jätteroligt. Jag själv hade en lite mindre iögonfallande placering. Jag rekommenderar er att se den!

Sommarens härligaste bild

Om jag bara ska välja en bild som ska symbolisera sommaren som varit så väljer jag denna:


Den innebär glädje, livslust och lycka för mej. Att koma ihåg att njuta av alla stunder.


Nu är det nära...

Snart är arbetsveckan slut och vi får sätta oss i bilen och känna lugnet när vi närmar oss Överkalix. Blir till att gå på Jägarna 2 nästan direkt vi kommer upp. Sen hoppas jag på surströmming i lekstugan och kalas hos syster under helgen. Vi får se vad vi hinner med. Besöka vännen Lina en sväng måste det bli också. Först ska jag hinna med fredagdsfika på jobbet och en lunchsväng på HM med Linnea. Skolstartskläder är det som står på listan. Elias lär spela CoD med bästisen under dagen. Ikväll har vi haft besök av fina Veronica och avhandlat och avverkat både fotomodellande och Donuts. Nu blir det sängen efter en kopp med engelskt té.


Camden

Mitt favoritställe i London




















Tisdag

Herre gud vad tiden går sakta. Jag fick för mej att det var onsdag nu ikväll. Känns som att vi har jobbat mer än bara två dagar den här veckan, kanske för att vi har fått så mycket gjort och planerat. Allt faller på plats. Vi är ett himla bra arbetslag, effektiva.

Nu har i alla fall Elias kommit till mej och i morgon kommer Linnea. Är skönt att få rå om dom innan skolan drar igång. Idag träffade jag moster på stan och då började jag längta hem ännu mer. Nåja snart är det helg och vi styr kosan mot hembygden. Jag hoppas på färskpotatis och surströmming.






Trafalgar Square






Ett år kvar till OS. Skönt att inte vara där då...











Ditt och datt i London


Elias favoritställe




Queens gate






Underground











Linnea postar vykort utanför Harrod´s




Kloka ord i HM´s provrum i London





Hepp!

Andra veckan är nu påbörjad efter semestern. Det går av bara farten. Idag körde vi igång på allvar med planering och strukturering av terminen. Första lunchen för terminen ute på stan blev på Royas. God salladsbuffé har dom. Kvällen har jag ägnat åt power walk i 1.05 h. Bra start. Nästa gång blir det löpning. Nu längtar jag mest efter barnen och efter helgen då vi ska åka till Överkalix för att gå på preimären av Jägarna 2. Dock ska jag njuta av dagarna fram till dess. Nu blir det varmt bad och god bok.


Nya upplevelser

Idag begav jag mej ensam till Lulviken för att sola, bada, läsa och sova. Har hela sommaren tänk tillbringa en dag på stranden själv för reflektion, men sommaren har varit full av roliga upptåg och fina vänner. Så här sista helgen innan det riktiga allvaret sätter igång var det läge för det. Jag har egentligen tillbringat hela helgen i lugn och ro och inte träffat allt för många människor. Först kände jag olust inför att tillbringa helgen själv utan uppbokningar men så här i efterhand känns det skönt och jag känner mej utvilad och laddad att möta arbetskompisarna i morgon. For alltså till stranden med lunch, fika och bok. Dock så fuskade jag lite och bjöd som hastigast dit en kompis på kaffe en stund men resten av tiden var jag ensam(bortsett från andra enstaka badgäster). Jag vågade mej på ett dopp i havet innan jag åkte hem efter drygt tre timmar. Uppfriskande!

Fick ett förslag av kompisen Mattias att komma med på hockeymatch i kväll. Först tänkte jag att det är nog inte min grej men när jag funderade en stund så kom  jag fram till att det skulle vara nyttigt att göra nåt som jag inte brukar. Våga bryta invanda mönster och uppleva nya saker. Sagt och gjort möttes vi upp utanför Coop Arena och tog plats på läktaren. Jag rycktes på en gång med i spelet och kände direkt att det här var kul. Tänk vad mycket jag missat under mina 41 första år... Men det får jag se till att ta igen i höst och vinter. Det var uppfriskande med en ny upplevelse. Tack än en gång, Mattias! Jag måste bli bättre på att göra ny saker, det är mitt löfte till mej själv.


Ännu bättre dag

På morgonen var det riktigt varmt på balkongen. Ser lovande ut för dagen. Nu efter frukost ska jag bege mej till motionsspåret på Ormberget för 7,5:an. Efter det blir det någon av favoritstränderna för att förhoppningsvis kunna bada om vattentempen tillåter. Tar med bok och fika också.

Igår blev det en 2,8 mil lång cykeltur. Broarna runt här i Luleå. En fin tur blev det och fast hastigheten inte var maximerad så känns det i benen.
 

Dagens frukost

Jag har bytt ut penseérna mot astrar på balkongen.




Tack!

Jag känner att det är ett tag sen jag uttryckte min tacksamhet över mina fina vänner och släkt som finns med mej och ger mej glädje och energi när jag känner mej ensam. Tack! Jag är så glad att ni finns. Ni betyder så mycket för mej. <3



Mumierna

Vi besökte Brittish museum en av dagarna i London. Det blev den den antika egyptiska avdelningen med mumierna som vi valde att besöka. Coolt var det att se. Det som fascinerar mej är att alla dessa föremål är flera tusen år gamla och att de är tillverkade av människohänder. Och att mumierna faktiskt är människor som levde då.




















Rätt så mycket folk var det där...





Det var verkligen olika typer av utmyckningar beroende på tidsålder och samhällsklass.




Lovely day!

Vilket solsken att vakna till! Och inte allt för kallt, 15 plusgrader klockan tio. Jag ska börja dagen med att äta frukost på balkongen och njuta av förmiddagen. Sen blir det antingen lång cykeltur eller promenad. Och ett samtal till kära mamma borde jag hinna med. Känns underbart med en helt oplanerad dag! Njuter.

Önskar alla en bra dag!



Source code

Det blev film med Jesper och Linus(syskonbarnen). Vi såg Source code. En bra film som man får anstränga sej lite och tänka till i. Helt i min smak. Lite Matrixlik kan man säga.
Se den!




Första arbetsveckan klar

Äntligen blev det fredag och helg. Det behövs lite ledigt efter den här första veckan på jobbet. Det har blivit lite sömn och trötta dagar. Det är första helgen på väldigt länge som jag inte har något inplanerat. Både ovant och skönt. Få se om det blir film med syskonbarnen eller ut bland folk i kväll. Lutar mer åt filmkväll... Bloggar lite under tiden.


HMS Belfast och Tower bridge












"Sjukan"







Tower bridge










Paus i parken










Struktur

Jag håller precis på att försöka få lite bättre struktur på mina inlägg. Jag har lagt till några kategorier och ska nu lägga in inläggen i rätt kategori. Det kommer att ta ett tag så jag hoppas ni har överseende med det.



Lodon zoo i bilder


På väg till Zooet



































Hemskt

Jag lider med London när jag läser nyheterna i dag. En hemsk situation som drabbar hela staden. Meningslöst våld som urartat. Jag hoppas verkligen att dom får ett snabbt slut på upploppen. Samtidigt är jag glad att vi hann hem innan det bröt ut och att vi klarade oss från att drabbas. Tänker en extra tanke på London i idag med vemod i hjärtat.


Vindens skugga

Nu har jag läst klart Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Det är en av de bästa böcker jag läst på länge. Den har allt, spänning, romantik, mystik, humor och fänglsade mej från sida ett. Handlingen utspelar sej i Barcelona, vilket inte gör boken sämre. Det är en av mina favoritstäder som har en fantastisk miljö. Carlos beskriver den på ett detaljerat sätt som får en att se staden framför sej.

Bokens handling:
Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.

Utdrag ur boken:
Om de bortglömda böckernas gravkammare.

'' Det här stället är ett mysterium, en helgedom. Varje bok du ser här är besjälad. Besjälad av den som en gång skrev boken, av alla dem som har läst den, levt sig in i den och drömt om den.
För varje gång en bok byter ägare, för varje gång en ny läsare låter sin blick glida över dess sidor, växer sig bokens själ allt starkare. ''


Läs den!



Lodon eye
























Axplock från Madame Tussauds


Robert Pattison


Miley Cirus

































 


Bilder från Hop on off-dagen




Första stoppet vid Hamleys




Fikastopp vid Ben´s



Picadilly Circus


Trafalgar Square




En förtitt på London eye



Dags för båttur på Themsen


Och kalas :)







Sankt Pauls Chatedral(som vi aldrig besökte)




Hms Belafst(som vi besökte)


Moderna tider blandat med gamla


Tower bridge, slutstation för båten

Ebb








West minster




 

 


Borta bra men hemma bäst!

Vi har haft en fantastiskt rolig vecka tillsammans i London och upplevt mycket under dessa sju dagar. Ett minne för livet. Dock är det skönt att ligga i sin egen säng igen , dricka mjölk och slippa folkmassorna. I morgon blir det till att packa upp resten av packningen och sortera tvätt(baksidan av resandet) samt gå igenom alla foton som vi tagit(utlovar visning senare). Hoppas på en skön sovmorgon först.

Checkar ut

Nu har vi ätit sista frukosten på hotellet och gör oss klara för de sista timmarna i London. Vi har ännu inte riktigt bestämt vad vi ska göra. Ska i alla fall vara i god tid ute på Heathrow. Så nu checkar vi ut. Over and out.

 

Packade!

Idag blev det visit vid Trafalgar Square och sen vidare till Camden market, ett intressant område med olika typer av människor. Gillade punkinfluenserna och allt coolt krims krams som fanns där. Till och med Elias hittade nåt han gillade, en drakring som han letat efter länge. Efter nån timmes strosande där så åkte vi vidare till Hard rock café för middag. Nu har vi packat för hemresan och ska strax släcka lamporna. Summerar resan med skratt. Känns som en lyckad resa. Men det ska bli skönt att komma hem.













Utvilade

Oj, vad skönt att ha sovmorgon efter gårdagens shopping och avslutning på Italiensk restaurang. Vi började på Oxford Circus med Top shop och H&M för att sedan ta oss ner efter Regent street och Hamleys(Elias val) och The Sting mfl. Alla tre var nöjda med köpen när vi sen begav oss till Brittish museum. Där såg vi till största del den Antika Egyptiska utställningen med huvudmålet Mumierna. Det är verligen fascinerande att det är riktiga gamla mumier med innehåll i(enligt röntgenbilderna). Måste säga att Brittish Museum är ett av de bästa här i London, rent av ett av de bästa jag varit på. Sen avslutade vi dagen på Westfield, ett enormt varuhus i utkanten av city. Vi hann bara med en bråkdel inna vi var nöjda för dagen.



London zoo

Dagens besök på Lodon zoo blev en succé. Det är svårt att säga vad som var bäst, gorillorna, pingivnerna, flodhästen eller girafferna. Däremot var reptilerna mindre trevliga. Vi hann med att äta medhavd frukt och donuts i en liten park. Efter en god lunch(lasagne) på italiensk restaurang och en snabbtitt på Camden market åkte vi iväg till Tower Bridge och HMS Belfast, ett krigsskepp från andra världskriget. Båda två lika intressanta. Varma och trötta vilade vi oss i en park med björkar, vid Tower bridge, innan vi i rusningen tog oss hem. Nu blir det en lugn hemmakväll så att vi orkar med morgondagens program, shopping och eventuellt mumierna på Brittish Museum.

Bilder kommer senare när jag orkat föra över dem från kameran...

Time flies

Oj vad dagarna går fort här i London. Igår blev det inte så fullspäckat schema men vi var ändå helt slut på kvällen, dels från värmen(Det har varit närmare 30 grader och sol varje dag hittills) och dels från mycket promenerande. Vi började dagen med lite shopping i Bayswater, närmare bestämt skor på Office. Både mor och dotter blev mycket nöjda. Lunch blev subs, från Subway, som vi åt i Kensington Gardens där vi även tog det lite lugnt i solen och skrev några vykort. Sen promenerade vi genom parken och bort till Natural History Museum. Vi passerade en liten "sjö" full med svanar och kanadagäss och vi var alla tre grymt sugna på att bada! Man kan lätt säga att stor del av dagarna går åt till att förse oss med vätska i värmen. Tunnelbanorna är varmast. NHM var ingen succé eftersom vi är van med Natur historiska i Stockholm. Efter det promenerade vi förbi Harrods innan vi tog t-banan till Picadilly Circus och letade upp en Italiensk restaurang där vi åt världens godaste pizza och kycklingpasta. Välförtjänt av mat o dryck var vi efter dagens prestation i värmen. Sen blev det t-banan hem för en mys- och filmkväll innan vi slocknade.





















Fullt upp

Började dagen med att ta bussen till Madame Tussauds. Slapp den långa vanliga kön tack vare förköpet på nätet. Suveränt! Vaxkabinettet var kul att se. Höjdpunkterna var Lady Diana, Justin Bieber, Barak Obamba och Jack Sparrow. En succé var även 4D filmen i slutet av Tussauds. Efter lunchen, på fräscha Pizza Hut, gick vi bort till Sherlock Holmes museumet. Inte direkt någon höjdare men ändå kul att se. Tunnelbanan bort till Waterlo och London eye. Även här var det ingen väntetid pga av förköp. Vi hamnade i en glest befolkad "korg". Solen sken och ute var det varmt men där inne var det luftkondtionerat och skönt. Vi fotade och orienterade oss runt staden. I det här arrangemnaget ingick även ytterligare 4D film om miljön omkring London eye. När vi ändå var i området gick vi iväg tll Imperial Museum. Ett museum med utställningar om första och andra världskrigen plus divers andra krig runt om i världen. Elias var nöjd med besöket. Så styrde vi kosan hemåt för att vila benen innan middagen i China town. Till efterrätt blev det Cinnabons som vi hittade till min glädje. Nu ligger vi i våra sängar fulla av intryck efter dagen och mätta. Sparar lite bulla till i morgon då vi ska ta det lite lugnare.












RSS 2.0