Sixtens jordfästning och minnesstund

På annandagpåsk hade vi begravning för Sixten. Barnen hade skrivt fina ord på en låda som de gjort i ordning åt honom. Henrik och Anita bjöd på god mat och Linna hade bakat en god kaka.
Efter att vi lagt på stenen över graven strödde vi vallmofrön runt omkring.
Det blev ett bra avslut för vår fina hamster.











Vila i frid Sixten!

 

 


Bilder från påskhelgen

På påskdagen åkte jag och barnen och min syster och hennes barn på utflykt till Storforsen.
Vädret var helt perfekt där i inlandet. Mellan 15 och 20 grader varmt, inga moln och vindstilla.
Jag kunde med lätthet sola i linne. Vi grillade, lekte med kamerorna och njöt av omgivningen och solen.








Döda fallet



Här ska vi hoppa när det blir sommar


Gruppbilder







Snögryta


Kusiner

















Avslappning

Klara


Glad!


 

 

 

 


Närstudie av asp









 

 

 


Släkten är bäst!

Helgen som passerat var jag och Linnea hem till Överkalix. Vi hann med både fika i solen hos moster, kalas hos syster och mammas blodpaltsmiddag. Promenader blev det också. Solen sken hela helgen så lite färg fick vi på kinderna. Fascinerande att se hur fort snön tinade bort. Roligt att träffa stora delar av släkten. Många roliga samtalsämnen kom upp. Det enda som skanade var storspoven.










Mums!


Kallkällan var framtinad










Älskade Björkliden

Förra helgen gjorde jag en resa till kära Björkliden med personalsiftelsen, tillsammans med Stina och Nina från mitt jobb. Björkliden är en plats där jag känner ett otroligt lugn och harmoni. Den här gången var inte vädret så bra men lite solglimtar fick vi ändå. Det blev två dagar utförsåkning i alla fall och mat o sällskap var gott.


Åt den medhavda matsäcken, sushi från Koji´s, i Lansjärv.


Kiruna


Snart framme!


Utsikt från balkongen.


Stugbyn



Promenad ner till byn.




Torne träsk


Stugsällskapet.


12 m/s, Kuling varning!


Då var det läge att njuta av bakverket "Nuolja" inne i panoramarestauragen.


Sen kom solen fram.


Glada åkte vi vidare.


Söndag snöfall..


Vila benen efter dagens åkning, sen bussen hem igen.






R.I.P Sixten

Nu är har det gått en vecka sedan vår Sixten, en sibirisk dvärghamster, somnade in. Sista tiden hade han varit skröplig och blivit gammal. Vi hade börjat förbereda oss på att han inte skulle vara kvar bland oss så länge till. Ändock känns saknaden stor. Han var en liten famlijemedlem med ett stort hjärta och själ. Den mest sociala hamster jag träffat. Jag kan ibland få för mej att jag hör honom springa i sitt hjul. Nu får han pringa o leka med sina kompisar i hamsterhimlen och vi bevarar honom i våra hjärtan. Jag är tacksam för att vi fick ha dej, Sixten, i våran familj. Vila i frid! Kram










Vårtecken!

Ett säkert vårtecken är Furuparkskolans vårshow. Från klass tre och uppåt deltar med varsitt nummer. Elias klass framförde Waka waka med Shakira. Det är inte utan att jag blev stolt när jag upptäckte att Elias var en av tre som sjöng vid en egen mikrofon. Ett bra framträdande blev det. Lillebror Eric gillade deras bidrag bäst, han gungade i takt med musiken.


Aprilväder

När jag drog upp persiennerna på morgonen kunde jag inte annat än skratta. Vädergudarna spelar oss ett spratt. Igår kändes det som att sommaren var nära med flera plusgrader o sol. Hade i tankarna att gräva fram cykeln och premiärcykla idag men planerna får ändras.
Känner mej lyckligt lottad som har min inre sol som alltid skiner oavsett väder. Så för mej får snön vräka ner hur mycket den vill bara det blir sommar snart. Längtar efter att använda vår/sommar kläder och skor, äta mjukglass på stan, plocka fram grillen och så vidare...



Tom Kha Gai

Är så nöjd med dagens middag att jag måste dela med mej av receptet. Har länge varit sugen på thailändsk mat och då speciellt Tom Kha Gai, en het o syrlig soppa. Jag har gjort lite tillägg och ändringar efter egen smak:

600 g kycklingfilé
2 st kycklingbuljongtärning
800 ml kokosmjölk, 2 burkar
2 vitlöksklyftor
2 st citrongräs (den vita nedre delen endast), slå sönder den lätt
3 tsk grön currypasta
1 st färsk lime, saften
2 st chili, klyvda i 3 delar
4 msk fisksås
1 burk skivade champinjoner
4 salladslökar
Färska ärtskidor

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, citrongräs och chili i smöret i en gryta. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med en stund.

  2. Tillsätt  buljongtärningar, fisksås och kokosmjölk. Koka i 5 minuter.

  3. Skär kycklingen på längden och dela till mindre bitar. Lägg i grytan tillsammans med champinjonerna. Låt soppan koka utan lock i 10 minuter. Lägg i slutet i strimlade salladslöken och sockerärter.
  4. Pressa i limesaften.



Den är inte bara god utan även snabblagad!


Hoppsan!

Nu är det ett tag sen sist känns det som. I alla fall har det hunnit hända mycket i naturen under de dagar som  gått sen jag sist uppdaterade här. För två veckor sedan hade vi precis varit ute på Hindersön och det var mycket snö överallt. Nu är det + 10 grader i solen och snön tinar fort bort, hoppas jag.

Laddar just nu för en helg i Björkliden med avfärd nu på fredag. Ska bli kul att återse den vackra platsen och backarna framförallt. Den här vintern har det inte blivit så mycket slalomåkning som jag hade planerat. Vädret och sjukdomar har satt käppar i hjulen. Sen blir det kul att umgås med Vera, Monica o Co. Ska bara komma ihåg att ta med kameran och hoppas på bra väder.



RSS 2.0