Nyårskvällen

Nyårsfirandet gör jag tillsammans med mina underbara barn. På menyn står viltkrustader, fondue, vitlöksbröd och philadelfiaglass. Vi ska äta, spela spel och se Jägarna 2 innan vi beger oss till staden för att se på fyrverkerierna tillsammans med vännerna i stan. Ser fram emot en mysig kväll.


2011 i bilder






















Årskrönika

Så har det blivit dags att sammanfatta året som gått. Året har kännetecknats av vänskapsband. Vänskaper som tagit slut, nya vänskapsband som knutits och vänskapsband som utvecklats och förstärkts. Känns som att allt faller på plats. Olika vänskaper med olika syften. I början av året lämnade Sixten(vår hamster) oss här på jorden. Vi hade en fin jordfästning, som han hade gillat, i maj när gräset grönskade. I samband med det hittade vi en fyrklöver vid hans gravsten. Vi tog det som ett tecken från honom att han var lycklig och önskar oss all lycka. 2011 är året då jag fick följa in i tonåren igen med min dotter. På gott och ont, mest gott. Det är så roligt att se henne bli en egen, snart vuxen individ. Gäller att jag lär mej att släppa taget. Jag känner mej verkligen stolt över mina barn och vilka fina personer de är.

Min personliga och själsliga utveckling har bara ökat och jag kommer till insikter hela tiden. Jag lär mej hela tiden i mötet med andra personer. Och till min grundglädje har nu även harmonin ökat så jag känner ett inre lugn och trygghet. Provade på att få reikki healing, en underbar känsla som rekommenderas. Spikmattan gjodre sin entre i min säng och jag har bara bra upplevelser av den. Vad det nu än beror på så sover jag mycket bättre och avslappnat.

Fysiska resor har det också blivit. I slutet av sommaren åkte jag och barnen till London för en veckas semester. En otroligt rolig och utvecklande resa för oss alla tre. En underbar vecka som var värd sitt pris. Sommaren som gick var fylld med sol och bad. Man kan säga att badsäsongen startade tidigt och slutade sent. Däremot hade det kunnat bli fler kvällsbad... Jag har en förmåga att tycka att alla somrar varit bra. Glömmer lätt de regniga dagarna. Jag är tacksam för den långa hösten som vi fick i år. Det gör att vintern inte känns allt för lång.

Jag skulle kunna nämna mycket mer som hasr hänt men sammanfattningsvis blev 2011 det år som jag önskade mej.

Nu ser jag med förhoppning fram emot 2012 och vad det bär med sej.

Nyårslöften:
<3 Lita mer på att allt ordnar sej och inte oroa mej i onödan.
<3 Sätta upp mer tydliga mål med vad jag vill.
<3 Se det bästa i människor runt omkring mej, även de som jag inte gillar från början (alltså, inte dömma för snabbt).

Gott slut till er!


På min fläkthylla



Sista amaryllisen i flaskan från Arizona pryder nu sin plats på fläkthyllan och sprider glädje.

Passande bild till föregående inlägg...


Med en bra fantasi finns det inga begränsningar...om inte annat ger det ett rikt inre liv som en vän säger.


Livet

"Det finns bara två sätt att leva sitt liv: som om ingenting är ett mirakel eller att allting är det"
/Albert Einstein




Dagens kloka bild


Perfect day

Idag var det lunch med kompisarna från lärarutbildningen hos Laila i Råneå. Som vanligt trevligt och upplyftande. Känns så skönt att träffas regelbundet. När jag kom hem passade jag på att göra det mesta av nyårshandlingen och sen vila eftermiddagslur. Ikväll har jag tagit power walk runt sjön med mitt <3 - Team (Josefin  och Melina). Efteråt bjöd Melina på mjukkaka med västerbottensost och té. En välbehövlig myskväll med uppdateringar på alla plan. Dagen har bjudit på så mycket värme och glädje och jag slås av hur fina vänner jag har. Tack för att ni finns!


Komplett julhelg

Började med att åka upp till Överkalix med barnen på torsdagen. Det gjorde att vi hann ta det lugnt innan julmatsförberedelserna satte igång på julafton. Det bästa var nog att vi hann vara ute och njuta av naturen och kramsnön. Dagliga promenader i skogen känns som lyx. På julafton var vi "bara" 16 personer hemma hos mamma och åt julbord. I julklapp fick jag ett tovat hjärta av Elias och två ljus + en egenhändigt skriven bok av Linnea. Senare på kvällen var det dags för julfika och spelkväll hos moster I och B. Mätta och belåtna somnade vi efter midnatt.

På juldagen var det dags för barnen att åka till sin pappa o Anita som firade jul i Kalix. Med vemod men ändå tacksamhet låmnade jag över dem. På kvällen blev det fest tillsammans med Lina, som kommit upp från Stockholm, och Maria och Jonny, hos ett par i Grelsbyn. Det var mycket roligt men en liten kukturkrock när vi kom till Folketshus där ett band spelade plus discomusik i pausen. Nåja allt som allt var det en kul kväll och jag var nöjd när jag körde hemåt i natten.

På annandagen var det öppet för julrea på Engströms och Lauras. Både jag och mamma fyndade lite av varje. För mej blev det två tunna blusar, en fin och en vardags. Efter middag hos moster åkte jag med vemodet i halsen tillbaka till Luleå. Jag trivs så bra i Överkalix och det känns alltid så sorgset att lämna mamma ensam i huset. Nu var inte dagen slut för att jag åkte till stan. Nä, jag for raka spåret och hämtade upp Stina för att gå på Eldslukers på Bistro Norrland. En trevlig tillställning med folk i min egen ålder och bra musik. Kom hem vi halv ett och släckte lampan halv två så några timmars sömn blev det innnan det var dags för att åka till jobbet. Så man kan säga att jag fått det bästa av allting under helgen. Natur, harmoni, glädje, god mat, presenter och att vara med nära och kära. Kan nog säga att det blev en mycket lyckad jul!

God jul!


En glimt av solen


Kvällen innan jul

Idag har vi verkligen haft en kvalitetsdag. Framförallt har vi fått friskluft. Avslutade kvällen med att skotta plogkarmen och fixa snölyktorna inför morgondagen. Innan dess har vi besökt syster i Allsån och ätit norsk sej till middag. Tidigare på dagen klädde barnen mammas gran. En lugn och harmonisk dag och det känns som attvi har läget under kontroll inför julafton. Nu kan tomten komma!

Barndomsminne

Jag har inte gjort snöbollslyktor sen jag var barn. Idag, på dagen före julafton är det perfekt kramsnö för att tillverka både lyktor, snögubbe och em stor snöborg. Otroligt härligt väder har vi njutit av efter morgonpromenaden.


Justin the Snow man


Tjuvstart

Idag tjuvstartade vi julfirandet med middag tillsamman med pappa och Evy. Det var mysigt att sitta och prata och äta gott. Jag bjöd på min beryktade ugnsstekta regnbåge med västerbottensostsås till. Sen blev det cake pops och mozart kulor och saffransbullar till efterätt. Så nu känns det som att julen har startat. Jippie! Varje år känns det som att det blir den bästa.

Pepparkakor

Årets pepparkaksbak gick av stapeln i helgen också. Underbar doft sprider sej i hemmet. Och goda blev de också.


Julgodis

I helgen har vi pysslat med julgodis.

Marsipanfigurer

Cake pops, kanske inte vinner pris för sitt utseende men väl för smaken.

Mozartkulor


Till Tomten

Min önskelista:

         

Årets gran





Årets gran har fått ett nytillskott i form av tre underbara fåglar inhandlade på American christmas store i Stockholm. De ser ut att trivas i sällskapet av tomtarna från Harrods.


Gottegrisar

Godaste muffinsarna i Gallerian


Favoritbutiken i Stockholm


Sant

Don’t settle for a relationship that won’t let you be yourself.

/Oprah Winfrey


Hägnans julbord, en succé


2012

You can make 2012 the best year of your life! All you have to do is set the most powerful intention you can ever make that in 2012 you will focus only on what you want, think only about what you want, talk only about what you want. Repeat the intention every day until the New Year using all your might, strength, and will. Continue to reinforce it throughout 2012 to have the greatest year of your life! 

/Rhonda Byrne

<3

When people are meant to be together, no matter what the relationship, the universe will always find a way to bring them together no matter how far apart.


Livet!


Snabb vecka

Hujja vad den här veckan har rusat fram. Det har varit en rolig och intensiv vecka med många intryck. Nu är ordningen återtälld och barnen tillbaka hos mej. Nu ska vi julmysa och klä granen och göra julgodis i helgen. Jag längtar till julafton när de får sina julklappar, hoppas de blir glada... 3 1/2 arbetsdagar kvar tills det är dags att njuta av ledigheten. Sen att det inte är så mycket snö kan ju inte hjälpas.

Steg 2 av Smartboardutbildningen avklarad

En burk med smartpiller.


Stockholm i julskrud


Mys

Väl framme i Stockholm tog vi en kvällsfika inne på Drottninggatan innan vi gick över till Kungsholmen och Hotell Amaranten. Ligger nu i sängen som är skön som på moln. Känns som att det blir två fina dagar här i stan.


Julstämning

Jag har. Nog aldrig varit så här tidig med att slå in julklapparna förut. I kväll medans tredje ljuset brann tog jag mej tid för att göra det. Dessutom är alla utom en inhandlade, förutom mammas dock men det är redan planerat. Känns skönt att inte göra det i sista stund. Dessutom börjar julkänslorna komma smygandes. Ser fram emot att klä granen nästa helg och göra julgodis.

Nu ska jag först bara åka på kurs till Stockholm i två dagar. Blir kul att få lite storstadspuls för en stund och se Stockholm i julskrud.


Tredje advent


Nagelverkstad

Igår medans jag såg Pearl harbour passade jag på att fixa snygga naglar. Jag hade köpt hem ett gelenagelkit för att göra egna långa snygga naglar. Jag kan säga att det var ett pyssel som hette duga men det var det värt. Resultatet blev bra. Nästan som salongsnaglar. Kanske lite väl långa, fast jag vänjer mej snart. Nu är det bara hoppas att dom håller länge.

Lördagslunch

Idag har jag haft tre kompisar på lunch. Vi träffas regelbundet hos varandra och äter gott. Jag bjöd på ungsstekt regnbågslax och pressad potatis med västerbottensostsås. Det blev lyckat och omtyckt. Till kaffet blev det mina specialsaffransbullar. Vi hade mycket trevligt och skrattade mycket(stackars grannar). Jag är så tacksam för alla mina fina vänner!

Vilken fredag!

Igår var en extra rolig dag och kväll. Efter lunch hade vi gemensam friskvårdstid på jobbet. Det var dags för att se adventskalendern i stadsparken och sedan julfika på Pentik. Kalendern roade stora som små. På Pentik hade de gott och ovanligt fika. Jag njöt av en maffig chokladtårta. Jag kan verkligen rekommendera det fiket. På kvällen hämtade jag först upp Linnea och sedan hennes kompis Miranda för att se Timbuktu på Kulturens hus. Där träffade vi Grace från skolan och Mirjam och Veronica. Konserten var mycket bra! Han är en behaglig person som sprider positiv energi och glädje. Blir kul att se så mycket bättre ikväll. Vi var alla nöjda med konserten när vi åkte hem. Tjejerna fick autografen efteråt också.

Kvällens kung


Lillördag

Sär där nu är veckans första intensiva dagar avklarade. Intensiva men roliga. Det är kul att jobba med den nya VVSgruppen. Jag lär mej själv också mycket. I eftermiddag har jag förberett för morgondagens glöggkväll här hos mej. Inhandlat smått och gott ;) Ska nog även baka en saffranskladdkaka. En långpromenad blev det i det snart vintriga landskapet också ikväll. Sen avslutar jag med dagens avsnitt av Tjuvarnas jul. EN ovanligt bra julkalender. Barnet i mej njuter ocg längtar till nästa avsnitt :)

Mammalycka!


I mitt fönster

I augusti när vi kom tillbaka efter semestern var det ingen annan än jag som trodde att det fanns liv i min lilla orkidé. Men tji fick dom!


Dagens lunchpromenad


Andra advent


Saffransbullar mm

Idag har jag verkligen varit huslig och bakat bullar med saffran fyllda med mandelmassa och vit choklad. Mums, det blev så gott. Vi hade finaste vännerna Melina och Josefin på fika. Sen snodde jag ihop en köttfärs och potatisgratäng med västerbottensost. Linnea har varit på buggtävling med Klara och Elias har bekantat sej med Mine craft. Nu är det téstund i soffan och planering av helgen om två veckor, då blir det fram med granen och julgodistilkverkning. Igår var båda barnen på julbio med sina kompisar, Artur och julklappsruschen i 3D. Under tiden hann jag med en fika med Veronica och Thomas. Sen hann vi med att se andra Twilightfilmen med syster Fia, Jesper och Olivia som sen sov över. Olivia alltså. Twilightfilmerna är verkligen en storslagen kärlekshistoria. Helgen är snart till ända och jag känner att jag hade behövt en dag till för att hinna slappa och städa. Nåja ny vecka med nya möjligheter.

Kärlek


Helg!

Har precis avslutat fredagsmiddagen med barnen. Utskuren biff med potatisgratäng och sallad och gräddsås blev det idag. Efter jobbet tog vi en sista sväng ut till Storheden för Linneas datorköp. Efter två dagars undersökning och fram och tillbaka mellan Media Markt och Elgiganten blev det en Packard Bell för 3 990:-. Hon har sparat ihop till den på egen hand från julklappar och födelsedagspresenter. Starkt gjort! Jag gillar Elgiganten då dom har sin "lämnatillbakagaranti" om man inte är nöjd. Känns skönt om det skulle dyka upp en liknande till bättre pris. Nu är det dags för lite undanplockning innan det är filmdags. I helgen står biobesök på listan för oss alla fast i olika omgångar.


Bruten is

I går tog jag en lunchpromenad runt sjön. Den spruckna isen kluckade i vågorna. Undrar när det blir vinter...

Onsdag med Eric

I onsdags hade vi lyckan att få vara barnvakt åt Eric då mamma Anita var bortrest och pappa Henrik simtränade. Efter maten hjälpte Eric mej med disken för fulla muggar. Sen var det dags för Eric att bada i badkaret. Från början tyckte han det var lite stort men sen kom han igång. Badglad är han. Vi hann även med lite lek och sitta i soffan. En rolig kväll med fint besök var det.

RSS 2.0