Fotopromenad

Första fotograferingsexpedtionen har gått av stapeln idag. Vi var en skara på fyra som begav oss på en kort promenad på lunchen. På en halvtimme hade vi alla fått ihop fina motiv. Här är mina favoritalster:












Friday on my mind

Å vad skönt med fredag, igen. Veckorna rusar fram och jag har svårt att hänga med. Tar på krafterna att ha fullt upp hela tiden och jag känner hur viktigt det är att få vila på helgerna. Även webbkursen tar sitt och även om det inte är svåra grejer så vill jag ju ändå göra bra resultat.

I helgen blir det slalom blandat med vila och eventuellt byte av köksgardiner. Dags att släppa in våren. Linnea har beställt god mat till kvällen så det blirt en bra start på ledigheten.



Nöjd!

Ikväll när Elias var och tränade friidrott i Arcus passade jag på att fara förbi Elgiganten och fynda ett stativ till kameran. De hade 15% rabatt på stativ. Hittade ett Hama för 300 kr med rabatt. Kändes stabilt och lätt. Blir nog nöjd. Nu gäller det bara att komma ut och andvända det. Har massor med ideér på motiv nu.


Dagens header

Idag producerade jag snabbt en header till en uppgift i webbutvecklingskursen. Inget märkvärdigt men nöjd ändå med femminutersjobbet:





Sant

Hittade dessa sanna ord när jag följde trådar från Sanna Ehdins blogg:


Val

You have two choices when you wake up in the morning: either go back to sleep and dream, or wake up and chase that dream. Which will you choose?


Favoritguru

Nu har jag en ny klok guru som jag tycker har sunda tankar och ideér. Sanna Ehdin heter hon och är inte särkslit ny inom området. bara nyupptäckt av mej. Hon har bla skrivit boken "12 steg till ett självläkande liv" som jag läste under hösten. Hon har en blogg på Passagen som jag tycker är värd att läsa: Sanna Ehdin 


Äntligen!

Nu har jag fått ordning på sovandet efter omställningen till sommartid. Det var frustrerande att inte kunna somna i tid och sen inte vilja stiga upp på morgonen. Jag är väldigt beroende av att ha regelbunden sömn. Igår släckte jag lampan i bra tid och efter en stund på soikmattan var det godnatt. Sen ser jag också den positiva nyttan med sommartid. Känns ändå bra att gå mot ljusare tider.

Våfflor på Kallaxön












#redanfredagtackochlov



Sitter vid skrivbordet och leker med webbkameran medan jag summerar veckan som gått.
Det har varit en intensiv, händelserik och rolig vecka. Stockholm i tre dagar med jobbet. Först Konferens och sen VVSmässa. Många intryck. Det är skönt att vara tillbaka i norr med snö och blå himmel och framför allt att det är helg. Ska bli skönt med vila. Men nu är det dags för fredagsfikat till att börja med.
Trevlig helg alla!


Early bird

Snart är det dags för mig och några fler från Vuxenutbildningen att ta första flyget till Stockholm för att närvara vid Vuxenutbildningskonferens. Det blir roligt att lyssna på inspirerande föreläsningar och wotkshops. Bla om NASA´s grundtankar och om inlärning. Ett obligatoriskt besök på Chokladfabriken ska jag också klämma in under morgondagen. Även om det här blir det tredje besöket i huvudstaden så blir den här lika rolig. Denna gång följer inte Gunilla med och det kommer att kännas tomt utan henne. Får försöka roa mej ändå.


Älskar vårvinter!

Idag tog vi en tur ut till barnens farmor och farfars stuga på Kallaxön. Solen sken och runt noll på termometern. Helt underbart att promenera över till ön på en fast is. Inget vatten eller slask alls. Väl framme bjöds det på våfflor och kaffe i solskenet. En fin utflykt blev det.






Bra start

På morgonen när jag vaknade satte jag på Malin Berghagens yogacd. Hon har en behgalig röst som är lätt att lyssna på. Lugn musik spelas i bakgrunden. Det var lätta rörelser och övningar som väckte kroppen på ett bra sätt. Vilken skön aktivitet att starta dagen med. Sen fortsatte jag med en frukost ur GIboken som också kom från Adlibris igår. Det blev en smothie, vilket jag dricker varje dag men idag tillsatte jag linfrön och proteinpulver som jag haft kvar i skafferiet sen styrketräningstiden. Till det gjorde jag en omelett på två ägg och ost. Avrundade med orientaliskt kanel té från Friggs med mitt dagliga coccosfett. Nu känner jag mej redo för en ny dag och önskar att ajg kunde starta alla dagar på det här sättet. Men som Olof Röhlander skriver, Det blir alltid som man har tänkt sej. Så bäst att tänka rätt! Önskar alla en fin dag!
Namaste!

Ett paket med posten

Idag anlände mitt efterlängtade paket från Adlibris. Jag har beställt en meditationscd och en yogacd att använda som hjälpmedel för att komma igång med de bitarna i livet. Har länge känt ett behov av att lära mej meditera och har inte haft förmågan att göra det på egen hand. Har vid något enstaka tillfälle varit på djupmeditation i Domkyrkan men inte fått till någon regelbundenhet. Nu ser jag fram emot att ta nästa steg till harmoni..



Helgen som gått...

...blev inte som jag planerat men fin ändå. Jag hade i tanken planerat att vi skulle åka slalom i Storklinten på lördagen men på fredagkväll började jag känna av förkylningssymtom så vi ställde in det. Naturligtvis sken solen för fullt på lördagmorgonen så Elias for till slalombacken med sin kompis och Linnea och jag tog en promenad runt sjön för att vara ute plus en fika på Linas café. På kvällen fick vi matgäster, Josefin och Per Johan, och kollade Melodifestivalen samtidigt som jag avverkade månadens tvätt. Phu. Blev nog lite för mycket för på söndagmorgon var jag mer förkyld. Söndagen gick åt till att vila och skjutsa barnen på div aktiviteter. Fort var helgen över och jag önskar den var längre :)
Storklintenresan har vi skjutit upp till lördag den här veckan...hoppas det blir av.

#lördagsgodis


Ispromenad


















Ibi bögostuon














Busy weeks

Oj, vad tiden går fort. Sen jag sist skrev har vi hunnit ha sportlov och jobba en vecka. Jag lxyade till det och tog två lediga dagar när barnen hade sportlov. Vi passade då på att åka hem till mamma och Överkalix. Där blev det tid för mjukkakebak i bagarstugan. Sen var vi på 16årskalas och hälsade på goda vänner. Inte att förglömma mosters semlor som var himmelsk goda som vanligt. Dagliga promenader stod också på schemat.

Veckan som gått har varit full av kvällsaktiviteter av varierade slag. Tisdag var det dags för Klass fyra simmet. Alla fyror i Luleå tävlar mot varandra i Pontusbadet. Elias deltog i sitt klasslag. Jag är imponerad av hans prestation. Riktigt duktig! Laget kom 2:a. En nöjd medaljör somnade på kvällen. Onsdag hade klassmöte med Eliad klass och igår, torsdag, var det dags för tvillingkalas. Jesper och Linus blev 15 år. Gott fika och mysig samvaro bjöds det på.

Nu är jag i alla fall glad att det snart är helg och känner för att göra ingenting. Dock blir det svårt om det skulle bli sol i morgon... Lutar åt slalombacken då. Nåja sovmorgon först.

Önskar alla en fin och avkopplande helg!
Kram!


RSS 2.0